Lääkärit eivät uskoneet, että 25-vuotiaalla Janita Lukkarisella voi olla syöpä – paljastaa Instagramissa, miten tajusi tilanteensa vakavuuden

Janita Lukkarinen kertoo Instagramissa, että lääkärit sivuuttivat hänen syöpään viitanneet oireensa hänen nuoren ikänsä takia.

Koirat tuovat iloa syöpää sairastavan Janita Lukkarisen arkeen.

19.11.2018 7:49

25-vuotias Janita Lukkarinen kertoi viime heinäkuussa sosiaalisessa mediassa sairastavansa syöpää. Sen jälkeen hän on kertonut vakavan sairauden kanssa selviytymisestä hyvin avoimesti.

Janita tunnetaan Martina ja hengenpelastajat, Big Brother ja Temptation Island -tosi-tv-sarjoista.

Lukkarinen kertoo nyt Instagramissa, että hän kävi lääkärissä ensimmäisen kerran jo viime helmikuussa huolestuneena kehonsa tilasta. Silloin hänen oireitaan ei kuitenkaan pidetty niin vakavina, että ne voisivat todella viitata syöpään.

– Mun hiukset ohentui parin vuoden aikana todella paljon ja mainitsin usealle, että mulla lähtee suihkussa todella paljon hiuksia, myös mun harjat näytti aina sille kuin en olisi pitkään aikaan tyhjentänyt niitä hiuksista, Lukkarinen kirjoittaa.

Lukkarisen mukaan lääkärit arvelivat, ettei hänen ikäisellään ihmisellä todennäköisesti kuitenkaan olisi syöpää.

– Juoksin lääkäreissä, mutta mitään ei alunperin löytynyt, vaikka itse sisimmässäni olin varma että jotain on pahasti pielessä ja yritin vaatia lisätutkimuksia sekä hoitoa, hän toteaa.

Lopulta diagnoosi oli kuitenkin selvä, mutta se vaati useita tutkimuksia ja kuukausien odotuksen.

– Tiesitkö, että syöpä ei aina näy verikokeissa, vaikka lääkärit niillä poissulkevat syövän mahdollisuuden? Näin kävi myös mulle.

Lukkarinen poseerasi IS:lle ilman peruukkiaan.

IS tapasi Lukkarisen lokakuussa tämän kotiseudulla. Hän kertoi silloin, että oli viime keväänä koko ajan sairas.

Hänen oli vaikea hengittää, hän ravasi lääkärissä ja söi antibioottikuureja toinen toisensa perään. Diagnoosina oli usein keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume tai kurkunpääntulehdus, mutta lääkkeet eivät auttaneet.

Lukkarinen joutui olemaan sairauslomalla ravintola-alan töistä vähän väliä. Toukokuussa oireet pahenivat niin paljon, että hän joutui jättäytymään kokonaan pois töistä. Nukkuminen oli lähes mahdotonta, hän ei saanut jalkojaan suoraksi, rinnassa tuntui ikävältä ja hengittäminen vihloi. Jotain oli selvästi pahasti vialla.

Sairauden diagnosoiminen eteni vasta, kun Lukkarinen muutti uudelle paikkakunnalle ja vaihtoi lääkäriä. Uusi lääkäri huomasi hänen keuhkokuvissaan jotain outoa. Lukkarisen puhelin soi ja hänet pyydettiin palaamaan heti lääkäriin.

– Silloin olin ihan varma, että minulla on syöpä. Soitin äidille ja kerroin, että olen varma, että minulla on imusolmukesyöpä ja että nyt se on menoa. Preppasin hirveästi äitiäni siihen, mutta unohdin itseni, Lukkarinen sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?