Missikaunotar Lola Odusoga sai puhelun laihdutusohjelmasta ja tyrmistyi – kipakka avautuminen blogissa: ”Kuka päätti, että mulla on ongelma?”

Entinen Miss Suomi Lola Odusoga kritisoi ulkonäkökeskeisyyttä ja kauneisihanteita blogikirjoituksessaan.

Lola Odusoga kruunattiin Suomen kauneimmaksi vuonna 1996. Samana vuonna hänet valittiin Miss Universum -kisoissa toiseksi perintöprinsessaksi.

18.11.2018 10:19

Miss Suomi 1996 Lola Odusoga pohtii Apu-lehden blogissaan ulkonäkökeskeisyyttä ja ulkonäön arvostelua. Kauneuskilpailuissa menestystä niittänyt Odusoga kirjoittaa blogissaan ulkonäön arvostelun olevan hänelle erittäin tuttu ilmiö.

Odusoga kirjoittaa saaneensa puolen vuoden aikana useita pyyntöjä osallistua erilaisiin elämäntapamuutoksiin ja laihdutuksiin keskittyviin ohjelmiin. Odusoga sanoo kieltäytyneensä tarjouksista napakasti ja kuvailee, että häntä on pyydetty erääseen ohjelmaan peräti kaksi kertaa.

Missikaunotar kirjoittaa blogissaan olevansa tyrmistynyt nykymaailman ulkonäkökeskeisyydestä.

– Siis kuka päätti nyt, että mulla on ongelma? Ongelma, johon tarvitsen selvästi apua? Odusoga napauttaa.

– No ikävä tuottaa pettymys mutta mulla ei ole ongelmaa itseni ja vartaloni kanssa, mun vartalo on kyllä aina ollut ongelma muille, mutta ei mulle.

Hän julkaisi myös Intagramissa kirjoituksen, jossa hän kertoo menettäneensä hermonsa soittelun takia

Odusoga kuvailee vastustavansa ajatusta siitä, että ihmisiä arvioitaisi heidän ulkonäkönsä ja etenkin painon takia. Hän kummastelee kuka on määritellyt laihuuden olevan jokaisen ihmisen tavoite ja elämän tarkoitus.

– Nää käsitteet kuten ”normaalipainoinen” ja painoindeksi, aaargh, ne on aina saanut mut näkee punasta, aivan kuten kaikki laihdutuskeskustelut, joista poistun heti niiden alettua, hän kirjoittaa.

Lola Odusoga kritisoi blogissaan nykyajan kauneusihanteita.

Hän kuvailee ettei voisi kuvitellakaan elävänsä elämäänsä siten, että kalorimääristä tai puntarin näyttämästä kilomäärästä tulisi hänen elämänsä keskipisteitä.

– Voitte olla kyllä aivan varmoja, että mua ei kukaan saa elämään elämää jota ruoka, kalorimäärät, puntari, peilikuva tai vaatekoot pyörittää. HELL NO! Odusoga sivaltaa.

Odusoga kuvailee saavansa roimasti viestejä, joissa ihmiset kertovat oman mielipiteensä hänen ulkonäöstään. Sellaisia viestejä hän kuvailee inhoavansa.

Lola Odusoga kuvattuna Miss Suomi -kiertueella 1996.

Hän kirjoittaa haluavansa jatkossakin omalla esimerkillään kannustaa ihmisiä olemaan rohkeasti oma itsensä muiden mielipiteistä välittämättä.

– Oon aina saanu paljon kiitosta siitä, et oon just sitä mitä oon ja haluun olla, sitä kenellekään ikinä perustelematta. En ymmärrä, että pitäsi perustella syitä omaan olemukseen, ihan kuin olisin tehnyt jonkin rikoksen, jota nyt puolustelisin. Ei voi olla rikos, että on 41 vuotiaana eri näköinen kuin 23 vuotta sitten.

Lue Lola Odusogan blogi kokonaisuudessaan Apu-lehden sivuilta.

Evelinan kuva keräsi kiitosta

Odusoga ei ole ainut viime aikoina kauneusihanteita kritisoinut julkisuudesta tuttu henkilö. Laulaja Evelina julkaisi lauantaina vartalostaan kuvaparin, jolla hän otti kantaa sosiaalisen median kiiltokuvamaisuuteen.

Hän kirjoitti haluavansa osoittaa, että kaikki ovat kauniita ja arvokkaita sellaisina kuin ovat.

– Oon väsyny ajatukseen, et joku muu sais kertoo mulle tai sulle mikä on kaunista ja mikä ei, mun tai sun ei tarvii olla yhtään mitään enempää, et riitettäis tai oltais hyviä. Fuck kauneusnormit & odotukset, Evelina kirjoitti.

Lue lisää: Laulajatähti Evelina julkaisi harvinaisen kuvaparin vartalostaan – hätkähdyttävä ero otosten välillä: ”F*ck kauneusnormit”

Evelinan kuva ja kirjoitus on kerännyt Instagramissa paljon kiitosta. Myös monet julkisuuden henkilöt ovat kommentoineet kuvaan muun muassa sydämiä.

– Kiitos, kun muistutat tästä.

– Tällaiset jutut antavat niin paljon voimaa, kiitos!

– Respektit, rohkea veto!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?