Antti Kaikkonen avoimena avioerostaan Satu Taiveahon kanssa – tällaiset välit ex-parilla on nykyään - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Kaikkonen avoimena avioerostaan Satu Taiveahon kanssa – tällaiset välit ex-parilla on nykyään

Julkaistu: 17.11.2018 6:02

Syksy on ollut kansanedustaja Antti Kaikkoselle rankka. Hän ja Satu Taiveaho ilmoittivat erostaan, eikä eduskunnassakaan ole ollut hilpeimmät ajat.

– Pahoittelut, pöytäni on vähän sotkuinen, kansanedustaja Antti Kaikkonen, 44, sanoo työpöydästään, jolla lojuu muutamia A4-papereita, iPad ja silmälasit.

Kaikkosen työhuone sijaitsee eduskuntatalon viidennessä kerroksessa. Pyöreästä ikkunasta avautuu näkymä Helsinkiin, joka ei voisi olla marraskuisempi: synkkä, harmaa ja kolea. Sellainen on ollut Kaikkosenkin syksy suurimmalta osin niin yksityiselämässä kuin työpaikallakin.

– Syksy on ollut monella tapaa raskas, Kaikkonen sanoo, kun häneltä kysyy kuulumisia.

Hetken hiljaa oltuaan hän jatkaa:

– Eroprosessi on tietysti oma lukunsa. Sen lisäksi eduskunnassa on ollut paljon isoja ja hankaliakin asioita käsiteltävänä ja on edelleen. Tässä on ollut monta viikkoa jos jonkinlaista ongelmaa ratkottavana.

Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho ilmoittivat syyskuun lopussa Facebookissa eroavansa kymmenen avioliittovuoden jälkeen. 12 vuotta yhtä pitänyt pari kertoi päätöksen olleen yhteinen ja etteivät he ruodi eron syitä julkisesti sen enempää.

– Eromme oli varmasti monelle yllätys, mutta ei se sitä meille itsellemme ollut, Kaikkonen sanoo nyt.

Kaikkonen kertoo eron vaikuttaneen myös työhönsä.

– Yksityiselämän murheet vaikuttavat useimmilla ihmisillä, kuten itsellänikin, vointiin ja jaksamiseen. Varsinkin se aika, jolloin eroratkaisu oli pöydällä ja tehtävänä, oli erityisen vaikeaa. Eroa on prosessoitu pitkään, eikä tietenkään olla ihan maalissa vieläkään, mutta tällä hetkellä pystyn tekemään töitä täyspainoisesti.

Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho kuvattuna Tuusulan-kodissaan maaliskuussa 2017.

”Eroterapiakseen” Kaikkonen ilmoitti Twitterissä halkojen hakkaamisen ja nurmikon leikkaamisen.

– Minulle tunteiden käsittelyssä toimii ehdottomasti tällainen fyysinen tekeminen. Moottorisaha oli viimeksi kädessä eilen, hän naurahtaa.

– Olen tässä suhteessa sellainen tyypillinen suomalainen mies, etten ole hirveän kova avautumaan omista tunteistani. Minulla on kuitenkin onneksi myös hyvin läheisiä ja luotettavia ystäviä, että periaatteessa olisi mahdollista avautua heille.

Arkeen iloa ja aurinkoa ovat tuoneet Antille ja Sadulle sijoitetut lapset: 6-vuotias tyttö ja 4-vuotias poika. Nelihenkinen perhe asuu toistaiseksi saman katon alla Tuusulassa sijaitsevassa 120-neliöisessä omakotitalossa. Loppuvuodesta Satu muuttaa lasten kanssa Riihimäelle, kun taas Antti jää asumaan perheen entiseen kotiin.

– Pidemmällä tähtäimellä varmasti jää pohdittavaksi, pitääkö talo laittaa myyntiin, mutta en aio tehdä mitään äkkiliikkeitä sen suhteen.

– On arvokas asia, että Sadun kanssa olemme erosta huolimatta hyvissä väleissä. Pystymme hyvässä yhteisymmärryksessä pohtimaan, miten viedä asioita lasten kannalta mahdollisimman fiksulla tavalla eteenpäin. Se on arvokas asia ja olen siitä Sadulle kiitollinen.

Lue Antti Kaikkosen koko haastattelu viikonvaihteen Ilta-Sanomista

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?