Monica Lewinsky paljastaa vihdoin, kuinka kiinnitti Bill Clintonin huomion – härski vilautus kollegan juhlissa johti tositoimiin takahuoneessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Monica Lewinsky paljastaa vihdoin, kuinka kiinnitti Bill Clintonin huomion – härski vilautus kollegan juhlissa johti tositoimiin takahuoneessa

Monica Lewinsky kertoo uutuusdokumentissa yksityiskohtia salaamatta, kuinka skandaalisuhde alkoi.

Monica Lewinsky nousi julkisuuteen salasuhteestaan presidentti Bill Clintoniin.

16.11.2018 20:51

Yksi historian suurimmista skandaaleista oli valmis, kun Bill Clintonin ja Monica Lewinskyn salattu seksisuhde tuli julki vuonna 1998. Valkoisen talon avustajana työskennellyt Lewinsky oli tuolloin vain 22-vuotias ja Clinton 49-vuotias. Suhde kesti lähes kaksi vuotta.

Tapahtumat johtivat presidentin saamiin virkarikossyytteisiin. Clintonia syytettiin väärän valan antamisesta valehdellessaan suhteesta, mutta senaatti vapautti hänet lopulta syytteistä.

Vaikka tapauksesta on kulunut 23 vuotta, skandaali seuraa yhä kumpaakin osapuolta. Tai kenties toinen osapuoli seuraa skandaalia.

Lewinsky vuonna 1998, kun salasuhde paljastui.

Lewinsky on päättänyt vihdoin avata salattuja yksityiskohtia lisää, vaikka on monessa haastattelussa kieltäytynyt jopa puhumasta koko aiheesta. Nykyään nettikiusaamisen uhrien puolestapuhujana tunnettu nainen kertoo uudessa dokumenttisarja The Clinton Affairissa, kuinka alun perin kiinnitti Clintonin huomion.

Daily Mail kertoo, kuinka marraskuun 14. päivä vuonna 1995 Lewinskya oli pyydetty auttamaan puhelimien kanssa. Samana päivänä järjestettiin yllätysjuhlat eräälle presidentin työntekijöistä.

Lewinsky kertoi huomanneensa illan edetessä, että hänen stringinsä näkyivät. Hän päätti pitää ne esillä Clintonin kävellessä ohitse.

Bill Clinton ei ole edelleenkään pyytänyt anteeksi Lewinskyltä.

Nainen väittää presidentin hymyilleen hänelle ja kutsuneen hänet huoneeseensa. Pian kaksikko suuteli pimeässä huoneessa.

– En puhu tästä kovin usein, sillä se ei tunnu hyvältä. Haluaisin ajatella, etten miettinyt hänen silloin olevan presidentti. Mutta totta kai mietin, Lewinsky kommentoi dokumentissa.

– Mutta minulle siinä hetkessä – jolloin olimme oikeasti pimeässä huoneessa ensi kertaa kahdestaan – merkitsi enemmän se, että joku jota muut himoitsivat, himoitsi minua.

Kahdenkeskeiset tapaamiset jatkuivat ja niistä tuli viikottaisia.

45-vuotias Lewinsky puhuu uutuusdokumenttisarjassa salasuhteen yksityiskohdista.

Lewinsky esiintyi dokumenteissa ja ohjelmissa kohun jälkeen. Hän kertoo uudessa dokumentissa jopa harkinneensa itsemurhaa.

– Maa mureni jalkojeni alta. Tunsin itseni niin syylliseksi. Olin kauhuissani, hän kertoo.

Aiemmin tänä vuonna Vanity Fair -lehdessä julkaistussa kirjoituksessa Lewinsky kirjoittaa, että hänen mielestään 27 vuotta häntä itseään vanhemman ja hänen esimiehenään toimineen Clintonin olisi pitänyt ymmärtää pitäytyä suhteesta. Today-ohjelman haastattelussa Clinton kuitenkin sanoi, ettei toimisi nyt toisin, vaikka MeToo-liike on muuttanut suhtautumista vallanpitäjiin ja seksisuhteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?