Linnan juhlien ohjaaja Linnan juhliin – postiluukusta kolahtanut kutsu aiheutti lievää hämmennystä: ”Tarkkaa tietoa ei ole miksi se tuli” - Viihde - Ilta-Sanomat

Linnan juhlien ohjaaja Linnan juhliin – postiluukusta kolahtanut kutsu aiheutti lievää hämmennystä: ”Tarkkaa tietoa ei ole miksi se tuli”

Teatterinjohtaja Mikko Kouki ja kirjailija Niina Repo yhteisellä kutsulla Linnan juhliin.

Kirjailija Niina Repo ja teatterinjohtaja Mikko Kouki saivat kutsun Linnaan.­

16.11.2018 17:17

Turun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki ja hänen puolisonsa kirjailija Niina Repo ovat saaneet yhteisen kutsun Linnan juhliin. Kutsu on kummallekin ensimmäinen.

– Kirjeen tullessa olimme molemmat ulkomailla, Mikko Unkarissa, minä Saksassa. Mummi laittoi tekstiviestin, että täällä on kirje Presidentin kansliasta. Olihan se hauskaa, kun emme kumpikaan ole aiemmin kutsua saaneet, Repo kertoo.

Repo on tilannut juhlia varten puvun, jonka suunnittelee Turun kaupunginteatterin pukusuunnittelija Tuomas Lampinen.

– Siinä on 50-lukua, vihreää ja kaikenlaista kierrätykseen liittyvää.

Repo on parhaillaan Saksan Dresdenissä kirjoittamassa seuraavaa romaaniaan. Tänä syksynä ilmestynyt Vyöry on saanut erinomaiset arvostelut.

– Se on ollut hieno kokemus. Olen siitä tosi iloinen.

Budapestista kotiutunut Kouki on jo nähnyt molemmille osoitetun kutsun.

– Hienoltahan kutsu tuntuu. Tarkkaa tietoa ei ole miksi se tuli, mutta töiden takia varmaan. Kaupunginteatterissa on ollut hyviä vuosia ja presidenttipari on käynyt katsomassakin yhtä esitystä, Kouki kertoo.

Muutama vuosi sitten Kouki jopa ohjasi näytelmän nimeltä Linnan juhlat.

Tällä hetkellä Turun kaupunginteatterissa pyörii Koukin ohjaama Varissuo-musikaali. Sen lisäksi leikkauspöydällä on Koukin elokuvapuolen esikoisohjaus Fingerpori. Se tulee ensi-iltaan ensi vuoden syksyllä.

– Parhaillaan käsikirjoitan Satu Rasilan kanssa Seili-elokuvaa, Kouki valottaa tulevaa.

Aviopari on varautunut juhlimaan itsenäisyyttä pidemmän kaavan kautta.

– Olemme jo varanneet hotellihuoneen, he kertovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?