Viihde

Ex-tangokuningas Mika Pohjonen tajusi saastuttavansa valtavasti – teki täyskäännöksen ja ryhtyi pyörittämään uudenlaista autobisnestä

Julkaistu:

ympäristö
Mika Pohjonen, vuoden 1992 tangokuningas ja Kansallisoopperan solisti, myy nykyään myös autoja.
Suomen Kansallisoopperassa kiinnityksellä työskentelevä solisti Mika Pohjonen on mies, joka ei ole kaihtanut koskaan työntekoa. Saatuaan 1992 tangokuningaskruunun alkoi keikkatahti, joka vei miehen mukanaan. Kalenteri oli vuosia täyteen buukattu.

Sittemmin mies siirtyi Kansallisoopperaan ja hän on toiminut talon solistina vuodesta 2002.

– Kansallisoopperan työ on päätyöni, ensi viikolla Oopperan kummituksessa lavalle astuva Mika painottaa.

Kun Pohjonen tiukassa keikkaputkessaan ajeli aikoinaan autollaan maatamme ristiin rastiin, ei hän miettinyt sitä, kuinka paljon ajamisellaan saastuttaa ilmaa. Sitten tammikuussa 2016 Pohjonen heräsi ymmärtämään, ettei maailmassa voi elää kuin hollituvassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aloin miettiä, millaisen maailman haluan jättää tyttärilleni. Haluan antaa oman panokseni ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan ja ostin kaksi biokaasulla toimivaa autoa, Mika kertoo.


Mikalla, 45, ja hänen ex-avovaimollaan laulaja Heidi Pakarisella on kaksi tytärtä, jotka asuvat vuoroviikoin Lahdessa yksin asuvan Mikan luona.

– Olen tavattoman onnellinen ja ylpeä tyttäristäni. He ovat elämäni ilo ja haluan, että heillä on myös vuosien kuluttua kaunis luonto ympärillään ja he saavat hengittää puhdasta ilmaa, Mika herkistyy.


Kahden biokaasuauton oston jälkeen Mika päätti perustaa nimeään kantavan autoliikkeen Lahteen. Mika tuo autot Ruotsista, ja viime vuonna hänen liikkeensä osuus ympäristöystävällisten biokaasuautojen myynnistä kattoi maassamme viitisen prosenttia. Mika kertoo myynnin kasvavan, sillä ihmisistä on tullut ympäristötietoisia ja he ovat aidon huolissaan maapallostamme.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tykästyin aikoinaan ympäristöystävälliseen autoiluun ja olen itse ajanut jo pari vuotta biokaasulla kiinteään kuukausihintaan, matkailuautobisnestäkin tekevä Pohjonen huomauttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt