Viihde

Näyttelijä Saara Kotkaniemi karttoi ammattiaan pitkään: ”Taistelin ajatusta vastaan”

Julkaistu:

tainola show
Näyttelijä Saara Kotkaniemi kertoo ISTV:n Tainola Show’ssa, että hän haaveili psykologian opinnoista, mutta ohjaajaisä kannusti näyttelemään.
Näyttelijä Saara Kotkaniemi, 32, nähdään televisiossa muun muassa Onnelassa, Sykkeessä, Ratamossa ja Aallonmurtajissa. Roolit ovat täysin erilaisia, mutta se on Saaran mielestä vain haastavaa ja kehittävää.

– Olen onnekas, että olen saanut tehdä fyysisesti ja ulkoisesti erityyppisiä rooleja, hän kiittelee.

Vuonna 2012 näyttelijäksi valmistunut Saara myöntää olevansa iloinen, että töitä on riittänyt. Toki hän myöntää, että freelancernäyttelijällä ei aina ole töitä.

– On ollut aikoja, kun on ollut vähemmän töitä, mutta toisaalta taas kiinnostavat työt kompensoivat hiljaisia aikoja, Saara pyörittelee ISTV:n Tainola Show’ssa.
  • Yllä olevalla videolla Saara Kotkaniemi Tainola Show’n haastattelussa!
Saara myöntää avoimesti, ettei ajatellut nuorempana ryhtyä näyttelijäksi.

– Taistelin ajatusta vastaan ja minulla oli mielessä yliopistossa psykologian opinnot, hän muistelee.


Ohjaajaisä Pentti Kotkaniemen kannustuksesta Saara kuitenkin pyrki Teatterikorkeakouluun ja pääsi sisään. Hän kertoo sen jälkeen joutuneensa miettimään elämänsä suunnan uudelleen.

– Ensin ajattelin, ettei minusta ole edes pyrkimään näyttelijäksi, mutta kyllähän näyttelijän työssäkin tarvitaan psykologiaa, hän naurahtaa.

Kotona Saara sanoo olevansa välillä skarppi ja järjestelmällinen, mutta joskus myös tylsä ja hiljainen. Hän sanoo miehensä, artisti Olavi Uusivirran ymmärtävän vaihtuvan mielen.

– Kyllähän meidän kahden freelancerin elämä on välillä haastavaa kuten varmasti monella muullakin sellaisella henkilöllä, jolla on epätavalliset työajat, hän kuittaa.