Viihde

Rosa, 22, ja Linda, 23, poseeraavat Vierumäen liikunnanopiskelijoiden tyttökalenterissa – ”Jokainen sai päättää, kuinka paljon paljastaa kuvissa”

Julkaistu:

kalenteri
Vierumäen liikunnanopiskelijat tekivät tyttö- ja poikakalenterit, joissa kolmannen vuoden opiskelijat pääsivät poseeraamaan.
Vierumäen liikunnanohjaajaopiskelijat ovat julkaisseet perinteiset tyttö- ja poikakalenterinsa. Vuosittain julkaistavissa kalentereissa liikunta-alan kolmannen vuoden opiskelijat poseeraavat urheilullisissa tunnelmissa.

Tänä vuonna kalenterin teemana on hyvinvointi. Projektipäälliköt Rosa Havumäki, 22, ja Linda Levaniemi, 23, kertovat, että jokainen malli sai tuoda kuvaansa mukaan omaa persoonaansa.

– Tänä vuonna jokainen on saanut tuoda oman kiinnostuksenkohteensa mukaan kuviin. Mukana on esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita crossfitistä tai sirkuksesta ja he ovat saaneet suunnitella oman kuvansa teeman lajiensa pohjalta.

Kalenterin näyttävät kuvat otti valokuvaaja Mika Pulkkinen. Kuvauspaikkana toimi Tampereella sijaitseva kulttuurikeskus Kuivaamo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kuvien taustat ovat aika karuja, esimerkiksi makeita graffitiseiniä ja tai tummia ja rajuja. Niistä syntyy iso kontrasti mallien ja urheilijoiden kanssa.


Kalenteriprojektiin osallistui yhteensä 55 henkilöä. Osassa kuvista poseeraa useampia malleja, osassa vain yksi. Myös projektin järjestäneet Rosa ja Linda pääsivät mukaan kuviin.

– Tarkoituksena on, että koko vuosikurssimme olisi mukana, mutta pari jäi pois erilaisista syistä. Tämä on luokkamme yhteinen juttu. Me tiesimme jo varhain, että haluamme olla mukana projektissa ja hoitaa sitä.

Projektipäälliköt kertovat, että osa opiskelijoista valmistautui kalenterikuvauksiin hartaasti. He noudattivat dieettejä ja treenasivat näyttääkseen kuvissa mahdollisimman hyviltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aika monilla taisi olla erilaisia dieettejä päällä, mutta ne olivat monilla aika leikkimielisiä. Toiset ottivat asian vähän vakavammin, osa ei niin kovin vakavasti.


Rosan ja Lindan mukaan kalenterin malleilta ei odotettu tiettyä kuntoa, ulkonäköä tai vartaloa. Jokainen sai tulla kuviin sellaisena kuin on.

– Halusimme korostaa kalenterissa sitä, että jokainen saa tulla omana itsenään siihen kuvaan. Emme todellakaan vaadi, että jokainen joka tulee kalenteriin on tietyssä kunnossa. Olemme kaikki täällä sporttisia, mutta emme missään nimessä vaatineet kalenteriin tietynlaista kuntoa.

– Jokainen sai itse valita vaatteensa ja sen kuinka paljon tai vähän haluaa pukea kuviin. Jokainen sai myös itse päättää, kuinka paljon he haluavat paljastaa itseään kuvissa.


Kalentereita tehdään yhteensä 3 000, joista puolet on tyttö- ja puolet poikakalentereita. Kalenterien myynnistä vastaavat Vierumäen liikunta-alan opiskelijat.

– Ennakkotilausten mukaan tyttöjen kalentereita on mennyt tällä hetkellä enemmän, mutta uskon, että pojat vielä kirivät tämän, projektipäälliköt nauravat.

Kalentereiden tuotoista 10 prosenttia lahjoitetaan köyhien lasten harrastustoiminnan tukemiseen Pelastakaa lapset Ry:n kautta.

– Meille oli tärkeää, että kohde liittyy jollakin tavalla liikuntaan ja urheiluun, koska se on lähellä sydämiämme.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt