Viihde

Aku Hirviniemi avautui Facebookissa ahdistelusyytteestä – törmäsi heti ikävään ilmiöön

Julkaistu:

some
Seksuaalisesta ahdistelusta syytteen saanut Aku Hirviniemi julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa hän kertoi, ettei suvaitse vihapuhetta.
IS uutisoi maanantaina, että näyttelijä Aku Hirviniemi, 34, on saanut syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuun loppupuolella.

Hirviniemi kommentoi asiaa maanantaina Facebook-sivullaan.

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta. Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut, Hirviniemi kirjoitti.
Näyttelijän Facebook-seinälle kerääntyi nopeasti kirjoituksen jälkeen lukuisia kommentteja tämän tukijoilta. Osa niistä oli asiattomia ja naisia halventavia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myöhään maanantai-iltana Hirviniemi julkaisi Facebookissa toisen kirjoituksen, jossa hän muistutti asiallisesta keskustelusta ja kiitti fanejaan saamastaan tuesta.

– Kiitos paljon tuesta, jota olen tänään saanut ihmisiltä. Toivon kuitenkin asiallista kommentointia enkä salli minkäänlaista vihapuhetta Facebook-sivullani. En naisia, miehiä tai ylipäänsä ketään kohtaan, näyttelijä kirjoitti ja jatkoi:

– Haluan myös painottaa, että #metoo-liike nosti esille tärkeitä kysymyksiä ja arvoja, joiden takana itsekin seison. Asiallinen keskustelu ja asioiden käsittely järkevästi ja kaikkia kuunnellen ajaa meidän kaikkien etua. Rauhaa!
Hirviniemen syytettä ajaa kihlakunnansyyttäjä. Hän ei kommentoinut syytteen sisältöä IS:lle maanantaina, sillä kaikki jutun asiakirjat ja syytteen sisältö ovat toistaiseksi salassa pidettäviä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hirviniemeä epäillään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, jotka olisivat tapahtuneet 30. kesäkuuta tänä vuonna.

– Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun. Jälkeenpäin kyseisen illan tapahtumia arvioidessani ymmärrän, että käytökseeni voi kohdistua moitteita. En kuitenkaan katso, että toimintani kyseisissä tilanteissa olisi ollut luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa, Hirviniemi kertoi aiemmin maanantaina Facebookissa.

Aku Hirviniemi on yksi tämän hetken suosituimmista tv-kasvoista ja näyttelijöistä. Hänet on nähty lukuisissa tv-ohjelmissa ja esimerkiksi Tuntematon sotilas -elokuvassa. Tällä hetkellä Hirviniemi nähdään Nelosen esittämässä Gaala-viihdeohjelmassa.