Hollywood-tähden kuolema on edelleen täysi mysteeri: menehtyi oudoissa olosuhteissa vain 32-vuotiaana – ”Olen varma, että hänet myrkytettiin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywood-tähden kuolema on edelleen täysi mysteeri: menehtyi oudoissa olosuhteissa vain 32-vuotiaana – ”Olen varma, että hänet myrkytettiin”

Vuonna 2009 menehtyneen Hollywood-tähti Brittany Murphyn kuolema kummastuttaa edelleen tähden perhettä ja näyttelijän faneja.

Brittany Murphy kuvattuna joulukuussa 2009, vain pari viikkoa ennen kuolemaansa.­

12.11.2018 19:40

Jo teini-ikäisenä näyttelijänuransa aloittanut Brittany Murphy oli yksi 90-luvun ja 2000-luvun nousevista tähdistä. Murphy nähtiin lukuisissa tv-sarjoissa sekä hittielokuvissa, kuten Clueless (1995), Älä sano sanaakaan (2001) ja 8 Mile (2002).

Näyttelijä kuoli äkillisesti joulukuussa 2009 vain 32-vuotiaana kotonaan Los Angelesissa. Murphyn kuolemasta tulee joulukuussa kuluneeksi yhdeksän vuotta ja tähden traaginen elämä on jälleen noussut otsikoihin.

Useat amerikkalaismediat, kuten E! News, kuvailevat tähden kuoleman olevan edelleen mysteeri. Vuosien saatossa julkisuudessa on liikkunut huhuja, että näyttelijä olisi menehtynyt huumeisiin tai hänet olisi mahdollisesti surmattu.

Lisää vettä myllyyn ovat lyöneet tähden isän antamat haastattelut. Murphyn isä on väittänyt julkisuudessa sitkeästi, että hänen tyttärensä olisi myrkytetty.

– Kyseessä on murha. Olen varma, että hänet myrkytettiin, Murphyn isä Angelo Bertolotti on sanonut.

Brittany Murphyn todettiin kuolleen keuhkokuumeeseen, mutta näyttelijän perhe ei usko sen olevan koko totuus.­

Kuolinsyytutkimuksessa selvisi näyttelijän menehtyneen keuhkokuumeeseen. Kuolinsyytutkimuksessa selvisi myös että Murphy oli syönyt useita reseptilääkkeitä ennen kuolemaansa ja hänellä todettiin raudanpuuteanemia.

– Hän oli ollut sairaana kahden viikon ajan. Jos hänet olisi viety sairaalaan, niin hän olisi voinut selvitä, kuolinsyytutkija Ed Winter sanoi Hollywood Reporter -lehdelle 2010.

Brittany Murphy ponnahti tähdeksi 90-luvun alussa. Hänet muistetaan muun muassa Clueless-hittielokuvasta, jossa hänet nähtiin Alicia Silverstonen (kesk.) ja Stacey Dashin (vas.) kanssa.­

Näin kuolinaamu eteni

Hollywood Reporter -lehti kuvailee Murphyn kärsineen monista terveysongelmista viimeisinä vuosinaan. Lähipiirin mukaan hän joutui syömään voimakkaita kipulääkkeitä jouduttuaan auto-onnettomuuteen. Murphy söi myös useita reseptilääkkeitä, joita lääkärit olivat määränneet hänelle.

Murphyn aviomies Simon Monjack ja äiti Sharon Murphy ovat kertoneet haastatteluissa näyttelijän olleen hyvin sairas viimeiset päivänsä. Hänellä oli ollut kovia kipuja ja hänen oli vaikea hengittää. Murphy oli kieltäytynyt lähtemästä lääkäriin, vaan hän suosi vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

Murphyn aviomies Simon Monjack kertoi lehtihaastatteluissa Murphyn lyyhistyneen kuolinpäivänsä aamuna lattialle ja anelleen miestään ja äitiään auttamaan häntä.

– Äiti, minä en saa henkeä. Auta minua. Minä kuolen, Monjack kuvaili Hollywood Reporterin haastattelussa.

Murhyn vointi ei parantunut ja 20. joulukuuta klo 8 aikaan aamulla Murphy menetti tajuntansa kotinsa kylpyhuoneessa.

Simon Monjack menehtyi äkillisesti vain pari kuukautta vaimonsa jälkeen. Näyttelijän perhe on anellut viranomaisia tutkimaan kuolemia uudelleen.­

Monjack soitti hätänumeroon. Hollywood Reporter -kuvailee näyttelijän äidin kuunnelleen hätäkeskuspäivystäjän ohjeita ja aviomies kantoi Murphyn kylmään suihkuun. Näyttelijää yritettiin elvyttää paikan päällä ja hänet kiidätettiin sairaalaan kymmenen aikaan aamulla. Mitään ei ollut kuitenkaan enää tehtävissä.

Aviomies kuoli vain viisi kuukautta myöhemmin

People-lehti kuvailee viranomaisten löytäneen Murphyn kotoa useita purkkeja eri reseptilääkkeitä. Syyttävä sormi osoitti Murphyn äkillisen kuoleman jälkeen aviomies Simon Monjackia, joka huhujen mukaan kontrolloi vaimoaan ja esti tätä menemästä lääkäriin.

Monjack kiisti väitteet jyrkästi People-lehden haastattelussa.

– Hänestä huolehdittiin. Minulla ei ollut aavistustakaan, että hänellä oli keuhkokuume. Pidin vaimostani hyvää huolta. Hän söi antibiootteja ja yskänlääkettä, häntä hoidettiin oikealla tavalla, Monjack sanoi.

Murphyn kuolemaan liittyvät salaisuudet saivat uuden käänteen 23. toukokuuta, kun aviomies Simon Monjack, 40, löydettiin kuolleena avioparin yhteisestä kodista.

Monjackin todettiin kuolleen keuhkokuumeeseen ja anemiaan.

Murphyn isä vaati viranomaisia tutkimaan parin kodin ja selvittämään, löydettäisikö kotoa mahdollisesti hometta tai myrkyllisiä aineita. Kodista ei löydetty mitään epäilyttävää.

Lue lisää: Home syynä tähtinäyttelijän ja hänen miehensä kuolemaan?

Myrkytettiinkö tähti?

Murphyn ystävä Julia Davis ja näyttelijän isä ovat vaatineet julkisuudessa viranomaisia tutkimaan Murphyn kuolemaa uudelleen. Davis kertoi Good Morning America -aamu-tv:ssä uskovansa vakaasti, että Murphy ja hänen aviomiehensä murhattiin.

Isä on epäillyt joko Monjackin tai Murphyn äidin myrkyttäneen näyttelijän rotanmyrkyllä.

– Uskomme, että heidät myrkytettiin. Hän oli nuori ja normaali tyttö, joten haluamme oikoa mahdolliset väärinkäsitykset, Davis sanoi ja viittasi julkisuudessa liikkuneisiin väitteisiin siitä, että Murphy olisikin kuollut yliannostukseen.

 

Cosmopolitan-lehti kertoo 2000-luvun alussa Murphyn roimasti hoikistuneen ulkomuodon herättäneen paljon huomiota mediassa. Murphy kuitenkin kiisti tuolloin väitteet mahdollisesta syömishäiriöstä tai päihdeongelmasta. Tähden tiedetään eläneen hyvin rauhallista arkea, eikä hän viihtynyt juurikaan Hollywoodin yöelämässä.

– Minusta on liikkunut niin monia huhuja viime vuosina. Ei, minulla ei ole koskaan ollut syömishäiriötä, enkä käytä huumeita. Saatan juoda lasin samppanjaa silloin tällöin. Juhlissa olen usein se, joka tykkää tanssia ja jonka luullaan olevan humalassa. Oikeasti olen selvinpäin, Murphy kertoi Cosmopolitan-lehdelle vuonna 2004.

Brittany Murphy kuvattuna elokuvassa Älä sano sanaakaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?