Aku Hirviniemelle syyte kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Aku Hirviniemelle syyte kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

Syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Aku Hirviniemi.

12.11.2018 17:02

Näyttelijä Aku Hirviniemi, 34, on saanut syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuun loppupuolella.

Syytettä ajaa kihlakunnansyyttäjä. Hän ei kommentoinut syytteen sisältöä IS:lle maanantaina, sillä kaikki jutun asiakirjat ja syytteen sisältö ovat toistaiseksi salassa pidettäviä.

– Ainoastaan käräjäoikeuden perustiedot ovat tässä vaiheessa julkisia, syyttäjä sanoi.

Jutulle ei ole käräjäoikeudessa vielä määrätty käsittelypäivää.

Hirviniemeä epäillään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, jotka olisivat tapahtuneet 30. kesäkuuta tänä vuonna.

Seksuaalinen ahdistelu on rikosnimike, joka lisättiin rikoslakiin vuonna 2014. Siihen syyllistyy, jos koskettelemalla tekee toiselle seksuaalisen teon, joka on omiaan loukkaamaan tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Rangaistusasteikko ulottuu sakoista enintään kuuteen kuukauteen vankeutta.

Hirviniemi kommentoi asiaa julkisella Facebook-seinällään.

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta. Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut. Käsitykseni mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi. Olen pahoillani asianomistajien, perheeni ja yhteistyökumppaneideni puolesta, että syyttäjä päätti viedä asian tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

– Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun. Jälkeenpäin kyseisen illan tapahtumia arvioidessani ymmärrän, että käytökseeni voi kohdistua moitteita. En kuitenkaan katso, että toimintani kyseisissä tilanteissa olisi ollut luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa.

Asian tämän hetkinen tilanne on se, että tämän tarkemmin en asiasta voi lausua, koska asiakirjat ja niiden sisältö ovat salassapitovelvollisuuden alaisia ja tämän velvollisuuden rikkominen on rangaistava teko.

Hirviniemi nousi suuren yleisön tietoisuuteen Putous-viihdeohjelmasta keväällä 2010. Näyttelijä voitti Marja Tyrni -hahmollaan sketsihahmokilpailun.

Marja Tyrni Putouksessa.

Hirviniemi näytteli Putouksessa kaikkiaan viidellä tuotantokaudella.

Hirviniemi tunnetaan työteliäänä näyttelijänä. Hänet on nähty muun muassa poliisisarja Robassa, Luokkakokous-elokuvissa ja hän oli yksi Saturday Night Liven päänäyttelijöistä.

Tuntematon sotilas

Hirviniemi teki kehutun roolin Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa, jossa hän näytteli Urho Hietasta.

Hirviniemi joutui jättämään tv-ohjelma Possen kesekn syksyllä 2016 masennuksen takia.

– Masennus on salakavala ja tappava sairaus. Se voi saada meistä kenet tahansa ja kiskoa pimeyteensä riippumatta siitä oletko äiti, isä, rokkari tai kirjanpitäjä. Tai vaikka sinulla olisi kuinka paljon rakkautta ympärilläsi, Hirviniemi kirjoitti Facebookissa keväällä 2017.

Luokkakokous 2

Hirviniemi kertoi Kirkko ja Kaupunki -lehdelle viime keväänä uupumisen muuttaneen häntä monella tapaa. Hän sanoi olleensa ennen ylimielinen ja itsekeskeinen öykkäri.

– Aikaisemmin ajattelin, että menestys on parasta, mitä minulle on tapahtunut. Pari vuotta sitten, kun sairastuin ja tuli ero, maailma mureni. Jälkikäteen olen ajatellut, että menestys oli pahinta, mitä minulle on tapahtunut. Silloin minulla nousi kusi päähän, ja minähän olin aivan… Voi vain kuvitella, minkälainen on nuorimies, jolla ei ole mitään rajoja ja maailma on auki.

– Se, että maailmani romahti, on parasta, mitä minulle on tapahtunut

Roba

Kesäkuussa 2017 Hirviniemi kertoi sosiaalisessa mediassa, että hän ja Niina Lahtinen olivat eronneet jo vuosi sitten.

– Vuosi sitten päätimme erota pariskuntana ja jatkaa hyvinä ystävinä, vielä parempina työkavereina ja kahden ihanan tytön vanhempina. Näin olemme tehneetkin, näyttelijä kirjoitti.

Hirviniemi kertoi IS:lle toukokuun alussa seurustelleensa jo tovin Efter nio -ohjelmasta tutun Sonja Kailassaaren, 38, kanssa.

– Tovi on kuljettu yhdessä, pari myönsi keväällä IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?