Viihde

Olli Jalonen viidennen kerran Finlandia-palkinto­ehdokkaana

Julkaistu:

Finlandia-palkinnon saajaksi on ehdolla kuusi kirjailijaa.
Olli Jalonen on ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi jo viidettä kertaa. Jalonen kisaa tällä kertaa teoksella Taivaanpallo (Otava).

Muut viisi ehdokasta Finlandia-voittajaksi ovat Jari Järvelän Kosken kahta puolta (Tammi), Katja Ketun Rose on poissa (WSOY), Pekka J. Mäkelän Hunan (Like), Pauliina Rauhalan Synninkantajat (Gummerus) ja Lars Sundin Där musiken började – Missä musiikki alkoi (Förlaget - Teos).

Olli Jalonen sai kaunokirjallisuuden Finlandian vuonna 1990 romaanistaan Isäksi ja tyttäreksi. Hän ylti ehdokkaaksi myös vuosina 1989, 2008 ja 2014.

Tunnustuksen tämänkertainen voittaja julkistetaan 28. marraskuuta. Palkinnon saajan valitsee kirjallisuustoimittaja, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Seppo Puttonen.
Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Monica Lewinsky paljastaa vihdoin, kuinka kiinnitti Bill Clintonin huomion – härski vilautus kollegan juhlissa johti heti toimiin takahuoneessa
  Viihde
 3. Timo Soini keskusteli ydinaseista USA:n ulkoministerin kanssa: ”Heidän käsityksensä mukaan Venäjä rikkoo sopimusta jatkuvasti”
  Kotimaa
 4. Soini: Venäjän Suomen-suurlähettiläs keskusteluihin – syynä gps-häirintä
  Kotimaa
 5. Kalamiehellä oli onni matkassa – ”Pelastajat pääsivät paikalle aivan viime hetkillä”
  Kotimaa
 6. Tunti sitten
 7. Ässiin pestattu päävalmentaja ei osaa sanoa, saapuuko Poriin vai ei – kommentoi Satakunnan Kansalle: ”Ässät ei ole tehnyt väärää”
  SM-liiga
 8. Lentomatkustaja väitti kantavansa räjähteitä Helsinki-Vantaalla – poliisi käynnisti terroripommitehtävän
  Kotimaa
 9. Helsinkiläisen lapsiperheen saunailta sai karmean käänteen: ”Ensimmäinen ajatukseni oli ihmetys siitä, mitä oikein on tapahtunut”
  Kotimaa
 10. Miten pettämistä voi ehkäistä? Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen neuvoo
  Seksi & Parisuhde
 11. Valkoinen talo sanoo palauttavansa "väliaikaisesti" toimittajan kulkuluvan – vihjaisi kulkulupasääntöjen mahdollisesta muuttamisesta
  Ulkomaat
 12. Video: Mikko-meriahven ja seeprahai Mussukka ovat kalamaailman persoonia – ”Tulee kyhnyttämään viereen ja kerjäämään rapsutuksia”
  Kotimaa
 13. Näytä lisää