Viihde

”Elämässä on tehtävä vaikeitakin ratkaisuja” – Katri Helena huolehti vuosia Bertta-äidistään: kirjoitti nyt liikuttavan kirjeen omaishoitajille

Julkaistu:

kirje
Katri Helena kirjoitti koskettavan kirjeen omaishoitajille.
73-vuotis laulajaikoni Katri Helena on halunnut esittää tukensa suomalaisille omaishoitajille.

Hän on kirjoittanut omaishoitajille kirjeen, joka on julkaistu Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ry:n nettisivuilla.

Kirjeessä Katri Helena kertoo arvostavansa heidän tekemäänsä työtä todella paljon.

– Läheisten hoivasta minulla on omakohtaisia kokemuksia, sillä äitini hoiti isää kotona yli 80-vuotiaaksi. Sittemmin olen ollut jo vuosia omasta puolestani vastuussa äidin hyvinvoinnista. Omaishoito kuuluu myös ystäväperheeni elämään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Äitini on fiksu nainen ja sanoi kymmenisen vuotta sitten, että ”minä muutan siun lähelle”. Olin päätöksestä hyvin iloinen, sillä elämässäni äiti on tehnyt eniten asioita hyväkseni, ja katson, että on minun vuoroni.

Aiemmin Katri Helenan Bertta-äiti asui palveluasunnossa, mutta kolmisen vuotta sitten hän kertoi IS:lle, että Bertta pääsi hoitoon ympärivuorokautiseen palvelukeskukseen. Bertta on jo 100-vuotias ja täyttää myöhemmin marraskuussa 101 vuotta.

Vuonna 2015 Katri Helena kertoi, että äiti asuu nykyään hänestä kolmen kilometrin päässä.

– Palvelukeskus sijaitsee lähellä kotiani, joten käyn edelleen äidin luona jatkuvasti, mutta enää ei tarvitse kantaa huolta koko ajan kuten tähän asti. Nyt äidillä on kaikki palvelut ja hoito. Siitä olen kiitollinen, Katri Helena kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa marraskuussa 2015.


Tuoreessa kirjeessä laulaja kertoo, että lämpimät ja sydämelliset välit ovat säilyneet palvelutalosta huolimatta. Välillä rakkaista huolehtiminen ottaa kuitenkin myös koville.

– Nyt äitini asuu palvelutalossa, mutta rakkaus ja välittäminen säilyy. Toki läheisestä huolehtimiseen ottaa välillä myös koville. Elämässä on tehtävä vaikeitakin ratkaisuja ja jatkuva huolenpito on henkisesti raskasta. Onneksi meidän perheessä on sellainen heimomeininki, ettei kenenkään tarvitse kantaa taakkaansa yksin.

– Ajattelen, että elämä iloineen ja suruineen pitäisi voida elää niin kuin sydän sanoo. Tämä on sitä oikeaa elämää, johon minä saan voimaa paitsi musiikista ja työstä myös perheestä ja läheisistä ihmisistä.

Katri Helena kertoo kirjeessä olevansa onnellinen ja kiitollinen siitä, että hän voi palvella yleisöä laulamalla.

– Olen esiintynyt myös omaishoitajille ja saanut runsaasti palautetta musiikin voimauttavasta vaikutuksesta. Iloitsen siitä, kuinka ihmisten oma mieli alkaa tehdä töitä laulujeni ansiosta.

Hän lähettää myös lämpimät terveiset kaikille omaishoitoperheille.

– Toivotan sylintäydeltä voimaa ja rakkautta jokaiselle omaisestaan huolehtivalle!


Katri Helenan perheettä on elossa tällä hetkellä neljässä sukupolvessa: on Bertta-äiti, omat lapset sekä lapsenlapset.

– Kun on osa neljän sukupolven ketjua, on näköala aika moneen asiaan, Katri Helena on todennut aikaisemmin.

Lokakuussa vietettynä Isovanhempien päivänä Katri Helena palkittiin vuoden isovanhempi 2018 -tunnuksella.

Lue lisää: Katri Helenalle myönnettiin Vuoden isovanhempi -tunnustus: ”Perhe on se, joka on aina lähellä”

Tunnustuksen saa vuosittain henkilö tai taho joka on myönteisellä tavalla edistänyt lasten ja isovanhempien suhteita ja isovanhempien arvostusta. Tunnustuksen jakaneen Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n mukaan Katri Helena on omalla elämäntyöllään ja musiikillaan edistänyt sukupolvien välistä yhteyttä. Hän on myös tuonut julkisuudessa myönteisellä tavalla esiin sukupolvien välisen yhteyden merkitystä.

Katri Helena kannustaa huolehtimaan sukupolvien välisestä keskusteluyhteydestä.

– Perhe on se, joka on aina lähellä. On elintärkeää vaalia suhteita niin, että ne ovat avoimet ja lämpimät, Katri Helena sanoo.

– Meille ihmisille on puheen lahja annettu sen vuoksi, että tultaisiin toimeen toistemme kanssa. Ajattelen, että sellaista asiaa ei olekaan, jota ei puhumalla saisi selvitettyä. Tuntuisi elämän tuhlaukselta, että tulisi vihanpitoa tai mököttämistä! Katri Helena toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt