Viihde

Uutuusdokumentti paljastaa: prinssi Charles on työnarkomaani, eikä löydä aikaa perheelleen – ”Aamulla hän herää post-it-lappu naamassaan”

Julkaistu:

uutuusdokumentti
Prinssi Charles ei aio sekaantua valtion asioihin, jos hän joskus istahtaa valtaistuimelle.
Prinssi Charlesista on tehty tv-dokumentti, jolla juhlistetaan ensi viikolla 70 vuotta täyttävää kuninkaallista.

Tänä iltana BBC Onella nähtävä dokumentti on muotokuva Charlesista, mutta siinä pääsevät ääneen myös pojat William ja Harry sekä Charlesin vaimo, Cornwallin herttuatar, Camilla.

Charles on viimeksi antanut henkilöhaastattelun Jonathan Dimblebylle vuonna 1994, eikä hän ole koskaan kertonut, kuinka toimisi kuninkaana.


Viime vuosina prinssiä on syytetty sekaantumisesta valtion asioihin ja monarkian aseman riskeeraamisesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tarinat niin kutsutuista ”mustan hämähäkin muistioista” – kirjeistä, joita Charles kirjoitti käsin tietyille ministereille – levisivät julkisuuteen ja aiheuttivat paljon parranpärinää.

Dokumentin tekijä huomauttaa Charlesille, että ihmiset ovat huolissaan moisesta toiminnasta.

– En ole niin tyhmä, että sekaantuisin asioihin, prinssi napauttaa takaisin.

Hän myöntää voivansa käyttää valtaansa tuodakseen eri mieltä olevia ihmisiä saman pöydän ääreen, mutta vain jos ministerit suostuvat järjestelyyn.


Dokumentissa kysytään Williamilta, onko hänen isänsä ehtinyt hoitaa myös isoisän tehtäviä, sillä viime vuosina Charles on ilmaissut turhautuneensa, koska ei näe tarpeeksi Middletonin perhettä.

– Luulen, että hänellä olisi aikaa lapsenlapsilleen, mutta haluaisin hänen viettävän vielä enemmän hetkiä heidän kanssaan, William kertoo.

– Nyt kun hän täyttää 70, olisi täydellinen hetki rauhoittua hieman – kuten muissakin perheissä tehdään. Isä on hyvässä kunnossa ja hänen terveytensä on hyvä, mutta haluan, että hän on samassa kunnossa myös 95-vuotiaana.

– Hän menee polvilleen ja ryömii lasten kanssa lattialla tuntien ajan. Tekee hassuja ääniä ja nauraa. Lapsenlapset ihailevat häntä. Hän lukee Harry Pottereita ja osaa esittää eri hahmoja. Lapset pitävät siitä, Camilla kuvailee miehensä suhdetta lapsiin.


Harry kertoo isänsä elämänpituisesta työstä ilmastonmuutoksen puolesta.

– Hän turhautuu välillä. Mutta hän on tehnyt valtavan hienoa työtä. Hän ei kerro meille, mihin suuntaan asioita pitäisi viedä, vaan hän antaa meidän oppia omasta esimerkistään, Harry kuvailee.

Ohjelmassa paljastetaan, kuinka Charles vie poikansa keräämään roskia yhteisellä perhelomalla.


Charlesin perhe toivoo vain yhtä asiaa: että prinssi vähentäisi hieman vauhtia.

– Hänen pitää hidastaa. Hän ehtii syömään päivällisenkin vasta naurettavan myöhään yöllä. Sitten hän menee työpöytänsä ääreen ja nukahtaa muistiinpanojensa päälle. Aamulla hän herää post-it-lappu liimaantuneena naamaan, Harry vitsailee.

Kun Camillalta kysytään Charlesin tulevaisuudesta, vastaus on jämäkkä:

– Hänen aikansa tulee. Hän on aina tiennyt, että se tulee. En usko, että tulevaisuus painaa hänen hartioitaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt