Suru ei hellitä – Selänteet muistelevat Teemun yllättäen kuollutta äitiä Me Naisissa: ”Ei ole mennyt päivääkään, että en olisi miettinyt”

Julkaistu:

Teemu Selänteen perhettä kohtasi viime kesän alussa suuri suru, kun Teemun Liisa-äiti nukkui äkillisesti pois 81-vuotiaana.
Kotkassa vuonna 1937 syntynyt Hilkka Liisa Selänne (os. Viitanen) kuoli polvileikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin 5. kesäkuuta Espoossa.

Liisa Selänteen siunaus pidettiin kesäkuun lopussa Espoonlahden kirkossa ja uurnanlasku Karhunkankaan hautausmaalla Inkeroisissa Kymenlaaksossa.

Teemun äiti oli Sirpa Selänteelle paljon enemmän kuin anoppi.

Siksi hänen yllättävä kuolemansa kesällä oli myös Sirpalle poikkeuksellisen raskas.

– Olimme tunteneet niin kauan, että hän oli minulle kuin toinen äiti, Sirpa kertoo Me Naiset -lehdelle.

Sirpan ja Teemun tunteet tapahtuman jälkeen ovat vaihdelleet surusta kiitollisuuteen ja epäuskoon.

– Ei ole mennyt päivääkään, että en olisi miettinyt, miksi näin pääsi käymään, Teemu Selänne sanoo.

– Tuntuu epätodelliselta ja epäreilulta, kun äidillä olisi ollut vielä niin paljon annettavaa. En usko, että oman äidin menettämisestä pääsee koskaan kokonaan yli. Se on elämäni raskain ja arin asia, ei tämä helppoa ole ollut.

Vaikka Teemu perheineen asuu Kaliforniassa, viettivät he paljon aikaa Teemun äidin kanssa. Sirpa laskee, että Liisa oli heidän Anaheimin-kodissaan joka vuosi kolmisen kuukautta.

– Kun viime kesän jälkeen palasimme Kaliforniaan, minulla oli olo, että Liisa on siellä meitä odottamassa. Hän oli meillä niin paljon, että hänen läsnäolonsa tuntee vieläkin, Sirpa sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt