Missikaunotar avautuu Max-poikansa rakennepoikkeamasta – tieto tuli shokkina kesken raskauden: ”Kenenkään ei tarvitse sääliä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Missikaunotar avautuu Max-poikansa rakennepoikkeamasta – tieto tuli shokkina kesken raskauden: ”Kenenkään ei tarvitse sääliä”

Niina Lavonen sai esikoisensa heinäkuussa.

Niina Lavonen ja hänen Juho-puolisonsa ovat pienen Max-pojan vanhempia.­

7.11.2018 12:17

Ex-missi Niina Lavonen kertoo blogissaan Max-poikansa rakennepoikkeamasta. Lavosen ja hänen Juho-rakkaansa esikoinen syntyi heinäkuussa.

– Meidän Maxilla on oikeanpuoleinen huuli-ien- ja suulakihalkio. Maxin nassusta ei siis puutu mitään, mutta toinen puolisko ei oo vaan jostain syystä sulautunut yhteen toisen puoliskon kanssa. Suvussa tai tuttavien lapsilla ei ole ollut koskaan mitään erityistä, siitä syystä emme osanneet mitään erityistä odottaa.

– Aluksi rakenneultrassa kaikki tuli shokkina. Jotenkin tajusi kuinka pienestä kaikki on kiinni, kun pieni elämä kehittyy. Asiat voisivat olla kuitenkin paljon paljon hullummin!

Lavonen kertoo, ettei ole salaillut poikansa ulkonäköä, vaan käynyt Maxin kanssa kaupungilla aivan normaalisti. Hänen mukaansa ihmiset ovat lähinnä ihastelleet pojan suuria silmiä.

– En mä pelkää mitään katseita joita saadaan kauppareissuilla, joilla Max on ollut sylissä, kun ei ole vaunuissa viihtynyt. Kyllä sen silti huomaa kun joku tuijottaa vähän liian pitkään. Tuijota pois, ei mennä siitä rikki. Eikä ei oo meiltä pois. Mä rakastan mun poikaa! Ja mielelläni itsekin tuijottelen häntä päivät pitkät, hän kirjoittaa.

– Kenenkään ei tarvitse myöskään sääliä. Tämä on meidän elämää ja voin kertoa, että meillä on oikein valtavan ihanaa joka päivä. Häneen ei satu. Sitä muuten jotkut tutut ovat kyselleet. Mä vähän itse epäilen, että edes näyttäisi sattuvan, koska Max on oikea hymypoika, Lavonen lisää.

Noin sata halkiovauvaa vuodessa

Suomessa syntyy vuosittain noin sata halkiovauvaa ja sikiökautisesta kehityshäiriöstä johtuvat ylähuulen ja suulaen halkiot ovat maamme yleisimpiä synnynnäisiä epämuodostumia. Silti halkioihin törmää harvoin ja ilmiö on monille tuntematon.

Se on merkki siitä, että suomalaiset halkiokirurgit tekevät työnsä mallikkaasti.

– Meidän tavoitteemme on hävittää nämä halkiot suomalaisesta katukuvasta. Kun korjaus tehdään kirurgisesti oikein, halkio ei näy kasvoista. Huonosti korjattu halkio puolestaan paistaa pitkälle, totesi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin huuli- ja suulakihalkiokeskuksen (HUSUKE) kirurgi Anne Saarikko IS:lle aiemmin.

Miss Suomi -kisassa perintöprinsessaksi vuonna 2011 sijoittunut ja sen jälkeen kesällä 2013 Viidakon tähtösiin osallistunut Lavonen on työskennellyt jo seitsemättä vuotta vakituisesti rahoitusalalla. Hänen koulutustaustansa on tradenomi. Nyt Lavonen on ollut neljä vuotta töissä Danske Bankissa asiakkuuspäällikkönä, uusasiakashankinnassa.

Niina Lavonen Juho-puolisonsa kanssa.­

– Tässä työssä tv-julkisuudesta ei ole ollut haittaa. En tiedä, onko siitä sitten haittaa, että on vaaleahiuksinen nuori nainen. Olisiko tilanne erilainen, jos olisin samanikäinen mies, joka on ollut tv:ssä? Hän pohti IS:lle aiemmin.

Asiakkaat saattavat välillä tunnistaa Lavosen, mutta hän ohittaa sen jo tottuneesti sen enempää taustaansa selittämättä.

– Harvemmin asiakkaat tunnistavat minut. Joskus joku sanoo, että oletpa tutun näköinen – siinä vaiheessa sanon vain, että aijaa, jännä juttu. En ala sen enempää avaamaan taustaani asiakkaille, hän selvitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?