Viihde

Räppäri Nikke Ankaran tulot pomppasivat pilviin – siitä alkoi holtiton tuhlaaminen: ”Kun on rahaa ja tylsää, alkaa tapahtua”

Julkaistu:

haastattelu
Nikke Ankaran tulot nousivat vuonna 2017 viisinkertaisiksi edellisvuoteen verrattuna. Räppäri osti asunnon, mutta paljastaa sortuneensa myös holtittomaan tuhlailuun.
Viime viikolla julkistettiin vuoden 2017 verotiedot, ja niistä näkyi lukuisia erilaisia heittoja, mitä julkisuudesta tuttujen ihmisten tulot ovat tehneet viime vuosina. Toisten tulot olivat tippuneet jättisummia ja toisten puolestaan nousseet mahtavasti.

Yksi, jonka tulot ovat kokeneet melkoisen noususuhdanteen, on räppäri Nikke Ankara eli lahtelainen Niiles Hiirola.
Mies tuli suurelle yleisölle tutuksi keväällä 2017 nähdyltä Vain elämää -kaudelta, ja samaisen tv-esiintymisen myötä miehen tulot yli viisinkertaistuivat. Vuonna 2016 hänen ansiotulonsa olivat 53 529 euroa ja vuonna 2017 ne olivat 294 977 euroa.

– Se oli hyvä vuosi, Nikke kiteyttää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Keikkaliksat nousivat ja keikkoja oli paljon. Kyllä sen rahan eteen on painettua duuniakin.


Räppäri on kertonut avoimesti siitä, ettei hän tule mistään kovin varakkaasta perheestä. Nyt kun rahaa on, hän on sortunut tuhlailuun.

– Tilaan jatkuvasti ruokaa kotiinkuljetuksella ja muutenkin on ollut paljon sellaista hölmöä tuhlaamista. Olen myös hemmotellut itseäni ja sukulaisiani. Viime jouluna esimerkiksi ostin broidille, faijalle ja mutsille korut, ja itseäni olen hemmotellut myös esimerkiksi sormuksilla, Nikke paljastaa.

– Välillä pitää olla vähän luksusta. Nuorena mulla oli aika vaikeaa, joten kun antaa sellaiselle ihmiselle rahaa, jolla sitä koskaan ei ole juurikaan ollut, niin se meininki voi äityä aika hurjaksi. Kun on aikaa ja rahaa ja tylsää, niin sitten alkaa tapahtua, hän jatkaa, mutta ei kerro tarkemmin, että kuinka hurjaksi meno on oikein yltynyt.

Rahat ovat menneet myös hyödylliseen, sillä räppäri on ostanut asunnon Lahdesta, ja muutto on parhaillaan käynnissä.

– Saan uuden kämpän avaimet vasta loppuviikosta ja edellinen kämppä piti luovuttaa kuun vaihteessa, joten kaikki mun kamat on nyt mun äidin luona.


On Vain elämää tuonut toki miehen elämään muutakin kuin paksumman tilipussin. Heti ohjelman jälkeen miehen keikkakalenteri kirkui punaisella ja ihmiset alkoivat tunnistaa ja pysäytellä häntä kioskeilla ja kaduilla.

– Telkkarin voima on hurja. Sen jälkeen ihmiset on tunnistanut mut ihan eri tavalla. Tästä on ehkä viikko, kun joku tuli viimeksi sanomaan mulle kioskilla, et mä näin sut siinä ohjelmassa ja olit tosi hyvä. On hassua, että oon tehnyt musaa tosi pitkään, mutta nyt telkkarin kautta mut tunnistetaan laajemmin, Nikke kertoo.

– Kyllä se suosio aluksi järkytti, mutta siihen tottui aika nopeasti. Silloin sai maistaa todella isoa menestystä ja kokea ns. supertähtihetkiä.

Häntä eivät tule jututtamaan vain nuoret, vaan fanijoukon ikähaarukka on kasvanut huomattavasti.

– Ajattelin aina, että mun musa on enemmän nuorille, mutta nyt keikoillakin näkyy kyllä ihan kaikenikäisiä. Eli vanhemmatkin ovat uskaltautuneet räppikeikoille.


Niken kanssa samalla Vain elämää -kaudella olivat mukana myös Samu Haber, Irina, Laura Voutilainen, Robin, Petra ja Olli Lindholm.

Seitsikko pitää yhteyttä toisiinsa aina välillä muun muassa yhteisen WhatsApp-ryhmän välityksellä, mutta eivät juuri muuten.

– Kyllä se kokemus tietysti meitä yhdisti, ja kuka tahansa meistä vois soittaa kenelle tahansa ihan milloin vaan, vaikka ei jatkuvasti ollakaan yhteydessä, Nikke toteaa.

Nikke kertoo, että Haber heitti Vain elämää -kuvauksissa ilmoille idean, jota mies on viime aikoina pohtinut.

– Just yks päivä puhuin, että pitäiskö lähteä käymään Saksassa, Berliinissä moikkaan Samu Haberia. Se vois olla aikamoinen reissu.


Vain elämää -ohjelmassa artistit kertovat todella paljon itsestään, menneisyydestään ja tuntemuksistaan. Nikke Ankara ei ollut tästä poikkeus ja hän kertoi muun muassa psykoosistaan, johon hän ajautui viikon päihteiden käytön jälkeen. Vaikka mies kertoikin todella henkilökohtaisista tuntemuksistaan, ei häntä silti kaduta mikään kertomansa.

On kuitenkin yksi asia, mitä hän tekisi nyt toisin. Nikke heitti ohjelmassa paljon vitsiä Petralle, ja miehen käytös tulkittiin somessa seksistiseksi ja naisia ahdistelevaksi.

– Vähän ehkä jengi ylireagoi niihin mun Petra-läppiin. Se oli vain meidän keskinäistä läppää. Nyt jos menisin uudestaan sinne, niin jättäisin ne heittämättä ainakin kameroiden käydessä. Siinä tehtiin kärpäsestä melkoinen härkänen.


Viime aikoina Nikke on pitänyt lomaa keikkailusta, mutta uutta musaa on tuloillaan.

– Viime sunnuntaina kävin studiossa nauhoittamassa neljän biisin verran, eli uutta musaa on tulossa, hän paljastaa.

Hän kertoo, että häntä on pyydetty mukaan useisiin tv-ohjelmiin, mutta hän ei ole niihin lähtenyt.

– Olen rajoittanut sellaista, vaikka olenkin tullut rohkeammaksi. Telkkarihommat kuitenkin jännittää edelleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt