Muistatko Gladiaattoreiden pelätyn Mohikaanin? Timanttisessa tikissä oleva Mika, 54, tekee paluun legendaariseen sarjaan – näin hänellä menee nyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko Gladiaattoreiden pelätyn Mohikaanin? Timanttisessa tikissä oleva Mika, 54, tekee paluun legendaariseen sarjaan – näin hänellä menee nyt

Gladiaattorit palaa tv-ruutuihin ja mukana on myös alkuperäinen Mohikaani.

Mohikaanina alkuperäisessä Gladiaattoreissa nähty Mika Ounasvaara palaa suosikkiohjelmaan.­

6.11.2018 16:11

Legendaarinen Gladiaattorit nähdään keväällä MTV3:lla. Ohjelman juontaa Viivi Pumpanen ja ohjelman asiantuntijajäsenenä on alkuperäisen sarjan Mohikaani, eli Mika Ounaskari, 54. Antero Mertaranta on ohjelmassa mukana selostajana.

Ohjelman uutta versiota esitettiin Nelosella syksyllä 2017.

Gladiaattoreita juontaa keväällä Viivi Pumpanen. Mika Ounaskari toimii ohjelman asiantuntijana.­

Alkuperäinen Gladiaattorit oli yksi 1990-luvun suosituimmista ja puhutuimmista tv-ohjelmista. Renny Harlinin ohjaamaa sarja kuvattiin aikanaan Keravalla sisähuvipuisto Planet FunFunissa. Toimintaohjelma perustui yhdysvaltalaiseen tv-formaattiin, jossa ohjelmaan valitut kilpailijat taistelivat toisiaan ja ”gladiaattoreita” vastaan useissa eri lajeissa.

Vuosina 1993–94 MTV-kanavalla esitetyn ohjelman gladiaattoreista tuli koko kansan tuntemia julkkiksia, joita fanittivat niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin tv-katsojat. Yksi sarjan suosituimmista hahmoista oli pitkä ja tumma Mohikaani, joka pisti kilpailijat koville.

Gladiaattoreihin reilun 25 vuoden tauon jälkeen palaava Ounaskari kuvailee ohjelman kuvaamisen olleen hauskaa aikaa ja omanlaisensa elämys.

– Tosi kiva palata ohjelmaan näin pitkän tauon jälkeen ja tässä roolissa, Ounaskari myhäilee.

Mika Ounaskari (vas.) kuvattuna juontaja Katariina Ebelingin ja Viikingin eli Tony Halmeen kanssa.­

Hän myöntää asiantuntijaroolin sopivan hänelle hyvin, sillä hänellä on muutoinkin tapana kommentoida kärkkäästi kisoja kotisohvalta.

– Mulla on vähän sellainen tapa, että alan aina automaattisesti analysoimaan urheilusuorituksia siihen pisteeseen asti, että tyttöystävä on sitä mieltä, ettei koko ajan tarvitse kommentoida. Nyt saan tehdä sitä ihan luvan kanssa, Ounaskari naurahtaa.

Ounaskari päätyi ohjelmaan mukaan vuonna 1993 sattumalta. Ystävä vinkkasi hänelle ohjelmasta ja salilla nuoresta asti viihtynyt mies kutsuttiin fyysisiin testeihin. Kuntosaliyrittäjä läpäisi ne kirkkaasti ja niinpä pitkätukkainen lihaskimppu pääsi Mohikaaniksi.

– Se oli hauskaa aikaa ja ohjelman suosio tuli kyllä yllätyksenä. Ihmiset todellakin tunnistivat kadulla siihen aikaan.

Ounaskari sanoo ihmisten enää harvemmin tunnistavan häntä Gladiaattoreiden Mohikaaniksi ja syykin on selkeä. Ounaskarilla ei enää pitkiin aikoihin ole ollut Mohikaanin tavaramerkiksi muodostunutta pitkää tukkaa. Ohjelman suosion ollessa kiivaimmillaan saattoivat miestä väkevämpää nauttineet suomalaiset tulla haastamaan Mohikaania vaikkapa kädenvääntöön.

– Aina oli joku haastamassa. Alkuillassa kun ei oltu vielä niin humalassa, niin oltiin parasta kaveria, mutta loppuillasta tultiin uhoamaan.

Gladiaattorit oli aikansa suosituimpia tv-sarjoja.­

Treenaaminen ja terveelliset elämäntavat harrastaminen ovat pitäneen Ounaskarin timanttisessa kunnossa.

– Tämä on elämäntapa. En osaa lopettaa treenaamista. Siihen liittyvät tietysti myös terveelliset ruokailutottumukset ja salilla käyn keskimäärin viisi kertaa viikossa. On hyvä olla kun on hyvässä kunnossa, Ounaskari summaa.

Gladiaattoreita tehtiin lopulta vain kaksi tuotantokautta ja Ounaskari jatkoi sen jälkeen kuntosaliyrittäjän uraansa. Alaa hän vaihtoi vuonna 2008, kun hän myi viimeisenkin kuntosalinsa valtakunnalliselle kuntosaliketjulle. Nykyään hän keskittyy oman yrityksensä pyörittämiseen

– Firmani tekee nyt yritysmyyntiä. Olen aikaisemmin tehnyt paljon valmennuksia, mutta tällä hetkellä yritys on pääjuttuni.

Ounaskari seuraa edelleen aktiivisesti fitnessmaailman tapahtumia ja hän on toiminut aikaisemmin tyttöystävänsä Titta Ratisen valmentajana. Titta, 23, on fitnessurheilija ja kisannut esimerkiksi bikini fitnessissä.

– Urheilu ja hyvinvointi ovat hyvin luonnollinen osa suhdettamme. Ei tule houkutusta, että toisella olisi jääkaappi täynnä epäterveellistä ruokaa, kun kumpikaan ei sellaista syö, Ounaskari naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?