Jorma Uotinen ei yllättynyt Jaana Pelkosen putoamisesta – huomasi kisassa räikeän muutoksen: ”Miehet ovat ylivoimaisia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jorma Uotinen ei yllättynyt Jaana Pelkosen putoamisesta – huomasi kisassa räikeän muutoksen: ”Miehet ovat ylivoimaisia”

Moni kummastelee Jaana Pelkosen putoamista tanssikisasta, mutta konkarituomari Jorma Uotinen ei yllättynyt kansanedustajan putoamisesta.

Jorma Uotinen puolustaa Tanssi tähtien kanssa -ohjelman sunnuntaisia käänteitä.­

5.11.2018 9:03

Kansa päätti, että Jaana Pelkosen ja hänen tanssinopettajansa Marko Keräsen tanssit päättyivät sunnuntain suorassa Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä.

Pudonnut tanssipari sai vähemmän yleisöääniä kuin esimerkiksi tuomaripisteissä hännillä olleet meteorologi Pekka Pouta ja tanssinopettaja Jutta Helenius.

Silti moni katsoja hämmästeli kansanedustajan putoamista erityisesti eilisen lähetyksen päätteeksi, sillä Jaanan tanssitaidot niin tangon kuin yhteisen salsa battlen tahdissa saivat tuomaristolta kiitosta.

Studioyleisö huokaisi hämmästyksestä ja sosiaalinen media täyttyi kommenteista, sillä moni piti parin putoamista yllätyksenä.

 

Kuten aiempinakin vuosina on nähty, pelkät loistavat tanssitaidot eivät viehätä katsojia.

Ohjelman vakiotuomari Jorma Uotinen ei ollut yllättynyt Jaana Pelkosen putoamisesta tässä vaiheessa kisaa.

– En ollut yllättynyt. Tiedän, että tanssitaidollisesti Pekka Pouta on vaatimattomampi, mutta hänessä on jotain, joka vetoaa äänestäjiin, Jorma totesi sunnuntain suoran lähetyksen jälkeen.

– Vesissä on eroja, kuten viineissäkin, hän jatkoi.

 

Jorma Uotinen tietää, että tuomaripisteet jäävät aina yleisöäänten jalkoihin, sillä yleisöäänet ovat ne, jotka ratkaisevat.

– Jaanalla oli hyvä numero ja meidän pisteissä hän oli ylempänä kuin Pekka. Nähtäväksi jää, kuinka kisassa jatkossa käy.

Tilanne on jopa konkarituomarin mielestä poikkeuksellinen, vaikka tämä on jo ohjelman 11. kausi.

Suurin osa jäljellä olevista kisaajista on miehiä, ja joukossa on vain yksi nainen, juontaja Marja Hintikka.

– Vuosi on poikkeuksellinen, sillä ohjelman miehet, etenkin Edis Tatli ja Hannes Suominen, ovat ylivoimaisia. Sen näki jo alusta saakka. Edisillä ja Hanneksella on hyvin luontainen tapa liikkua ja molemmilla on hyvä rytmitajua, Jorma analysoi.

Syy molempien miesten ylivoimaisuuteen löytyy Jorman mukaan oikeanlaisesta harjoittelusta.

– Hannes osaa harjoitella, koska hänellä on näyttelijänkoulutus: hänellä on heti oivallus tehtävästä, miten jokin esitys ratkaistaan. Samoin Edisillä, joka kilpailee ammatikseen. Kansanedustaja ei välttämättä osaa harjoitella, Jorma sanoi.

– Hannes fraseeraa äärimmäisen tarkasti jokaisen liikkeen ja malttaa odottaa. Hän pystyy leikkimään rytmin kanssa.

Sometähti Tuure Boeliuksen suosio puolestaan on rohkeus ja tietynlainen röyhkeys.

– Hän on lahjakas esiintyjä, ja hänessä on paljon potentiaalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?