AL: Jari Tervon Loiri-elämäkerrassa kerrotaan kaikki taiteilijasta: ”Pantu kaikkia, jotka ovat viiden metrin säteelle sattuneet” - Viihde - Ilta-Sanomat

AL: Jari Tervon Loiri-elämäkerrassa kerrotaan kaikki taiteilijasta: ”Pantu kaikkia, jotka ovat viiden metrin säteelle sattuneet”

Jari Tervo kertoo Aamulehdelle tulevan Vesa-Matti Loirin elämäkerran olevan varsin ujostelematon kuvaus taiteilijan elämästä ja suhteista.

Jari Tervo kirjoittaa elämäkertaa Vesa-Matti Loirista.­

4.11.2018 19:24

Kirjailija Jari Tervo kirjoittaa parhaillaan elämäkertaa taiteilija Vesa-Matti Loirista. Ensi syksynä ilmestyvän kirjan työnimenä on Loiri. – pisteen kera.

Piste tarkoittaa sitä, että Loirin elämästä kerrotaan kaikki.

Tervo kertoo, ettei ole tullut asiaa, mistä Loiri olisi vaiennut.

– Voi olla, ettei kirjassa mainita jokaista baarikottaraista ja kaljapulloa, mutta hyvä ne on minun tietää, Tervo selittää Aamulehdelle.

Kirja käy läpi Loirin monimuotoisen uran ja monet naiset.

– Tietenkin siinä on myös pantu kaikkia, jotka ovat viiden metrin säteelle sattuneet.

–Kun katsotaan jotakin vanhaa tv- tai teatterijuttua, Matti päätyy luettelemaan: "Joo, hetkinen... tota, tota, tota... ja tota.".

Myös naiset itse, kuten Lenita Airisto, pääsevät kirjassa ääneen.

– Meillä oli Lenitan kanssa oikein antoisa keskustelu. Hän kertoi asioita, joita ei ole julkisuudessa kuultu, Tervo sanoo Aamulehdessä.

Airisto on jo aiemmin puhunut suhteestaan Loiriin muun muassa Kaunis elämä -tv-ohjelmassa.

– Loiri oli... Voi, voi kuulkaas. Jos te olisitte nähneet Loirin parhaimmillaan, hän totesi tuolloin.

Tervo puolestaan kuvaili keväällä kirjaprojektin syntyä Otavan tiedotteessa:

– Ehdotin Vesa-Matti Loirille elämäkerran kirjoittamista neljä vuotta sitten. Taiteilija kieltäytyi. Tunsin häntä sen verran, etten ryhtynyt taivuttelemaan. Vaarana oli, että hän sanoo kovalla äänellä: EI. Silloin kieltäytyminen on lopullinen. Jätin miehen kypsymään omaan liemeensä. Viime vuoden talvena Loiri soitti: tehdään nyt se kirja. Nyt sitä on tehty jo jonkin aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?