Maailmantähden poika tipahti mystisesti jyrkänteeltä ja kuoli vain 15-vuotiaana – laulaja avautui nyt kirjeessä vuosien jälkeen

Australialainen laulaja Nick Cave kohtasi suunnattoman surun kolme vuotta sitten.

Laulaja Nick Cave menetti poikansa vuonna 2015.

3.11.2018 22:25

Laulajatähti Nick Cave kohtasi suruista suurimman kesällä 2015, kun hänen oma poikansa kuoli vain 15 vuoden iässä.

Caven poika Arthur Cave putosi mystisesti 18 metrin korkeudesta kallion kielekkeeltä Brightonissa, Englannissa. Ohikulkijat löysivät Arthurin iltakuuden aikaan ja yrittivät elvyttää tätä, mutta tuloksetta. Poika vietiin sairaalaan, jossa hän kuoli.

Kieleke sijaitsi suositulla ulkoilualueella. Siellä oli nähty teinejä roikottamassa jalkojaan kallion kielekkeen reunalla vain pari päivää ennen Arthurin kuolemaa. Sen vuoksi tapauksen jälkeen ajateltiin aluksi, että kuolema oli vain hyvin epäonninen onnettomuus.

Kuolinsyytutkimus paljasti surullisen syyn onnettomuuteen

Marraskuussa 2015 pojan kuolinsyytutkimus valmistui. Siitä selvisi, että Arthur Cave oli ottanut LSD-huumausainetta ennen syöksymistään kuolemaan. Kyseisen huumeen tiedetään aiheuttavan voimakkaita aistiharhoja.

Silminnäkijöiden mukaan 15-vuotias Arthur oli hoiperrellut sekavana kallion kielekkeellä ennen kohtalokasta putoamistaan.

Kahdeksantoista metrin pudotus aiheutti Arthur Cavelle kallonmurtuman, murtuneet jalat sekä aivoverenvuotoa. Hänet vietiin onnettomuuden jälkeen sairaalaan, mutta häntä ei kyetty enää pelastamaan.

Kirjoitti koskettavan vastauksen fanille

BBC kertoo nyt, että Nick Cave julkaisi kolme vuotta myöhemmin avoimen kirjoituksen aiheesta.

Kirjoitus oli vastaus australialaislaulajan fanin viestiin. Se julkaistiin kokonaisuudessaan The Red Hand Files -sivustolla. Viestissä fani oli kertonut tuntevansa edelleen yhteyttä hiljattain kuolleisiin läheisiinsä.

– Kun on rakkautta, on myös surua. Tunnen poikani läsnäolon kaikkialla, mutta hän ei ole siellä, Cave kirjoittaa koskettavassa vastauksessaan.

Laulaja totesi, että suru ja rakkaus ovat aina kietoutuneet toisiinsa. Suru on hänelle kauhea muistutus siitä, miten syvästi hän rakastaa ja että miten surua ei voi välttää tai sen kanssa ei voi neuvotella.

– Surun laajuus hämmentää pientä ihmistä, Cave toteaa.

Hän jatkaa, että surun mielentilassa kaikki hulluudet ovat todella olemassa. Kummituksia, henkiä ja unessa nähtyjä näkyjä ilmenee.

– Ne ovat arvokkaita lahjoja, jotka ovat juuri niin todellisia kuin mitä tarvitsemme niiden olevan. Ne auttavat meidät pois pimeydestä.

Cave kertoi pystyvänsä edelleen kokemaan poikansa läsnäolon.

– Kuulen, miten hän puhuu minulle ja opastaa minua, vaikka hän ei ole tässä.

Laulaja suosittelee vastaavan surun kohdanneita ihmisiä tällaiset mahdolliset henkimaailman kokemukset avoimesti, sillä ne mahdollistavat todellisen muutoksen ja pelastumisen synkkyydeltä.

– Läheistemme kummittelevat kädet nostavat meidät lopulta takaisin oikeaan maailmaan, josta putosimme pois, Cave päättää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?