Yksi puhelu vuonna 2002 muutti Anna Strömbergin elämän suunnan – yllätysvoittaja nappasi Miss Suomen kruunun Piritta Hagmanin nenän edestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Yksi puhelu vuonna 2002 muutti Anna Strömbergin elämän suunnan – yllätysvoittaja nappasi Miss Suomen kruunun Piritta Hagmanin nenän edestä

Vuoden 2003 Miss Suomi Anna Strömberg oli lapsena poikatyttö, mutta haaveili misseydestä jo teinistä.

Anna Strömberg kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2003.­

4.11.2018 8:26

Kun Anna Strömberg valittiin 20-vuotiaana Miss Suomeksi, tuli voitto monelle yllätyksenä. Ujo ja arka naapurintyttö ei ollut ennakkosuosikkien joukossa ja jättäytyi missikiertueellakin taka-alalle. Finaalissa hän kuitenkin nappasi kruunun perintöprinsessojen Piritta Hagmanin (os. Hannula) ja Suvi Hartlinin nenien edestä.

Strömberg oli haaveillut misseydestä lapsesta saakka. Hänen kaksikielisessä perheessään katsottiin aina Miss Suomi -kilpailuja ja missien touhuja seurattiin tiiviisti. Vaikka pikkukaupungissa kasvanut Strömberg oli judoa harrastava poikatyttö, oli hänellä myös prinsessaunelma misseydestä.

Anna Strömberg vei voiton, Piritta Hagmanin (os. Hannula) ja Suvi Hartlin tulivat perintöprinsessoiksi.­

Ensimmäinen askel kohti unelmaa oli kotikaupungissa järjestetty muotinäytös, johon paikallisen kemikaaliomyymälän rouva sai 12-vuotiaan Strömbergin houkuteltua mukaan.

– Samainen rouva ilmoitti minut myöhemmin ensimmäiseen missikisaani, joka oli Miss Suupohja, Strömberg nauraa.

Kauneuskilpailut veivät teini-ikäisen Strömbergin mukanaan heti. Hän osallistui muutaman vuoden aikana useisiin kisoihin, kunnes sai loppuvuodesta 2002 puhelun, joka muutti hänen loppu­elämänsä suunnan. Yksi Miss Suomi -osakilpailuun valituista tytöistä oli tuolloin estynyt tulemasta ja Strömbergiä pyydettiin hänen tilalleen.

– En ollut ajatellut, että vielä siinä vaiheessa lähtisin mukaan. Halusin kokeilla sitä, mutta se oli iso juttu ja jännitti. Olin ajatellut, että odotan vuoden tai pari ennen kuin osallistun.

Anna Strömberg nappasi missivuotenaan voiton myös Miss Baltic Sea-kilpailussa.­

Seikkailunhaluinen Strömberg suostui ehdotukseen, vaikka kisa järjestettiin vaasalaisessa yökerhossa heti seuraavana päivänä.

– Ei siinä paljoa ehtinyt valmistautua, mutta mietin, että no joo, voin mä mennä. Voitin osakilpailun ja päädyin semifinaaliin ja kärkikymmenikköön ja sitten se olikin sellaista menoa, että hupsista keikkaa!

– Koko kilpailun voitto oli tosi iso juttu, koska en ollut kokenut mitään vastaavaa aiemmin. Varsinkin, kun tulin pikkupaikkakunnalta, tuntui se siltä, että yhtäkkiä minut pudotettiin isoon maailmaan.

Suuri maailma jännitti Pohjanmaalta kotoisin olevaa Anna Strömbergia.­

Iso maailma otti Strömbergin vastaan hyvin. Hänellä riitti juontokeikkoja, muotinäytöksiä ja muita töitä. Hän kiersi Suomea ja nautti elämästä, vaikka julkisuus tuntuikin oudolta.

– Se oli ihan erilaista, mihin oli tottunut. Se oli vähän pelottavaakin. Tuli sellainen tunne, että nyt kaikki tunnistaa ja tietää kuka olen ja minua varmaan joka paikassa katsotaan, ja monesti katsottiinkin. Tuli sellainen tunne, että mähän olen vain mä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?