Vuoden 2003 Miss Suomi Anna Strömberg katosi yhtäkkiä julkisuudesta: takana avioero ja yrityksen karu romahtaminen – odottaa nyt neljättä lastaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Vuoden 2003 Miss Suomi Anna Strömberg katosi yhtäkkiä julkisuudesta: takana avioero ja yrityksen karu romahtaminen – odottaa nyt neljättä lastaan

Anna Strömberg voitti Miss Suomi-kilpailun vuonna 2003. Sittemmin hän vetäytyi julkisuudesta, koki karun pettymyksen yrittäjänä ja odottaa nyt neljättä lastaan.

Vuoden 2003 Miss Suomi nappasi kruunun Piritta Hagmanin nenän edestä.

3.11.2018 8:14

Viisitoista vuotta sitten vuonna 2003 Miss Suomeksi valittua Anna Strömbergiä ei viime vuosina ole nähty julkisuudessa.

Kristiinankaupungista kotoisin oleva Strömberg on viettänyt rauhallista perhe-elämää kotiseudullaan ja jättäytynyt pois valokeilasta. Takana on avioero ja karu pettymys yrittäjänä, mutta tällä hetkellä kaikki on hyvin, sillä Strömbergin perheen onni täydentyy pian neljännellä lapsella.

Strömberg kruunattiin Suomen kauneimmaksi vuonna 2003.

Strömberg ja hänen puolisonsa olivat keskustelleet vielä yhden lapsen hankkimisesta, mutta aikoivat odottaa, kunnes nyt kolmivuotias kuopus olisi hieman vanhempi.

– Vauva päättikin tulla nyt eikä myöhemmin, ja otamme hänet tietenkin suurella ilolla vastaan, Strömberg kertoo IS:lle.

Strömbergin perheeseen kuuluu puolison ja kuopuspojan lisäksi vuonna 2010 syntynyt Arijana-tytär sekä 13-vuotias Emma hänen aiemmasta liitostaan. Uuden tulokkaan laskettu aika on uudenvuoden aattona ja perhe jännittääkin, kumman vuoden puolella pienokainen lopulta syntyy.

– Hieman jännittää myös se, kuinka vauhdilla hän saapuu, kun aiemmissakaan synnytyksissä ei ole hirveän kauaa mennyt. Synnytyssairaalaan meillä on päälle sadan kilometrin matka.

Keväällä 2005 Strömberg poseerasi esikoistyttärensä Emman kanssa. Nykyään Emma on 13-vuotias ja asuu vuorotellen Strömbergin ja isänsä luona.

Pian 36-vuotias Strömberg kärsi raskautensa aluksi voimakkaasta pahoinvoinnista, mutta on voinut viime aikoina loistavasti. Hän suhtautuu intohimoisesti liikuntaan ja hyvinvointiin, ja on pitänyt kunnostaan huolta myös raskausaikana.

– On hauskaa, kun naiset puhuvat siitä, että raskaana hormonit heittävät häränpyllyä ja rupeaa näkemään eroottisia unia. Minä näen vain unta siitä, että olen punttisalilla ja vedän hirveää treeniä ja nostelen ihan järkyttäviä painoja, hän nauraa.

Vuonna 2005 Strömberg jättäytyi pois töistä, sillä hän odotti esikoistaan yhdessä silloisen aviopuolisonsa kanssa. Hän jatkoi juontotöitä vielä tyttären syntymän jälkeenkin, mutta hakeutui myös päivätöihin lääkäriasema Terveystalon asiakaspalveluun.

Vuonna 2016 Strömberg koki kovan kolahduksen, kun hän joutui luopumaan pyörittämästään kuntosalista ilkivallan seurauksena. –Silloin tuli sellainen olo, että ei vaan jaksa, hän sanoo.

Neljä vuotta myöhemmin Strömbergin avioliitto päättyi eroon. Pian sen jälkeen hän tapasi nykyisen puolisonsa ja asiat alkoivat edetä vikkelästi. Strömberg tuli raskaaksi heti seurustelun alkumetreillä.

– Satuimme samaan paikkaan samaan aikaan ja loppu on historiaa. Tapasimme perinteisesti paikallisessa baarissa, Strömberg nauraa.

Viime vuosina Strömberg on keskittynyt uraansa liikunta-alalla. Yksi hänen elämänsä suurimmista ponnistuksista oli oman kuntosalin perustaminen yhdessä puolison kanssa. Pari ryhtyi yksityisyrittäjiksi pitkän harkinnan jälkeen, perusti kuntosalin Kristiinankaupunkiin ja sai bisneksen kannattamaan.

Strömbergin kolme lasta odottavat jo uutena vuotena syntyvää pienokaista. –Koko perhe on asiasta innoissaan ja odottaa jo kovasti hänen saapumistaan, hän sanoo.

Toimeentulo kuitenkin romahti pari vuotta sitten täysin yllättäen. Tuolloin kuntosalille murtauduttiin ja siellä tehtiin ilkivaltaa. Kuntosalilaitteitta rikottiin, paikkoja töhrittiin ja tavaraa varastettiin. Pienyrittäjille takaisku oli valtava, sillä sen selvittelyyn kului tolkuttomasti aikaa eikä vakuutus korvannutkaan kaikkea.

– Tuli sellainen olo, että antaa olla. Kun on pienyrittäjä ja jotain tuollaista sattuu, huomaat, kuinka yksin olet. Vakuutus ei korvannut sen vertaa, että olisimme saaneet homman toimimaan. Kuntosali olisi pitänyt rakentaa uudestaan.

– Minulla meni lopulta hermo. Olimme antaneet kaikkemme salille. Päädyimme siihen, että myymme paikan eteenpäin ja joku muu saa ottaa ohjat.

Kuntosali meni kaupaksi, mutta tulojen menetys iski perheeseen kovaa.

– Silloin tuli sellainen olo, että ei vaan jaksa.

Vastoinkäymisistä vahvistunut Strömberg on tulevaisuuden suhteen toiveikas. Hän palasi kuntosalin myymisen jälkeen päivätyöhönsä Terveystaloon ja tekee kuntovalmennusta personal trainerina. Suunnitelmissa on panostaa täysillä perheeseen ja tarjota lapsille paras mahdollinen tulevaisuus.

– Lapset ovat tuoneet perspektiiviä elämääni. Osaan iloita pienistä ja tyhmän arkisistakin asioista. Olen oppinut nauttimaan luonnosta ja kaikesta pienestä, mitä tapahtuu ympärilläni. Ilon aiheita voivat olla hyvä päivä töissä, se, että on tehnyt työkaverin tai ystävän iloiseksi tai hyvä treeni.

Strömbergille lapset ovat kaikki kaikessa.

Strömberg myöntää olevansa ennen kaikkea äiti. Kaikki muu tulee vasta sen jälkeen.

– Minulla on koko ajan mielessä se, että lapsillani on kaikki hyvin ja asiat kunnossa. Jotkut sanovat, että olen välillä jopa ylisuojeleva.

– Lapseni ovat kalleinta, mitä minulla on. Ei ole mitään, mitä en tekisi heidän puolestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?