Janne Kataja löysi kuvansa brittiläiseltä deittisivustolta – esiteltiin 50-vuotiaana lemmenkipeänä insinöörinä: ”Toivottavasti flaksi on käynyt” - Viihde - Ilta-Sanomat

Janne Kataja löysi kuvansa brittiläiseltä deittisivustolta – esiteltiin 50-vuotiaana lemmenkipeänä insinöörinä: ”Toivottavasti flaksi on käynyt”

Juontaja Janne Kataja näkee tilanteen lähinnä huvittavana.

Juontaja Janne Kataja sai kuulla, että hänen kuvansa komistaa brittiläistä deittisivustoa.­

1.11.2018 18:12

Juontaja Janne Kataja, 38, koki torstaina elämänsä yllätyksen, kun paljastui, että hänen identiteettinsä on varastettu.

Miehen kuvalla metsästetään parhaillaan seuraa brittiläisellä seuranhakusivustolla, Match.comissa. Kataja jakoi sivustolla olevan profiilin kuvan Facebookissa tekstillä ”Meikäläinen on näköjään täysin naimaton Erik! Insinöörimies ja kaikkea?”.

Hän sai tietää asiasta, kun fani laittoi viestiä Facebookiin.

– Fani laittoi viestin, että oletko huomannut, että etsit seuraa Lontoossa, Kataja kertaa tapahtumia.

– Sain siitä päivän naurut, ja kysyin saanko jakaa enemmän, kun ei ollut tuon vakavammasta paikasta kyse. Voisi olla vakavampi juttu, jos olisi hirveämmässä yhteydessä.

Brittisivuston profiilissa hänen nimensä on Erik, ja kuvauksen mukaan hän on 177 cm pitkä naimaton insinööri, joka on valmis uuteen suhteeseen. Profiilin tiedoissa lukee kyseessä olevan uusi jäsen, joten kovin kauaa se ei ole siellä ollut.

– Juttu huvitti, ja se, että on tullut 12 vuotta ikää lisää, 6 senttiä pituutta lisää. En ole koskaan ollut teknillinen henkilö ja nyt olin insinööri. Ainoa, mikä osui oikeaan oli easy going person, helppo hahmo.

Katajan kuvalla tehdyn deittiprofiilin ikä meni vuosilla pieleen.­

– Ja hei! Ei koskaan naimisissa, se oli kuin aikamatka.

– Sääli, että se ikä oli niin korkea, mutta se osoittaa vain kuinka kulunut pärstä on, Kataja nauraa.

Kaikkiaan profiilissa on käytetty kolme kuvaa Katajasta. Hänelle ei ole käynyt vastaavaa koskaan aiemmin.

– Olen kyllä ihmetellyt, että mitä tuollaisella feikkiprofiililla tekee deittisivustolla. Jos joudut kohtaamaan deittisi, niin paljastut heti erinäköiseksi. Luulisi, että voisi samalla vaivalla laittaa oman kuvan, hän miettii.

– Tietenkin voi kalastella tilinumeroita, ja rahaa naisilta, mutta luulisi, että siihen olisi vakuuttavampiakin kuvia Googlessa.

Kaikki profiilissa käytetyt kuvat on otettu mahdollisimman arkisissa tilanteissa.

– Panihan se miettimään asioita. Nykyään on sosiaalinen media täynnä kuvia, niin mietin, mihin kaikkeen niitä voidaankaan väärin käyttää, hän vakavoituu hetkeksi.

Janne Kataja ihmettelee myös kuvavalintoja.

– Kansikuva on kalapuikkokuva. Yhdessä roolissa oli kalapuikkoviikset, ja jouduin pitämään niitä arkenakin. En muista, milloin kuva on otettu. Mahdollisimman arkisia kuvia ne olivat, ehkä se on uskottavampaa.

– Toivotaan, että edes pieni flaksi on käynyt, ettei mene aivan surulliseksi.

Hän sanoo, ettei ole itse deittisivustoille profiileja tehnyt.

– En tiedä, pitääkö laittaa vahinko kiertämään ja soittaa Paasosen Heikille, että olisiko hänellä hyviä kuvia, ja laittaa oma ilmoitus Heikkinä, Kataja nauraa.

Kataja juontaa parhaillaan Nelosella nähtävää Napakymppiä, jossa etsitään rakkautta.

– Ihan kuin ne briteissäkin tietäisi, että kuvien takana onkin oman elämänsä Kari Salmelainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?