Näin maailmanvalloitus näkyy Alman tilipussissa – hurja muutos edellisvuoteen verrattuna - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin maailmanvalloitus näkyy Alman tilipussissa – hurja muutos edellisvuoteen verrattuna

Poptähti Alman tulot ovat nousseet huimasti.

Poptähti Alma luo uraa maailmalla.­

1.11.2018 8:27

Laulaja Alma Miettinen on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa maailmalla. 22-vuotias poptähti on noussut suursuosioon melko lyhyessä ajassa, eikä loppua ei näy.

Supersuosio näkyy jo laulajan tuloissa. Vuonna 2017 Alman ansiotulot olivat 93 009 euroa. Se on huima nousu vuodesta 2016, jolloin Alma tienasi 18 580 euroa. Mätkyjä laulaja joutuu maksamaan 1 454 euroa.

Alma ponnahti julkisuuteen Idols-laulukisasta vuonna 2013, jossa hän sijoittui seitsemänneksi. Hän sai ensimmäisen levytyssopimuksensa vuonna 2014. Vuotta myöhemmin nuori laulaja julkaisi kappaleen Muuta ku mä -kappaleen Idolsissa tuomaroineen Sini Sabotagen kanssa. Alma toimi tuolloin myös räppärin tuplaajana keikoilla.

Levytyssopimus ja Sini Sabotagen kanssa heitetyt keikat eivät ainakaan vuonna 2015 näkyneet vielä musiikkiuransa alussa olleen Alman tuloissa, sillä laulajan ansiotulot olivat 1981 euroa.

Todellisen läpimurtonsa Alma teki vuonna 2016, jolloin esikoissingle Karma räjäytti potin ja teki laulajasta tunnetun ympäri maailmaa. Karmaa seuranneet hitit, kuten Chasing Highs ja Dye My Hair nostattivat laulajan suosiota maailmalla entisestään.

Alma on kuvaillut arkensa olevan tällä hetkellä hyvin hektistä, sillä hän keikkailee paljon ulkomailla ja tekee musiikkia Yhdysvalloissa.

– Kierrän keikoilla ja teen uutta musaa. En vain itselleni vaan myös monille muille artisteille, Alma kertoi hiljattain IS:n haastattelussa.

Kesällä Alma kertoi tehneensä yhteistyötä muun muassa Miley Cyrusin kanssa. Muita nimekkäitä yhteistyökumppaneita ovat olleet esimerkiksi Tove Lon, Charlie XCX ja .

– Ollaan tehty paljon biisejä ja oltu studiossa. Toivon että piakkoin päästään kuulemaankin niitä biisejä. Enempää en voi vielä paljastaa.

– Mutta kun pääsee tekemään tuollaisten tyyppien kanssa, niin onhan se ihan v**un siistiä!

Maineen lisäksi suosio on tuonut mukanaan tietysti myös rahaa. Alma on kuitenkin kertonut IS:lle stressaavansa laki- ja bisnestapaamisista.

– Raha tekee mut myös ahdistuneeksi. Mun mielestä olisi ihanaa, jos mulle maksettaisiin vain kuukausipalkkaa suoraan tilille, koska se olis niin helppoa.

– Mä vihaan rahaa. Tai siis onhan se kivaa, mutta siitä tulee niin paljon harmia ja vaivaa, kuten kaiken maailman laki- ja bisnestapaamisia, joissa oon tosi huono.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?