Madafakin massit! Roope Salminen tuplasi tulonsa – myös ex-avopuoliso Sara Sieppi kasvatti palkkaansa - Viihde - Ilta-Sanomat

Madafakin massit! Roope Salminen tuplasi tulonsa – myös ex-avopuoliso Sara Sieppi kasvatti palkkaansa

Entisen parin tuloissa on huima ero.

Roope Salminen ja Sara Sieppi kuvattuna tammikuussa 2018.­

1.11.2018 8:21

Juontaja, näyttelijä ja muusikko Roope Salminen, 28, tahkosi viime vuonna muhkean tilin. Salmisen ansiotulot vuonna 2017 olivat 195 325 euroa. Ansiotulojensa lisäksi mies sai pääomatuloja 12 024 euroa. Jäännösveroa eli mätkyjä hän joutuu maksamaan 1 013 euroa.

Salmisen tulot ovat kasvaneet viime vuosina huimaa vauhtia. Esimerkiksi vuonna 2015 hän oli onnistunut nelinkertaistamaan sitä edellisen vuoden tulonsa tienaamalla 46 165 euroa ansiotuloa.

2016 Salminen tienasi 97 724 euroa ja sai pääomatuloja 1220 euroa.

Roope Salmisen entinen avopuoliso, vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi puolestaan ansaitsi 46 611 euroa vuonna 2017. Mätkyjä hän joutuu maksamaan 9188 euroa.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Vuonna 2016 Siepin tienestit olivat 30 306 euroa.

Viime vuosina Roope Salminen on juontanut Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmaa yhdessä Maria Veitolan ja Tuomas Enbusken kanssa. Salmisella on riittänyt kiirettä myös Putous-viihdeohjelman ja Roope Salminen & koirat -yhtyeen parissa.

Sara Sieppi valmistui vuonna 2016 meikkitaiteilijaksi ja hän on toiminut myös juontajana useissa tv-ohjelmissa. Hänet on nähty esimerkiksi Paratiisihotelli ja Kiss Bang Love Suomi -ohjelmissa.

Sieppi kertoi syyskuussa Idealistan blogissaan hänen ja Salmisen suhteen tulleen tiensä päähän.

– Tällaisen elämänmuutoksen myötä olo on tietysti haikea ja surullinen, mutta muuta mahdollisuutta ei enää ollut. Kun arvot eivät kohtaa, on parisuhdetta mahdotonta ylläpitää, Sieppi kertoi blogissaan.

Tienaa somekuvilla

Sara Sieppi on kertonut Ilta-Sanomille osan tuloistaan tulevan somesta. Hänellä on esimerkiksi Instagramissa 135 000 seuraajaa.

– Jokaisella on omat liksansa, mitä he pyytävät... Vaikka julkaisen koko ajan jotain, ei se tarkoita, että saisin kaikesta rahaa.

– En saa mitään jostain tavallisista selfie-kuvista tai maisemakuvista. Ainoastaan sellaisista jutuista saan rahaa, mihin olen selvästi liittänyt asusteita, meikkejä tai muuta, mihin liittyy yhteistyösopimuksia, hän kertoi.

Sara Sieppi on missivuotensa jälkeen luonut uraa muun muassa juontajana. Hän on myös hyvin suosittu somessa ja tienaa somekuvillaan.­

Vuosi sitten Ilta-Sanomat uutisoi, kuinka Siepillä oli tuolloin perintävelkaa noin 17 000 euron edestä. Ulosottorekisteristä selvisi, että velat koostuivat maksamattomista arvonlisäveroista, jäännösveroista ja pysäköintivirhemaksuista.

Sieppi avasi raha-asioitaan blogissaan ja kirjoitti olevansa itseoppinut yrittäjä, joka perusti yrityksen teini-ikäisenä.

– Alv-asioihin perehtyminen ei kiinnostellut silloin yhtä paljon kuin LV-laukut. Olen tehnyt paljon töitä viime vuosina, ja vuonna 2015 ja 2016 toiminimeni tulot kasvoivat merkittävästi, Sieppi kirjoitti.

– Viime kesänä sain näitä vuosia koskevan laskun maksamattomista arvonlisäveroista. Asia ei tullut yllätyksenä, sillä tiesin, etten ollut hoitanut asioita kunnolla. Sille ei ole mitään hyvää syytä – mokasin ja olin kiireessäni piittaamaton. Tiesin, että näistä tulee mätkyt, ja hoidetaan ne totta kai pois.

Lue lisää: Sara Siepillä oli vuosi sitten 17 000 euroa perintävelkaa – avaa nyt raha-asioitaan Idealistan blogissaan: ”En ole elänyt miehen siivellä”

Sieppi kirjoitti summan tuntuneen kuitenkin liian suurelta. Hän sanoi selvittäneensä kirjanpitäjänsä kanssa, mistä lasku koostuu ja onko summa oikein. Siepin mukaan tuona aikana lasku meni ulosottoon ja julkiseen rekisteriin, minkä vuoksi asia nousi myös lehtien otsikoihin.

Sieppi kertoi blogissaan saaneensa asian vuoksi mainehaittaa ja menettäneensä merkittävän työsopimuksen rahoitusalan yrityksen kanssa. Sieppi kertoi selvitystyön jälkeen alv-laskunsa pienentyneen useilla tuhansilla euroilla.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Laskut ulosottoon

Roope Salminen on kertonut aikaisemmin olleensa nuorempana huono hoitamaan raha-asioitaan. Salminen kuvaili kesällä 2017 SuomiAreena-tapahtumassa, että iso osa hänen laskuistaan on mennyt ulosottoon asti.

– Maksoin laskuja silloin tällöin. Minulla meni oikeasti iso osa laskuista ihan ulosottoon saakka. Ei sen takia, etteikö minulla olisi ollut rahaa maksaa niitä, mutta jotenkin en saanut vaan asiaa hoidettua, Salminen kertoi tapahtumassa.

Syynä Salmisen mukaan oli hänen mukavuudenhalunsa, tyhmyytensä ja laiskuutensa.

Roope Salminen nähdään tänä syksynä tv:ssä muun muassa Putous-ohjelman juontajana.­

Hän kertoi alkaneensa maksaa laskujaan säännöllisesti vasta kolme vuotta sitten saatuaan verkkopankkitunnukset.

– Se helpotti elämääni huomattavan paljon. Enää en ahdistu, kun postiluukusta tippuu lasku.

Lue lisää: MTV: Roope Salminen raha-asioistaan: ”Iso osa laskuista ulosottoon saakka”

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?