Andy McCoy haukkuu Anu Saagimin lyttyyn uutuuskirjassa – raivoisa yhteenotto Big Brother -talossa sai kupin nurin: ”Sillon multa palo pinna” - Viihde - Ilta-Sanomat

Andy McCoy haukkuu Anu Saagimin lyttyyn uutuuskirjassa – raivoisa yhteenotto Big Brother -talossa sai kupin nurin: ”Sillon multa palo pinna”

Julkaistu: 29.10.2018 18:29

Andy McCoy avautuu Lamppu Laamasen uutuuskirjassa Big Brother -talon tapahtumista. Tuolloin Anu Saagim sotki hänen taulunsa ja sai aikaan valtavan kahakan.

Vuonna 2013 Suomessa esitettiin ainoa julkkis Big Brother, jossa nähtiin suomalaisia kuuluisuuksia eri aloilta. Big Brother -taloon asteli tuolloin muun muassa tosi-tv-tähti Niko Saarinen, laulaja Frederik, missi Sara Sieppi, selvännäkijä Claudia Eve, virolaiskaunotar Anu Saagim sekä muusikko ja Hanoi Rocks -kitaristi Andy McCoy.

Katsojat pääsivät seuraamaan, miten julkkikset selvisivät sarjan tehtävistä ja millaisia ihmissuhteita heidän välilleen syntyi. Erityisen paljon mielenkiintoa herätti Andy McCoy, sillä moni halusi kurkistaa rocklegendan elämään ja nähdä, millainen persoona hän todellisuudessa oli.

  • Katso yllä olevalta videolta kooste Andy McCoyn urasta!

McCoyn taival BB-talossa ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitellusti. Jo reilu viikko kisan alkamisen jälkeen nähtiin selkkaus, joka nousi otsikoihin ja aiheutti valtavan kohun.

Tuolloin Andy McCoy maalasi hyväntekeväisyyskauppaa varten taulun, jonka Anu Saagim ja Claudia Eve päätyivät yllättäen sotkemaan. Tapausta käsitellään tuoreessa Lamppu Laamasen kirjassa Andy – Rock’n’roll Star.

Kirjassa kerrotaan, kuinka Saagim teki tauluun sormenjälkiä, sillä uskoi, ettei McCoy edes huomaisi, että joku lisännyt jotain hänen abstraktiin teokseensa. Myös Eve lisäsi tauluun oman jälkensä.

– Hei, mä muistan, mitä mä oon duunannu, McCoy huomauttaa Laamasen kirjassa.

Andy McCoy maalasi Big Brother talossa taulun, joka oli tarkoitus myydä hyväntekeväisyyskaupassa. Anu Saagim ja Claudia Eve kuitenkin sotkivat taulun.

Kun McCoy huomasi, että hänen tauluaan oli peukaloitu, alkoi valtava riita.

– Mitä vi***a sä oot tehnyt, Andy huusi lisäten, että koko taulu oli pilalla.

IS kertoi syksyllä 2013, että McCoy raivostui täysin, ryhtyi väkivaltaiseksi ja uhkasi ”vetää lättyyn” Saagimia ja tämän silloista aviopuoliso Ristomatti Ratiaa. Muut asukkaat säikähtivät rokkarin kiivasta raivokohtausta ja Big Brother 24/7 -palvelu jouduttiin sulkemaan yön tunteina talon kuumentuneen tilanteen vuoksi.

– Kohta lentää flinda daijuun, McCoy raivosi Saagimille.

Taide on Andy McCoylle tärkeää. Rokkari on maalannut jo vuosia tauluja, joita hän esitteli pian Big Bortherin jälkeen taidenäyttelyssään Kaapelitehtaalla.

Rokkari poistettiin välikohtauksen ja väkivaltaisen käytöksensä vuoksi BB-talosta vain 10 vuorokautta ohjelman alkamisen jälkeen. Tilannetta puitiin runsaasti sekä BB-talossa että sen ulkopuolella. McCoy kuitenkin pysyi vaitonaisena tapahtumista. Nyt hän kertoo kirjassaan, miten koki taideteoksensa sotkemisen ja välikohtauksen tv-ohjelmassa. Muusikko ei edelleenkään sulata Saagimin käytöstä.

– Anu Saagim Big Brother Housessa... Vi**n urpo tuli sotkee mun taulun. Sillon multa palo pinna. Se oli kai sen urpon kosto siitä, ettei ne saanu lisää viinii ja mä sain. Mä sanoin, ett ne on saanu jo tarpeeks, McCoy kertaa tapahtumia.

McCoyn mukaan maalaus on henkilökohtainen asia.

– Bändikään ei voi maalata taulua. Jos maalais niin siit tulis sekava töherrys. Bändin tarkotus on soittaa hyvin yhteen, ei maalata tauluja, joita kukaan ei vois kattoo oksentamatta, hän toteaa kirjassa.

Anu Saagim tökki sormenjälkiä McCoyn tauluun.

McCoyn mukaan hän keskusteli asiasta myöhemmin myös Ristomatti Ratian kanssa, joka ei myöskään hyväksynyt silloisen vaimonsa tekosia. Ratia kommentoi tilannetta tuoreeltaan syyskuussa 2013 myös IS:lle ja tuomitsi Saagimin puuhat jyrkästi.

– Olen Andyn kanssa aivan samaa mieltä. Toisten taideteoksia ei pidä mennä sotkemaan, eikä noin saa tehdä, Ratia sanoi tuolloin.

McCoy kertoo Laamasen kirjassa, että hän lähti BB-taloon täysin omana itsenään ja se, mitä katsojat näkivät siellä, oli sitä, mitä hän todellisuudessa on.

– Taas näki, miten jengillä on ennakkoluuloja, ne uskoo kaikkeen skeidaan, mitä ne kuulee ja lukee: mä olin BB:ssä vain oma itseni ja jengi ihmetteli, McCoy kuvailee kirjassa.

McCoy ei edelleenkään sulata Anu Saagimin käytöstä BB-talossa.

Hanoi Rocks -tähden mukaan oli kuitenkin helpotus, ettei hänen tarvinnut lopulta olla talossa kauempaa. Hän myös paljastaa saaneensa osallistumisestaan korvauksen.

– Sielt talosta oli helpotus päästä vege kymmenen päivän jälkeen eli kun mä olin täyttäny mun sopimuksen. Tietysti mä sain siitä fyrkkaa.

– Kun mä läksin sielt fuckin’ BB-housesta niin seitkyt prossaa katsojista lähti myös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?