Andy McCoy paljastaa uutuuskirjassa totuuden Hanoi Rocksin villeistä vuosista: valitsi naisia rivistä tyttöystävän odottaessa kotona – ”Siitä fotosta tuli ongelmii...”

Uutuuskirja kertoo paitsi Andy McCoyn tarinan, myös Hanoi Rocksin nousun, huipun ja tuhon hänen näkökulmastaan.

29.10.2018 6:50

Legendaarisen Hanoi Rocksin tarina alkoi vuonna 1979, kun 17-vuotiaat Antti Hulkko eli Andy McCoy ja Matti Fagerholm eli Michael Monroe löivät voimansa yhteen. Bändi kasvoi muutamassa vuodessa valtavasti ja nautti pian maailmalla Suomen mittapuulla täysin ainutlaatuista suosiota. Yhtyeen tarina päättyi kuitenkin traagisesti kesken kovimman nousukiidon.

Hanoi Rocksin hajoamiseen johti moni seikka, mutta yksi keskeisistä oli brittirumpali Nicholas Dingleyn eli Razzlen kuolema joulukuussa 1984. Sitä ennen ehti kuitenkin tapahtua paljon.

Yhtyeen kitaristi ja lauluntekijä Andy McCoy kertoo Lamppu Laamasen tuoreessa Andy – Rock’n’Roll Star -kirjassa (Johnny Kniga), että sekava elämäntapa ja huumeet astuivat hänen elämäänsä jo varhain. McCoyn mukaan hän ”veti ekaa kertaa viinaa ja pilveä” 9-vuotiaana ja kokeili raakaopiumia 16-vuotiaana.

McCoy kertoo, että huumeet näyttelivät suurta roolia myös Hanoi Rocksin tarinassa. Jo kun yhtye teki ensimmäistä levyään vuonna 1981, oli meininki hänen mukaansa hurjaa ja kovia huumeita käytettiin levytysstudiossakin. Vauhti kiihtyi ja jatkuva sekoilu aiheutti kahakoita, joista moni päätyi otsikoihin.

Fanikirjeet lensivät, kun Hanoi Rocks valmistautui maailmankiertueeseen talvella 1983. Kuvassa Michael Monroe (vas.), Nasty Suicide, Razzle, Andy McCoy ja Sam Yaffa.

McCoyn mukaan Hanoi Rocksin kiertäessä maailmalla oli tavallista, että yhtyeen jäsenet käyttivät aktiivisesti huumeita, harrastivat seksiä bändäreiden ja huippumallien kanssa ja aiheuttivat pahennusta, minne ikinä menivätkin. Kun menestystä alkoi tulla, tuli myös rahaa, joka vauhditti juhlimista.

– Varsinainen luksus alko 1984, cashii käytössä hurjat kasat ja melkein koko ajan kamoissa. Siihen aikaan oli normaalii, ett rokkarit hengas mallimimmien kanssa, McCoy kuvailee uutuuskirjassa.

McCoyn mukaan naisia oli tarjolla suorastaan riveittäin. Hänen mukaansa Michael Monroe oli yhtyeen jäsenistä sivein, mutta McCoylla itsellään sen sijaan oli lukemattomia naisia hotelleissa, yökerhoissa ja melkein missä vain.

– Mä otin jonkin ja menin huoneeseen... Kuka käytti ketä hyväks? Kaikki toimi vapaasta tahdosta ja mimmi pääs kertoo, ett oli rokkitähden kanssa.

– Mahdotonta tietää, monta skidii mulla tuolla on... Hyvällä tsägällä ei yhtään.

Andy McCoy kertoo uutuuskirjassa oman versionsa Hanoi Rocksin villeistä vuosista.

Samaan aikaan, kun McCoy vietti maailmalla aikaa mallien kanssa, oli hänellä tyttöystävä. Hän seurusteli kuusi vuotta ruotsalaisen Anna Jederbyn kanssa, josta tuli myöhemmin Hanoi Rocks -basisti Sami Yaffan kumppani ja tämän lapsen äiti.

McCoy kertoo kirjassa, että joutui Hanoin villeinä vuosina ongelmiin parisuhteessaan. Annan silmien eteen mm. päätyi rietas kuva, joissa McCoy poseerasi sekavana eksoottisen kaunottaren kanssa.

– Siitä fotosta tuli snadei ongelmii... Katottiin Annan kans lomafotoi ja yhtäkkii se pomppaa sieltä, McCoy muistelee.

Hanoi Rocks vuonna 1981. Kuvassa keskellä Andy McCoy.

Hanoi Rocksin kiertueille mahtui monia erikoisia tapahtumasarjoja. Intiassa yhtyeen keikalla puhkesi mellakka ja vuoden 1983 Ruisrockissa heiltä etsittiin huumeita poliisiratsiassa.

Samana vuonna yhtye juhli Israelissa niin rankasti, että heidät uutuuskirjan mukaan poistettiin maasta. McCoy kertoo Laamasen kirjassa, että erään illan baarilasku oli 10 000 dollaria ja hän ja kitaristi Nasty Suicide heittäytyivät alas betoniportaita loukaten itsensä. Suicide paiskoi myöhemmin hotellihuoneen kalusteet ulos kuudennen kerroksen ikkunasta.

– Se pöytä meni taksin katon läpi tyhjälle takaistuimelle ja siit tuli ongelma.

Poliisit hälytettiin paikalle ja yhtye pidätettiin. Viimeisenä löydettiin McCoy, joka oli kertomansa mukaan piiloutunut vaatekaappiin koiranpennun kanssa. Hänellä ei ole muistikuvaa siitä, miten kultainennoutaja päätyi kaappiin hänen kanssaan.

– Mut hyvä reissu, rokkari kiteyttää railakkaan matkan.

Vuosi 1984 jäi alkuperäisen Hanoi Rocksin viimeiseksi. Myöhemmin yhtye palasi lavoille eri kokoonpanolla.

Huumeista tuli McCoyn mukaan nopeasti ongelma Hanoi Rocksin jäsenille. Yhtyeen aikataulu oli tiukka keikkoineen, haastatteluineen ja matkustamisineen. McCoyn epäilee, ettei kukaan olisi jaksanut sellaista elämää ilman huumeita.

– Alussa oli rock’n’roll, sex and drugs, seuraavaks rock’n’roll, drugs and sex ja sit drugs, rock’n’roll and sex, hän kertoo Laamasen kirjassa.

McCoyn mukaan hän jäi pahaan heroiinikoukkuun parissa vuodessa.

– Kun vedin parin vuoden ajan joka päivä, niin aloin tulla kipeeks. Niin v***n kipeeks, ett sitä ei voi selittää, jos sitä ei oo käyny läpi.

– Koukku on sellanen juttu, ett sulle tulee hirvee draivi, kun sä tiedät tulevas parin timman sisällä kipeeks ja on pakko löytää lisää. Sä et välitä mistään mitään, paitsi ett saat lisää.

Huumeet seurasivat McCoyta kaikkialle. Hän kertoo, että jopa radiohaastatteluissa käytettiin kovia huumeita asiaa lainkaan piilottelematta. Rokkarin mukaan koko yhtye kuitenkin raitistui ennen alkuperäisen Hanoi Rocksin viimeiseksi jäänyttä, vuoden 1984 kiertuetta.

McCoy ajautui kuitenkin pian yhä syvemmälle huumeiden maailmaan, kun yhtyeen rumpali Razzle kuoli kohtalokkaassa auto-onnettomuudessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?