Kuningatar Elisabetin, 92, viimeinen corgi kuoli 12-vuotiaana – peri koiran uskolliselta riistanvartijaltaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabetin, 92, viimeinen corgi kuoli 12-vuotiaana – peri koiran uskolliselta riistanvartijaltaan

Windsorin linnassa koettiin surun hetkiä.

Kuningatar Elisabethin viimeinen corgi, Whisper, on kuollut. Kuvan corgi ei liity tapaukseen.­

28.10.2018 9:13

Kuningatat Elisabethin, 92, rakkaus koiriinsa on syvää. Varsinkin pyöreäpeppuiset, matalajalkaiset, iloiset welsh corgit ovat olleet hänen mieleensä.

Viikko sitten suru kohtasi kuningatarta, kun viimeisin hänen koiristaan kuoli Windsorin linnassa.

Kuningatar peri Whisper-koiran vuonna 2016 riistanvartijaltaan Bill Fenwickiltä tämän kuoltua. Fenwickin vaimolla oli ollut tapana hoitaa kuningattaren lemmikkejä hänen matkojensa aikana.

Kuningatar kuvattuna koiriensa kanssa vuonna 1969.­

Kuningattarelle jäi vielä lohduttamaan kaksi dorgia Candy ja Vulcan, jotka ovat corgin ja mäyräkoiran (engl.dachshund) sekoituksia. Corgien ja dorgien lisäksi myös labradorin noutajat ovat lähellä hänen sydäntään.

Koirat ovat esiintyneet kuuluisissa Annie Leibovitzin ottamissa muotokuvissa, jotka otettiin kuningattaresta tämän täytettyä 90 vuotta.

Asiasta uutisoivat muun muassa People ja Independent.

Kuningatar oli koiriinsa hyvin kiintynyt, ja kuvaili Whisperiä ”ystävälliseksi hepuksi”.

Aiemmin keväällä kuningattaren toiseksi viimeinen koira Willow lähti sateenkaarisillalle. Karvakaverit ovat olleet kuningattaren uskottuja seuralaisia jo vuosien ajan, ja palatsin kaupoissa myydään matkamuistoina pehmokoiria.

Sekä Whisper että Willow polveutuvat Elisabetin ensimmäisestä koirasta Susanista, jonka hän sai täytettyään 18 vuotta. Kuningattaren perheessä lyhytjalkaisia koiria on ollut vielä pidempään, sillä hänen isänsä Yrjö VI toi ensimmäisen koiran Dookien hoviin vuonna 1933.

Vuonna 2015 Elisabet päätti, ettei enää hanki lisää corgeja. Kuningatar pelkäsi, että saattaisi kompastua ja satuttaa itsensä koiranpentujen pyöriessä jaloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?