Uutuuskirja: Prinssi Charles ymmärsi juuri ennen häitä kammottavan virheensä – ei voinut enää perääntyä häistä Dianan kanssa ilman tuhoa - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Prinssi Charles ymmärsi juuri ennen häitä kammottavan virheensä – ei voinut enää perääntyä häistä Dianan kanssa ilman tuhoa

Uusi elämäkerta prinssi Charlesista paljastaa yksityiskohtia ajasta ennen häitä.

27.10.2018 12:31 | Päivitetty 29.10.2018 15:24

Marraskuun alussa julkaistava kirja Charles at Seventy: Thoughts, Hopes and Dreams paljastaa uusia asioita prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan suhteesta. Brittilehti Daily Mail sai kirjan käsiinsä ennen sen julkaisua.

Kirjailija Robert Jobson haastatteli kirjaa varten prinssi Charlesia itseään. Hän myös seurasi prinssiä kirjaa varten 18 kuukautta, ja haastatteli hänen henkilökuntaansa.

Koko maailma huokaisi ihastuksesta, kun pari avioitui kesällä 1981.­

Pari vaikutti rakastuneelta juuri häidensä jälkeen.­

Prinsessa Dianan elämäkerta on paljastanut, että Diana tahtoi perua häät, mutta nyt selvisi, että Charleskin oli tulevasta avioliitosta kauhuissaan.

 Kihlauksen aikana paljastui, miten hirveät tulevaisuuden näkymät olivat

Kirjan mukaan Charles ymmärsi juuri ennen häitä, ettei liitto Dianan kanssa onnistuisi. Hän oli kuitenkin voimaton perumaan häät. Kirjaa varten haastateltu prinssi Charles kertoi, että kihlauksen purkamisen seuraukset olisivat olleet hyvin tuhoisat.

Prinssi Charlesin ja Dianan välit viilenivät. Kuva on vuodelta 1992.­

Hän kuvailee olleensa tilanteessa puun ja kuoren välissä. Charles itki asiaa ystävilleen turhautuneena vuosia myöhemmin.

– Halusin epätoivoisesti perua häät vuonna 1981, kun kihlauksen aikana paljastui, miten hirveät tulevaisuuden näkymät olivat, Charles kertoi.

Mitä enemmän Charles tapasi Dianaa, sitä enemmän hän ymmärsi kuinka suuren virheen oli tekemässä.

Diana on jäänyt mieleen sydänten prinsessana.­

Charles kertoo kirjassa, ettei Diana tuntunut ymmärtävän mitään edes Charlesin päivittäisistä askareista. Diana vain tuijotti Charlesin tämän mukaan ilmeettömänä, ja purskahti sitten kyyneliin. Charles kertoo, että Dianan mielialanvaihtelut olivat hänelle mahdottomia kestää.

Hän haluaa puhdistaa kirjan mukaan mainettaan, ja oikaista ympärillään vellovia valheita, joiden uskoo olevan Dianalta lähtöisin.

Charles sanoi kuitenkin, ettei syytä ketään kyvyttömyydestään purkaa kihlausta. Sen sijaan hän syyttää itseään siitä, että ryntäsi avioon tutustumatta kunnolla tulevaan vaimoonsa etukäteen. Kumpikaan heistä ei ollut rakastunut kihlautuessaan, mutta rakastuivat ajatukseen.

Diana oli vaikuttunut ”omasta prinssistä” ja Charles taas piti häntä hyvin viehättävänä.

Dianan elämäkerran mukaan he tapasivat vain kaksitoista kertaa ennen kihlausta helmikuussa 1981. Kirjan mukaan Charles tunsi kiintymystä Dianaan vasta pikkuprinssien Williamin ja Harryn syntymän jälkeen.

Prinssi Charles kertoo lämpimien tunteiden Dianaa kohtaan heränneen prinssien Williamin ja Harryn syntymän jälkeen.­

Diana ja Charles päätyivät asumuseroon vuonna 1992, ja erosivat virallisesti vuonna 1996. Prinsessa Diana menehtyi 31. elokuuta 1997 Pariisissa.

Charles kertoo kirjassa halunneensa kunnioittaa hänen muistoaan ja poikiensa rakkautta äitiään kohtaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?