1980-luvun suosikkisarjan tähden tragedia: löytyi kuolleena yhdessä aviomiehensä kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

1980-luvun suosikkisarjan tähden tragedia: löytyi kuolleena yhdessä aviomiehensä kanssa

Vuoristosairaala-sarjassa hurmannut Karin Eckhold, 80, päätyi miehensä kanssa yhteiseen ratkaisuun.

25.10.2018 14:26

Vuoristosairaala-sarjan tähti Karin Eckhold, 80, kuoli heinäkuun alussa Hampurissa, mutta uutinen levisi saksalaismedioihin vasta tällä viikolla. Eckholdin teatterinjohtajana toimineen aviomiehen Otmar Herrenin, 79, kuolema uutisoitiin tuoreeltaan jo kesällä.

Keskiviikkona saksalaislehti Bild paljasti, että taiteilijapari löydettiin kuolleena yhtaikaa ja he olivat todennäköisesti päätyneet päättämään päivänsä yhdessä. Pariskunta tutustui toisiinsa jo 1970-luvulla ja he ehtivät olla naimisissa 28 vuotta.

Eckhold esitti Vuoristosairaalassa herttaista neiti Karin Meisia, joka toimi klinikan johtajan, professori Klaus Brinkmannin (Klausjürgen Wussow) sihteerinä.

Näin heleiltä näyttivät Karin Eckhold (neljäs oikealta) ja muut Vuoristosairaalan tähdet vuonna 1986.­

Karin Eckhold (vas.) kuului Vuoristosairaalan ykköskaartiin. Suurimmaksi tähdeksi nousi nuorta lääkäriä esittänyt Sascha Hehn (toinen vas.), josta tuli roolin myötä myös aikansa seksisymboli.­

Vuoristosairaala oli aikoinaan yksi suosituimmista ja menestyneimmistä saksalaissarjoista myös Suomessa. Yleisradio esitti sarjan heti tuoreeltaan 1980-luvun lopussa. Vuonna 2005 sarjan jatkoksi valmistui kaksi televisioelokuvaa, joissa sarjan päänäyttelijät kohtasivat vielä kerran. Vuoristosairaalaa uusittiin Ylellä viimeksi vuonna 2012.

Myös Vuoristosairaalan jylhät maisemat jäivät katsojien mieleen. Sairaalarakennus olikin todellinen klinikka Glotteralin pikkukaupungissa Schwarzwaldissa.

Pitkän näyttelijänuran tehnyt Karin Eckhold oli koulutukseltaan oopperalaulaja. Hänet on nähty myös muissa saippuasarjoissa ja teatterin lavalla, mutta suuren yleisön suosioon hän nousi juuri Vuoristosairaalan myötä. Viimeisen TV-roolinsa Eckhold teki viime vuonna.

Lähteet: Bild, Berliner Morgenpost, Bunte.

Tältä Karin Eckhold näytti Vuoristosairaalan kulta-aikoina.­

Karin Eckhold esiintyi julkisuudessa viime vuosiin asti.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?