Viihde

1980-luvun suosikkisarjan tähden tragedia: löytyi kuolleena yhdessä aviomiehensä kanssa

Julkaistu:

Vuoristosairaala-sarjassa hurmannut Karin Eckhold, 80, päätyi miehensä kanssa yhteiseen ratkaisuun.
Vuoristosairaala-sarjan tähti Karin Eckhold, 80, kuoli heinäkuun alussa Hampurissa, mutta uutinen levisi saksalaismedioihin vasta tällä viikolla. Eckholdin teatterinjohtajana toimineen aviomiehen Otmar Herrenin, 79, kuolema uutisoitiin tuoreeltaan jo kesällä.

Keskiviikkona saksalaislehti Bild paljasti, että taiteilijapari löydettiin kuolleena yhtaikaa ja he olivat todennäköisesti päätyneet päättämään päivänsä yhdessä. Pariskunta tutustui toisiinsa jo 1970-luvulla ja he ehtivät olla naimisissa 28 vuotta.

Eckhold esitti Vuoristosairaalassa herttaista neiti Karin Meisia, joka toimi klinikan johtajan, professori Klaus Brinkmannin (Klausjürgen Wussow) sihteerinä.


Vuoristosairaala oli aikoinaan yksi suosituimmista ja menestyneimmistä saksalaissarjoista myös Suomessa. Yleisradio esitti sarjan heti tuoreeltaan 1980-luvun lopussa. Vuonna 2005 sarjan jatkoksi valmistui kaksi televisioelokuvaa, joissa sarjan päänäyttelijät kohtasivat vielä kerran. Vuoristosairaalaa uusittiin Ylellä viimeksi vuonna 2012.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Vuoristosairaalan jylhät maisemat jäivät katsojien mieleen. Sairaalarakennus olikin todellinen klinikka Glotteralin pikkukaupungissa Schwarzwaldissa.

Pitkän näyttelijänuran tehnyt Karin Eckhold oli koulutukseltaan oopperalaulaja. Hänet on nähty myös muissa saippuasarjoissa ja teatterin lavalla, mutta suuren yleisön suosioon hän nousi juuri Vuoristosairaalan myötä. Viimeisen TV-roolinsa Eckhold teki viime vuonna.

Lähteet: Bild, Berliner Morgenpost, Bunte.