Personal traineriksi ryhtynyt Piia Koriseva huomasi, että eräs arkinen ongelma alkoholin kanssa yhdistää suomalaisia – ”Kellojen pitäisi kyllä soida” - Viihde - Ilta-Sanomat

Personal traineriksi ryhtynyt Piia Koriseva huomasi, että eräs arkinen ongelma alkoholin kanssa yhdistää suomalaisia – ”Kellojen pitäisi kyllä soida”

Piia Koriseva julkaisi hiljattain oman hyvinvointivalmennusteoksensa. Yksi tärkeistä käsiteltävistä aiheista kirjan kansien välissä on suomalaisten klassikkovihollinen, alkoholi.

Piia Koriseva julkaisi valmennuskirjan tänä syksynä.­

24.10.2018 11:04

Tv-juontajana tunnetuksi noussut Piia Koriseva, 46 vuotta, työskentelee nykyään personal trainerina ja hyvinvointivalmentajana.

Hänen oma elämäntyylinsä koki täydellisen muutoksen sen jälkeen, kun hän sai kymmenen vuotta sitten vakavan aivoinfarktin. Oikean puolen halvaantuminen heinäkuussa 2008 vei Piian pyörätuoliin.

Toipuminen oli todellinen ihme, eikä Piian uskottu nousevan koskaan pyörötuolista. Toisin kävi.

Nykyään Koriseva on elämäniloa ja energiaa täynnä. Hän julkaisi kolme viikkoa sitten tuoreen kirjan, jonka tarkoituksena on toimia lukijalleen henkilökohtaisena valmentajana. 365 muutoksen päivää -teos on Gummeruksen kustantama.

IS tapasi Piia Korisevan tiistaina Dinox Sport Oy:n järjestämässä VIP-tilaisuudessa Glo-hotellissa Helsingissä. Hyväntuulinen Koriseva kertoi haastattelussa kuulumisiaan.

– Kustantajani sanoi, että olemme saaneet tosi paljon hyvää palautetta ja kiitosta. Se on hyvin matalan kynnyksen kirja, Koriseva aloittaa.

Hän kertoo, että kirjassa annetaan täsmävinkkejä myös henkiseen puoleen: Jaksamiseen ja siihen, miten voi tunnistaa omat suurimmat esteensä onnistumisen tiellä.

Konkreettisia aiheita ovat myös napostelu ja päihteiden käyttäminen.

– Siellä on aiheena alkoholi, makean syöminen ja esimerkiksi tunnesyöminen. Sitten siellä annetaan vinkkejä niiden käsittelemiseen. Kirja on minun työtäni kansien väliin painettuna. Se on vähän halvempi ratkaisu kuin oma personal trainer, Koriseva kertoo.

Piian uusi kirja on personal trainer -palvelu yksien kansien välissä.­

Alkoholi onkin yksi tyypillisistä ongelmista työikäisillä suomalaisilla. Monet haluavat päästä parempaan kuntoon ja elää terveellisesti, mutta sortuvat kuitenkin tissutteluun stressin ja kiireisen arjen takia.

– En itsekään sylje lasiin. Tykkään ruoan kanssa hyvistä viineistä ja illanistujaisista kaverien kanssa. Siinä ei ole mitään pahaa, Koriseva sanoo.

Sen sijaan Korisevan mukaan todelliseksi ongelmaksi voi muodostua ”huomaamaton tissuttelu”, jota tapahtuukin todellisuudessa lähes joka päivä.

– On huono juttu, jos joka ilta palkitsee itsensä raskaasta työpäivästä vaikka lasillisella viiniä tai yhdellä oluella. Jos alkoholin juominen alkaa olla jokapäiväistä, niin kellojen pitäisi kyllä soida. Siihen se ei saisi mennä, hän huomauttaa.

Piia kuvattuna vuonna 2008 Paimion kesäteatterissa. Aivoinfarkti vei hänet tuolloin pyörätuoliin.­

Nimenomaan alkoholia käsittelevä osuus kirjassa on osunut ja uponnut moniin Korisevan tapaamiin ihmisiin. Luentojen jälkeen kuulijat tulevat kertomaan hänelle, että tunnistavat itsensä kuvailusta.

– Työssäni huomaan kyllä, että moniin kolahtaa se alkoholiosuus. Monet sanovat, että he tekevät juuri sitä tissuttelua.

Mikä sitten olisi ratkaisu ongelmaan? Korisevan mukaan opituista tavoista on vaikeaa päästä eroon. Ensiapua voi saada, jos viinilasiin kaataisi alkoholin sijaan vaikkapa makuvettä. Vastaavasti sipsit voi vaihtaa esimerkiksi viinirypäleisiin.

– En halua paasata kenellekään, että näin sinun pitää tehdä. Koetan opettaa ihmisiä tekemään valintoja siten, että he voivat itse hyvin, hän sanoo.

Nykyään Piia Koriseva elää elämässään onnellista aikaa. Vuoroviikoin hän keskittyy täysillä poikiinsa, vuoroviikoin töihin.­

Koriseva asuu itse Paimiossa 12- 14- ja 17-vuotiaiden poikien kanssa. Hän on eronnut miehensä kanssa, joten arki sujuu vuoroviikoin. Järjestely sopii hänelle hyvin.

– Olen joka toinen viikko äiti ja joka toinen viikko kierrän pitkin Suomea tapaamassa asiakkaita ja vetämässä luentoja. Minulla on kaksi roolia, jotka toimivat tosi hyvin. Silloin kuin lapset ovat isänsä kanssa, voin keskittyä täysillä töihin.

– Silloin kun asuimme vielä yhdessä, tuli oltua paljon vähemmän läsnä. Nyt olen lasten kanssa oikeasti kunnolla sen viikon ajan. Laitan kännykän äänettömälle, enkä lue sähköposteja.

Uutta puolisoa Koriseva ei ole vielä ainakaan tositarkoituksella etsinyt. Hän nauraa, että on kyllä kokeillut Tinderiä ja se oli hänen mielestään hauskaa. Juttelu tuntui kuitenkin enemmän kaverilliselta kuin miltään muulta.

– En osaa etsiä suhdetta. Olen 46-vuotias, enkä osaa ollenkaan flirttailla. Ystäväni vitsailevat, että selkääni pitäisi laittaa lappu, jossa lukee: Vapaa, mutta sokea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?