Kirja: Vicky Rosti, 59, ei salaile kauneusleikkaustaan – hämmästyi ihmisten asenteista: ”Ensin ällistellään, että onpa tuokin rupsahtanut” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirja: Vicky Rosti, 59, ei salaile kauneusleikkaustaan – hämmästyi ihmisten asenteista: ”Ensin ällistellään, että onpa tuokin rupsahtanut”

Vicky Rosti kertoo elämäkerrassaan hoitavansa ulkonäköään säännöllisesti, eikä hän ymmärrä miksi plastiikkakirurgiaa parjataan.

Vicky Rosti kummastelee elämäkerrassaan ihmisten negatiivisia mielikuvia kauneusleikkauksista.­

24.10.2018 8:24

Viihdemaailma on tunnetusti varsin kova, vaativa ja ulkonäkökeskeinen. Varsinkin esiintyvät naiset joutuvat tarkkaan syyniin, ja muutoksia ulkomuodossa, niin hyviä kuin huonompiakin, kommentoidaan usein kärkkäästi.

Vicky Rosti, 59, on kertonut jo vuosia sitten käyneensä leikkauttamassa silmäluomensa. Kauneudenhoito nousee puheenaiheeksi myös tällä viikolla julkaistavassa Vickypedia-elämäkerrassa (Otava). Anne Pennasen, Sami Spåran ja Tuija Wuori-Tabermannin kirjoittamassa teoksessa Rosti kertoo hoitavansa ulkonäköään säännöllisesti erilaisilla hoidoilla.

Hän kertoo kirjassa käyvänsä pari kertaa vuodessa ultraäänellä tehtävässä veitsettömässä kasvojen ultralift-kohotuksessa, vaikka se maksaakin melkoisesti.

–Itseensä pitää satsata. Eipähän jälkipolven tarvitse perinnöstä riidellä, kun vainaja tuhlasi omaisuutensa ulkonäköönsä, Rosti sanoo.­

Rosti sanoo kirjassa suuttuvansa plastiikkakirurgiaan liittyvästä kaksinaismoralismista.

– Ensin ällistellään, että onpa tuokin laulaja tai näyttelijä vanhentunut ja päästänyt itsensä rupsahtamaan. Sitten kun kyseinen ihminen käy kohotuttamassa kasvojaan, häntä parjataan entistäkin enemmän, Rosti napauttaa.

– Minä ainakin vien rahani mieluummin plastiikkaklinikan kassaan ja sitä kautta ruumiini kauniimpana hautaan. Itseensä pitää satsata. Eipähän jälkipolven tarvitse perinnöstä riidellä, kun vainaja tuhlasi omaisuutensa ulkonäköönsä, Rosti jyrisee.

Rosti sanoo aikovansa leikkauttaa luomensa uudelleen, jos ne alkavat taas haitata häntä.

– Nykyään nuo hoidot saa niin helposti, vaikka ruokatunnilla. Minulle on tullut hoitojen jälkeen hyvä fiilis. Seuraan kiinnostuneena, kuinka plastiikkakirurgia kehittyy. Monet kauneuskäsittelyt eivät enää välttämättä edes vaadi veistä, verta ja viikkokausien mustelmien piilottelua, Rosti huomauttaa.

Vicky Rostin ura alkoi jo teini-ikäisenä. Kuva vuodelta 1978.­

Laulaja on aikaisemminkin kritisoinut plastiikkakirurgiaan liittyviä ennakkoluuloja. Hän on kertonut Ilta-Sanomille saaneensa ihmisiltä tökeröäkin palautetta kerrottuaan luomileikkauksesta julkisuudessa.

– Kun kerroin operaatiosta avoimesti, alkoi ensinnäkin ihan ihmeellinen meininki. Ihmiset puhuivat, että olisin käynyt paljonkin kauneusleikkauksissa, Rosti hämmästeli IS:lle 2018.

Rosti leikkautti 10 vuotta sitten yläluomensa, koska ne olivat alkaneet roikkua niin paljon, että haittasivat näkemistä. Kyse ei siis ollut vain esteettisestä ongelmasta vaan myös terveydellisestä haitasta.

– Minulle tultiin keikoilla sanomaan, että olet sitten sinäkin ryhtynyt kauneusleikkauksiin, nyt meni kunnioitus!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?