Iina Kuustosen raskaus aiheutti erikoisen ongelman Syke-sarjan kulissien takana – ”Olemme testanneet varmaan kaikki keinot” - Viihde - Ilta-Sanomat

Iina Kuustosen raskaus aiheutti erikoisen ongelman Syke-sarjan kulissien takana – ”Olemme testanneet varmaan kaikki keinot”

Näyttelijä Iina Kuustonen kuvaa paraikaa Syke-sarjan viidettä kautta.

22.10.2018 20:15

Näyttelijä Iina Kuustonen esittää suositussa Syke-sarjassa ensihoitajaa. Sarjan viidennen kauden kuvaukset käynnistyivät viime heinäkuussa. Ne jatkuvat maaliskuuhun asti.

Syke-sarjan kuvauspaikka on muuttunut aivan uuteen uskoon sen jälkeen, kun sarja siirtyi Yleltä Neloselle. IS:n tietojen mukaan kyseessä on Nelosen kaikkien aikojen kallein ohjelmapanostus.

Näyttelijät ovat perehtyneet ohjelman tekemiseen oikeiden lääkärien ja sairaanhoitajien avustuksella, jotta lopputulos olisi mahdollisimman uskottava.

– Tämä vaatii tosi paljon perehtymistä. Meillä oli tosi hyvät koulutukset sairaalassa oikeassa ympäristössä. Olen ollut myös ambulanssissa mukana perehtymässä ensihoitajan työhön, Kuustonen kertoi IS:n haastattelussa maanantaina kuvausten kulissien takana.

Kuvassa Syke-sarjan näyttelijöitä: Lena Meriläinen, Tiina Lymi, Iina Kuustonen, Matti Ristinen, Antti Luusuaniemi ja Sebastian Rejman.

Kuustosen mukaan sairaalatyöhön liittyy paljon yksityiskohtia, joita ei pysty opetella näkemättä työtä itse käytännössä. Siksi näyttelijät ovat olleet mukana leikkaussalissa asti seuraamassa sairaanhoitohenkilökunnan työtä.

Onko Kuustosen oma maailmankuva sairaanhoitajien tai lääkärien työstä muuttunut?

– Arvostus on lisääntynyt ihan hirveästi. Olen saanut kuulla tosi koskettavia tarinoita. Ja myös se, millaisten asioiden kanssa nämä henkilöt joutuvat painimaan työssään päivittäin, näyttelijä arvioi.

– On aika onnekas olo, että saa olla tällaisessa hoitopiirissä Suomessa, hän lisää.

Iina Kuustonen kertoi haastattelussa joutuvansa peittelemään raskausmahaansa kuvauksissa, koska hänen roolihenkilönsä ei ole raskaana.

Sebastian Rejman (oikealla) ja Antti Luusuaniemi esittelivät Syke-sarjan kuvausten kulisseja maanantaina.

Syke-sarjassa näytteleminen on ollut tällä kaudella siinäkin mielessä jännittävää aikaa Kuustoselle, että hän odottaa paraikaa toista lastaan. Oma puoliso Sebastian Rejman on myös mukana Syke-sarjassa näyttelijänä.

Kuustonen naurahtaa haastattelussa, että hänen kohdallaan työt ja arki sekoittuvat välillä väkisin keskenään. Kun hän keskittyy johonkin tosissaan, työt seuraavat mukana jopa uniin asti.

– Mulla on mennyt nämä asiat sekaisin jo pitkän aikaa... Mun sisko on myös näyttelijä ja se asuu mun alakerrassa. Hänen kanssaan tulee palloteltua paljon näitä työhön liittyviä kysymyksiä, ja tietenkin myös faijan kanssa, Kuustonen pohtii.

Raskausmahan piilottelu sarjan kuvauksissa ei ole ollut aivan helppoa. Kuustosen roolihenkilö ei ole sarjassa raskaana, joten vatsaa on täytynyt hieman piilotella.

– Siinä on ollut omat haasteensa. Tässä on saanut käyttää mielikuvitustaan, sekä minä, että rekvisiitta, että puvustajat ja kaikki. Alkuvaiheessa muka kaivoin laukusta jotain, että maha menee piiloon, Kuustonen nauraa.

– Nyt mut laitetaan paarien taakse tai jonnekin takariviin, mistä sitä ei huomaa. Olemme testanneet varmaan kaikki keinot, miten sitä mahaa voi peitellä, hän sanoo.

  • Katso haastattelu kokonaan yllä olevalta videolta.

Syke-sarjan viides kausi Ruudussa 16. marraskuuta alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?