Viihde

Lähiössä kasvanut poptähti Alma, 22, tekee musiikkia maailman huippunimien kanssa – näin julkisuus on muuttanut laulajaa: ”Mä vihaan rahaa”

rac

Julkaistu:

Poptähti Alman koti on Helsingissä, mutta hän luo uraa ulkomailla maailman tunnetuimpiin kuuluvien tähtien seurassa.
Jos pitäisi nimetä yksi suomalainen muusikko, joka on tällä hetkellä todellinen supertähti maailmalla, niin vastaus olisi ehdottomasti Alma.

22-vuotias Alma Miettinen on noussut suursuosioon melko lyhyessä ajassa, mutta loppua ei näy. Keskiviikkona Alma julkaisi myös pitkästä aikaa uutta musiikkia.

– Oon ihan supertyytyväinen tähän Cowboy-biisiin, Alma kertoo ja selittää tarinaa kappaleen takaa.

– Olin kirjoittanut kokonaisen albumin valmiiksi jo pari vuotta sitten, mutta tajusin menneeni sellaiselle alueelle, millaista musaa mä en halua tehdä. Mun piti miettiä uusiksi koko mun identiteetti. Lopulta mä ymmärsin, kuka mä oon. Cowboy on ensimmäinen biisi, jonka tein, kun hiffasin koko homman.


Alma kertoo, että Cowboy-kappale on henkilökohtaisin biisi, mitä hän on koskaan julkaissut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aluksi mietin, että haluanko julkaista koko biisiä, koska se on niin henkilökohtainen, mutta sitten tajusin, että haluan. Musta jotenkin tuntuu, että ihmiset on ihastunut minussa siihen, että mä oon niin avoin ja haluan olla avoin myös mun biiseissä.

– Cowboy on selviytymistarina. Se on sitä, kun mä oon lähtenyt Suomesta kamat paukkuen ja mun piti luoda itselleni identiteetti, joka on voittamaton. Näin itseni cowboyna, joka vetää tuolla eikä murru mistään. Mun mielestä tämä on hyvä biisi aloittaa uusi levy, koska tällaisena mä itseni näen, Alma selittää.

Kappaleen on tuottanut jenkkituottaja BloodPop, jolla on taustallaan melkoisia meriittejä. Hän on tuottanut aiemmin kappaleita muun muassa Justin Bieberille. Tällä hetkellä hän työstää musiikkia yhdessä Lady Gagan kanssa.

– Se meni niin, että BloodPop alkoi seurata mua Instagramissa, ja mun manageri hommasi meidät samaan studiosessioon. Meillä klikkasi heti ihan täydellisesti, Alma selittää yhteistyön syntymistä.

Yhteisestä sävelestä kertonee myös se, että Cowboy rykäistiin valmiiksi todella nopeasti.

– Tuo biisi syntyi meidän ekalla sessarilla noin kolmessa tunnissa.

Cowboy on hyvin henkilökohtainen ja samanlaisia henkilökohtaisuuksia kuullaan myös Alman tulevalla levyllä, joka ilmestyy ensi vuoden alussa.

– Kaikki biisit on mun omista kokemuksista. Ne on ikään kuin selviytymistarinoita.


Alma kertoo, että tulevan albumin musiikki on erilaista kuin mitä häneltä aiemmin kuultu eikä sitä ole tehty kenenkään miellyttämiseksi.

– Kappaleet on aika hankalia, eikä ne oo ilmiselviä hittejä. Mutta uskon, että just se tekee niistä hittejä.

– Koen, että tämä musa on jotain täysin uutta, mitä ei ole ikinä ennen kuultu, hän jatkaa.

Alma on jo todella menestynyt, vaikka tuleva albumi on vasta hänen ensimmäisensä.

– Se tuntuu tosi hullulta. Nytkin me ollaan menossa Meksikoon keikalle, eikä multa oo tullut edes levyä! Alma nauraa.

– Mutta se on nykyaikaa. Musta se on tosi kannattavaa, koska nyt tosi moni tietää jo kuka mä oon ja ne tietää odottaa albumia.

Koska suosio on suurta, niin se tarkoittaa myös jatkuvaa reissaamista. Alma kertoo kiertäneensä kaikissa Euroopan maissa ja viime aikoina todella paljon myös Yhdysvalloissa, jossa hän tekee myös musiikkia.

– Kierrän keikoilla ja teen uutta musaa. En vain itselleni vaan myös monille muille artisteille.

Kesällä Alma kertoi tehneensä yhteistyötä muun muassa Miley Cyrusin kanssa. Muita nimekkäitä yhteistyökumppaneita ovat olleet esimerkiksi Tove Lon, Charlie XCX ja .

– Ollaan tehty paljon biisejä ja oltu studiossa. Toivon että piakkoin päästään kuulemaankin niitä biisejä. Enempää en voi vielä paljastaa.

– Mutta kun pääsee tekemään tuollaisten tyyppien kanssa, niin onhan se ihan v**un siistiä!

Tärkein tukipilari kaksossisko Anna

Vaikka jatkuva reissaaminen voi kuulostaa rankalta, niin Alman mukaan se sopii hänen elämäänsä täydellisesti juuri nyt.

– On ihanaa, että mulle on annettu tällainen mahdollisuus, että mä saan kiertää maailmalla. Mun mielestä se paras tapa viettää nämä aikuisteinivuodet, että pääsee kiertämään maailmaa hyvien tyyppien kanssa.

Alman mukana reissaa aina myös hyvä porukka, kuten hänen paras ystävänsä ja dj:nsä sekä tietysti hänen tuplaajansa ja kaksossiskonsa Anna.

– Mun tärkein tukipilari on tietenkin Anna! Sehän on itsestään selvää, Alma tokaisee.

Kaksossiskon olemassaolo on Almalle todella tärkeää.

– Onhan se ihanaa, kun on kaksossisko. Ei tarvitse kulkea elämää yksinään; aina on rinnalla tyyppi johon mä luotan. Tiedän, että se pitää aina mun puolia, on rehellinen ja ajattelee mun ja meidän yhteistä parasta. Tiedän, että se on aina läsnä, ja se ei halua multa mitään muuta kuin, että mä oon onnellinen.


Kun Alma on kotona, hän viettää aikaansa ystäviensä ja perheensä kanssa.

– Kun olen kotona, niin kaikki vapaa-aika on omistettu perheelle ja ystäville. En kaipaa yksinoloa, hän kertoo.

– Me ollaan koko perhe tosi läheisiä. Ne seurailee netin välityksellä, että mitä kaikkea mä oon tehnyt. Perhe on tosi ylpeä meistä ja on aina peukut pystyssä.

Kaikkien kiireiden keskellä Almalla jää kuitenkin aikaa myös parisuhteelle.

– Kyllähän se rakkauselämäkin siinä pysyy mukana, mutta sen asian haluan pitää itselläni ja se on mulle pyhä asia, laulaja sanoo.

”Mä vihaan rahaa”

Alma on lähtöisin Helsingin Vuosaaresta ja pitää yllä lähiökasvatin imagoaan. Maine ei vaikuta nousseen hänelle päähän, vaikka suosio maailmalla ja supertähtien kanssa työskentely voisivat helposti johtaa siihen. Ystäväpiirikin Almalla on pysynyt samana jo monia vuosia.

– Meillä on aina se sama posse. Mun paras frendi on tuntenut mut siitä saakka, kun me ollaan oltu Annan kanssa 3-vuotiaita. Ja muut posselaiseni ovat samalta protuleiriltä ja yksi on samasta koulusta, Alma selittää.

Vaikka ystäväpiiri on pysynyt samana, niin johonkin maine on kuitenkin vaikuttanut.

– Jos jotain, niin olen tullut julkisuuden myötä vähän ahdistuneemmaksi ja sisäänpäin kääntyneemmäksi, Alma selittää.

Maineen lisäksi suosio on tuonut mukanaan tietysti myös rahaa.

– Raha tekee mut myös ahdistuneeksi. Mun mielestä olisi ihanaa, jos mulle maksettaisiin vain kuukausipalkkaa suoraan tilille, koska se olis niin helppoa, hän toteaa ja jatkaa:

– Mä vihaan rahaa. Tai siis onhan se kivaa, mutta siitä tulee niin paljon harmia ja vaivaa, kuten kaiken maailman laki- ja bisnestapaamisia, joissa oon tosi huono.


Maine tuo mukanaan toki myös ikäviä asioita. Alman seurueeseen on yrittänyt päästä mukaan monenlaista siipeilijää, mutta laulaja on saanut pidettyä heidät kuitenkin pois kuvioista.

– Tietenkin niitä tulee, mutta mä yritän olla ajattelematta niitä. Mä en päästä mun lähelle oikeastaan juuri ketään. Mulla on mun omat frendit.

Hän ei myöskään saa olla oikeastaan missään rauhassa. Ostoksilla hän käy yleensä maanantaiaamuisin ja Helsingin rautatieasemalla hän ei ole käynyt kahteen vuoteen.

– Ehkä joissain tilanteissa on vaan tajunnut, että parempi pysyä poissa. Pääsee helpommalla jos ei vaan mene, kun ihmiset tulee aina pyytämään kuvia ja nimmareita, ja ottaa salakuvia.


Eniten Alma kertoo vihaavansa juuri sitä, kun häntä kuvataan salaa. Tällaisiakin tilanteita on tullut vastaan useita. Esimerkiksi viimekesäisen Flow-keikkansa jälkeen Alma oli kävellyt Helsingin keskustassa ja häneltä oli kadonnut aurinkolasit. Nainen kirosi tilannetta isoon ääneen, kunnes huomasi, että hänen vierellään käveli mies, joka kuvasi kaiken.

Toinen tilanne sattui, kun Alma oli ajamassa autolla ja huomasi, että joku kuvasi tarkasti hänen kulkemistaan. Alma kertoo pysähtyneensä ja kysyneensä kuvaajalta, että mitä hän oikein tekee.

– Hän sanoi kuvaavansa, kun minä rikon lakia ja lähettävänsä videon johonkin lehteen. Ei, minä en rikkonut lakia, Alma kertoo.

Los Angelesissakaan Alma ei saa olla täysin rauhassa, sillä kaupungissa on niin paljon musiikkialan ammattilaisia, että aina joku tunnistaa hänet.

– Mutta jos menen vaikka San Franciscoon, niin siellä ei ois mitään ongelmaa.

Yksi paikka, missä Alma saa varmasti olla rauhassa kaikilta, on hänen oma kotinsa. Hän muutti ihan vastikään omaan asuntoon, joka sijaitsee samalla kadulla kuin hänen äitinsäkin koti.

Vaikka Alma asuu tällä hetkellä Helsingin Kalasatamassa, niin hän ei sulje pois mahdollisuutta muuttaa joskus Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Tällä hetkellä on helpointa asua Helsingissä, kun teen niin paljon keikkoja ja muuta Euroopassa.

– Mutta joskus, kun tulee pidempi tauko, niin silloin ehkä vois muuttaa Losiin.

– Mä tykkään Suomesta tosi paljon ja koen itseni tosi suomalaiseksi. Musta täällä on ihan hyvä energia.

Alman vaatteet:

Musta Acne Jeans kauluspaita sekä Eytys-kengät Beam.

Musta huppari Weekday.

Dickiesin vuorellinen ruutupaita Garageland.

Keltaiset kengät Balenciaga.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt