Cheekin veli joutui rajun häirinnän kohteeksi – 31-vuotias nainen toimitti lahjoja kotiin ja soitti ovikelloa 50 kertaa: ”Tämä on ollut ahdistavaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Cheekin veli joutui rajun häirinnän kohteeksi – 31-vuotias nainen toimitti lahjoja kotiin ja soitti ovikelloa 50 kertaa: ”Tämä on ollut ahdistavaa”

Hierojayrittäjänä toimiva Jere Tiihonen joutui naisasiakkaan jatkuvan häirinnän kohteeksi. Naiselle määrättiin lähestymiskielto Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

37-vuotias Jere Tiihonen oli niukkasanainen ennen istuntoa.

18.10.2018 13:20

Kuuluisuuden kirous oli likimain käsin kosketeltavaa Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa, jossa räppäri Cheekin eli Jare Tiihosen kaksoisveli Jere Tiihonen sai suojakseen lähestymiskiellon.

Hierojayrittäjänä toimiva Jere joutui 31-vuotiaan naisasiakkaansa häirinnän kohteeksi. Nainen ilmestyi yllättäen kotiovelle ja lähetteli häiritseviä viestejä Jerelle sekä hänen asiakkailleen.

Käräjätuomari joutui lukuisia kertoja keskeyttämään hermostuneen naisen puheenvuorot ja vaati häntä rauhoittumaan, koska ei pysynyt asiassa.

– Pyydän, että olette hiljaa. Te puhutte vain silloin, kun annan puheenvuoron, tuomari jyrisi.

Tuomari uhkasi naista 500 euron järjestyssakollakin ja oli jo hakemassa vahtimestaria poistamaan hänet salista. Lopulta istunto saatiin päätökseen ja Cheekin veli sai turvakseen vuodeksi laajennetun lähestymiskiellon. Jos nainen kiellosta huolimatta jatkaa touhujaan häntä uhkaa sakot tai enintään vuoden mittainen vankeus.

37-vuotias Jere Tiihonen oli niukkasanainen ennen istuntoa. Hän kertoi, että nainen oli ollut kolme kertaa hierottavana, kunnes asiakassuhde loppui.

– Olen ollut ennenkin lakituvassa ja ikävältähän tällainen tuntuu.

– Kun kotiovelle saakka tullaan, niin silloin ollaan liian pitkällä.

– Aika on ollut ahdistavaa, Jere totesi.

Nainen häiritsi hierojayrittäjää runsaan vuoden ajan tekstiviestein, puheluin ja Facebookin kautta. Jere oli tehnyt selväksi, että viestien on päätyttävä, mutta kun puhe ei auttanut hän turvautui lähestymiskiellon hakemiseen.

31-vuotias nainen oli oikeussalissa silminnähden hermostunut. Välillä hän nousi seisomaan ja oli lähellä purskahtaa itkuun. Jere Tiihonen yritti välttää suoraa katsekontaktia naiseen.

Nainen harmitteli sitä, että hän ei ole kelvannut Jeren ystäväksi vaikka moni muu hierontaa saaneista asiakkaista oli. Hän valitteli, kun Jere oli noin vain katkaissut asiakassuhteen eikä hän saanut enää varatuksi aikoja. Käräjätuomari joutui keskeyttämään ja muistuttamaan naiselle, että hierojalla on oikeus valita asiakkaansa.

Nainen kertoi käynneistään Jeren hierottavana. Jere oli ollut erittäin ystävällinen. Hieronnan lopuksi nainen oli antanut lahjoja. Yksi lahjapaketti oli myös Cheekille.

Nainen muisteli, että Jere oli iloinen lahjoista ja kiitteli, kun broidikin sai paketin.

Toisen hierontakerran jälkeen Jere oli luvannut seuraavalla kerralla hieroa pohkeet paremmin. Ajanvarausviestien hymiöt, joita Jere oli viestein loppuun laittanut, lämmittivät naista.

Tuomari uhkasi naista 500 euron järjestyssakollakin ja oli jo hakemassa vahtimestaria poistamaan hänet salista.

Naisen kutsui yhdessä viestissä Jeren Joensuuhun vieraaksi. Vieras olisi voinut saunoa, päässyt kokeilemaan kanoottia ja uimaan.

– Kutsun tarkoituksena oli, että Jere olisi päässyt katsomaan millaisessa paikassa asun, hän kertoi.

Jere vastasi viestiin ja piti sisältöä sairaana. Hän kertoi omassa viestissään, että oma vaimo on aina riittänyt ja muistutti myös, että on onnellisesti naimisissa.

Viestin saatuaan nainen kertoi itkeneensä vuolaasti. Hänelle oli tullut ajatus, ettei Jere halunnut olla missään tekemisissä hänen kanssaan.

Ahdistelija oli lähettänyt viestejä myös Jeren asiakkaalle. Hän myönsi oikeudessa viestit ja kertoi, että yhdelle asiakkaalle oli todennut rohkeasta vaatetuksesta, että tämä oli ”huoramaisen näköinen”.

Hän myönsi, että oli käynyt kahdesti Jeren kotiovella, mutta vastusti lähestymiskieltoa ja lupasi jättää Jeren kodin että työpaikan alueet rauhaan.

– Kielto on muutenkin tarpeeton, sillä liikun vain Messilän lenkkipoluilla, nainen kertoi.

37-vuotias Jere Tiihonen oli niukkasanainen ennen istuntoa.

Naisen ilmestyminen kotiovelle iltamyöhällä järkytti Jeren perheen koti-iltaa. Isä oli juuri lukemassa iltasatua 6-vuotiaalle tyttärelleen, kun ovikello alkoi soida tauotta. Ovella seisoi nainen pakettien kanssa.

– Älä tule tänne, ilmoitti Jere ovella naiselle ja toivotti hyvää yötä, Jere kertoi.

Vieraan ilmaantuminen pelotti tytärtä, joka oli kysellyt isältään: kävikö ovella roisto?

Parin päivän kuluttua nainen ilmestyi taas oven taakse lahjapaketteineen. Oikeudessa kuultiin todistajana Jeren ystävää, joka oli ollut yhden kerran paikalla, kun nainen ilmestyi ovelle.

– Jere pyysi häntä poistumaan ja uhkasi poliisilla. Hän soitti ainakin 50 kertaa ovikelloa.

– Nainen meni autoonsa ja istui siellä noin 15 minuuttia ja poistui paikalta, todistaja kertoi.

Oikeus määräsi laajennetun lähestymiskiellon alkamaan heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?