Viihde

Kirja: Supo ohjasi Elastisen syrjään Linnan juhlissa – mystisessä huoneessa odottivat Teemu Selänne ja Saku Koivu

rac

Julkaistu:

Elastinen kertoo 7 veljestä -kirjassa yllättävistä tapahtumista heti Linnan juhlien kättelyjonon jälkeen.
Vuonna 2014 Elastinen, eli Kimmo Laiho, nähtiin Linnan juhlissa, jolloin IS:n lukijat myös äänestivät räppärin ”Linnan kuumimmaksi mieheksi” 42 prosentin äänisaalilla. Elastinen oli tuolloin yksi juhlien kuvatuimpia vieraita ja hän kertoikin illan kulusta useamman kerran IS:lle.

– Ei muuta kuin hymyä huuleen! räppäri kertoi presidentti Sauli Niinistön sanoneen hänelle kättelyssä.

Nyt Elastinen paljastaa kirjassa, että heti kättelyn jälkeen tapahtuneesta yllättävästä käänteestä. Kirjan mukaan Supon turvamiehet ohjasivat Elastisen heti kättelyn jälkeen sivukäytävään, jossa avautui ovi pieneen sivuhuoneeseen. Teoksen mukaan huoneessa istuivat kiekkotähdet Teemu Selänne ja Saku Koivu vaimoineen. Sivuhuonetta kuvaillaan rauhalliseksi tilaksi, jossa olo oli kuin toisessa todellisuudessa. Tämä tuntui Elastisesta taivaalliselta kaiken hulinan jälkeen. Näin kirjassa kerrotaan tapahtuneesta:

”Kimmo ihmetteli ääneen, miksi hänet oli ohjattu huoneeseen, jossa oli vain muutama ihminen, johon Selänne vastasi, että samaa hänkin oli ihmetellyt, mutta mikäs täällä oli ollessa, omassa rauhassa.”


Sivuhuoneen rauhassa Elastisella oli aikaa kerrata mielessään illan agendaa. Kirjan mukaan tuolloin hän muisti, kuinka hänen ystävälleen Cheekille, eli Jare Tiihoselle, oli käynyt kaksi vuotta aiemmin Linnan juhlissa:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Samassa hänen mieleensä palautui, kuinka hänen ystävänsä Jare Tiihonen oli kompuroinut kaksi vuotta aikaisemmin samassa paikassa. Siksi Kimmo oli marraskuussa saapuneen kutsun jälkeen alkanut joka aamu suihkussa kirjoittaa mielessään ja sitten toistaa mantran tavoin kahta säkeistöä tilaisuutta varten.”

Myös IS uutisoi vuonna 2014 Elastisen ”Linna-räpistä.” Ylelle esittämässään räpissä Elastinen muisti isoisäänsä, veteraania, joka on elänyt koko elämänsä sirpale olkapäässään. Hän nosti räpissä esille anarkistien ”Luokkaretken lähiöst linnaan”. Hän kehotti nostamaan hattua niille, joille kunnia kuuluu.
  • Näin Elastisen räppi kuului:
"Uus Finlandia-hymni, mitä nää kundit soittaa

Linnan juhlat -tyylii mä tulin kunnioittaa

perinteit ja nostaa hatun niille, joille pitää

Jos tahtoisin, oisin ite pressa viiden vuoden sisään.

Tulin lähiöist linnaan, näin ulkona vastarinnan

Mä tulin juhlii niitä, jotka joutui maksaa hinnan

Veteraaneja, heitä ilman me ei oltais täällä

Mun pappa eli lopun ikää sirpaleet sen olkapäässä

Kunnia-asia on itsenäinen Suomen maa

Tehdään siitä yhdessä parempi paikka huomenna,

Rauhaa."


Linnan juhlien jälkeen Elastinen esiintyi Linnan jatkoilla hotelli Kämpissä. Virallisten osuuksien jälkeen räppärin kerrotaan jatkaneen juhlintaa, eikä hän kirjan mukaan aikeistaan huolimatta onnistunut pysymään selvin päin. Teoksen mukaan Elastisen ”itsekuri oli katkennut kuin jäätynyt vitsa viimeistään siinä vaiheessa, kun tuottajalegenda Ilkka Vainio oli kantanut heidän pöytäseurueelleen tarjottimellisen gin & toniceja ”taiteilija, materiaalinne!” -karjaisun säestämänä.

Kirjan mukaan myös Teemu Selänne ja Saku Koivu olivat houkutelleet Elastista yksityisille jatkoille. Elastinen kertoo kieltäytyneensä, vaikka oli ”semipleksit”, sillä hänellä oli seuraavana päivänä kello 12 edessään breakdancen SM-kilpailut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt