Peter Nyman avautuu uutuusohjelmassa elämänsä rankimmasta vuodesta: Menetti vaimonsa, isänsä ja isoäitinsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Peter Nyman avautuu uutuusohjelmassa elämänsä rankimmasta vuodesta: Menetti vaimonsa, isänsä ja isoäitinsä

Yksityiselämästään tarkkaa juontaja-toimittaja Peter Nyman kertoo Ylen uudessa Toivomus-ohjelmassa elämänsä vaikeimmasta ajasta.

Peter Nyman kertoo Ylen ohjelmassa vaikeasta vaiheesta elämässään.­

12.10.2018 5:35 | Päivitetty 12.10.2018 8:51

MTV:n uutisankkuri Peter Nyman, 52, oli viihdeuransa huipulla, kun häntä kohtasi yksityiselämässä musertava suru. Nyman menetti vuoden sisään vaimonsa, isänsä ja isoäitinsä.

Peter Nyman muistelee elämänsä rankinta vuotta Ylen Toivomus-ohjelmassa.

Nymanista oli tullut koko kansan tuntema tv-kasvo Ylen huippusuositun Uutisvuoto-ohjelman ansiosta, jossa Nyman toimi ylituomarina.

Joulukuussa 2000 Nyman kuitenkin kertoi julkisuudessa hänen vaimonsa Rebecca Trouppin olevan vakavasti sairas. Pari oli avioitunut marraskuussa vuosien seurustelun jälkeen.

Heinäkuussa 2001 Nymania kohtasi suuri suru, kun syöpää sairastanut Troupp menehtyi vain 34-vuotiaana.

Nyman korostaa ohjelmassa, ettei tapahtuman käsittely tarkoita sitä, että surua pitäisi vähätellä tai kiistää. Hänellä surutyössä auttoi se, että hän keskittyi onnellisiin muistoihin. –Olen itse kokenut, että on parempi ajatella kaikkea myönteistä, kuin keskittyä siihen, mitä on menettänyt.­

Nyman kertoo Ylen Toivomus-ohjelmassa koko elämänsä muuttuneen vuodessa. Lyhyessä ajassa hän menetti kolme läheistään – vaimonsa, isänsä ja isoäitinsä.

– Se tapahtui alle vuoden sisällä. Se kuvaa elämän ylä- ja alamäkiä. Tämä tapahtui pari vuotta sen jälkeen kun Uutisvuoto oli lyönyt itsensä läpi ja kaikki oli mallillaan, Nyman sanoo.

Juontaja Ira Hammermann kysyy Nymanilta, miten on mahdollista selviytyä suuresta surusta.

Nyman sanoo, että musertavassa tilanteessa on pakko keskittyä niihin asioihin, jotka elämässä ovat vielä hyvin, eikä antautua surun syövereihin.

– Läheisen kuoleman jälkeen joko musertuu, tai sitten tajuaa, että elämän on jatkuttava niillä korteilla, mitä on. Hävittyjen korttien tilalle tulee parhaassa tapauksessa uusia.

Peter Nyman varjelee tarkoin yksityiselämäänsä julkisuudelta, eikä hän ole aiemmin puhunut läheistensä kuolemasta julkisuudessa.

Nykyään Nyman on naimisissa varatuomari Maija Lukkari-Nymanin (o.s. Lukkari) kanssa. Heillä on kaksi lasta, tytär Rafaela ja poika Dennis.

Peter Nymania käsittelevä ohjelma esitetään Yle Femillä ja Yle Areenassa 23.10. klo 18.30.

Lue koko juttu päivän Ilta-Sanomista.

Juttua muokattu kello 08.47: Vastoin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Nymanin äiti ei ole kuollut. Vuoden sisällä Nyman menetti vaimonsa, isänsä ja isoäitinsä.

Juttu perustuu Ylen Toivomus-ohjelmaan, jossa puhuttiin virheellisesti äidin kuolemasta.

Toimitus pahoittelee virhettä.

Juttua muokattu 15.10. klo 11.46: Ohjelmatiedot lisätty jutun loppuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?