10-vuotiaat kaksoset Eino ja Aapeli valloittavat musiikkimaailmaa – näin pojat päätyivät tekemään hittibiisin alan huippujen kanssa

10-vuotiaat kaksospojat Eino ja Aapeli tekivät koulun kesälomalla uuden hittibiisin Universal-levyjätin huipputekijöiden kanssa.

Aapelia ja Einoa ei ole erottaa toisistaan.

14.10.2018 17:08

Viime viikolla EVS live -ohjelman yleisö villiintyi, kun kaksoset Eino ja Aapeli vierailivat Maria Veitolan haastattelussa ja sen jälkeen esiintyivät suorassa tv-lähetyksessä puolelle miljoonalle suomalaiskatsojalle kuin vettä vaan.

Pojat kertoivat haastattelussa aikovansa myydä Hartwall Arenan kolme kertaa täyteen ja haluavansa bäkkärille loputtoman määrän kokista juomakseen.

Katsojat kommentoivat Twitterissä:

– Eino ja Aapeli! Mun sydän räjähti just.

– Eino ja Aapeli. Kauas on tultu Seppo Hovin luotsaamasta Tenavatähti-ohjelmasta ja Elämästä juoksuhaudoissa.

Kun 10-vuotiaat Aapeli ja Eino kävelevät äitinsä ja levy-yhtiönsä edustajan kanssa hotellin aulaan ennen EVS-lähetystä, he eivät vaikuta lainkaan jännittyneiltä tai ujostelevilta kuten ikäisensä yleensä. Pojat katsovat silmiin, kättelevät reippaasti ja istuvat alas kertomaan musiikistaan kuin aikamiehet.

– Tehtiin läksyt kotona, sitten äiti tuli kotiin ja me lähdettiin tänne Helsinkiin, Eino kertoo.

– Musta on kiva kokemus päästä laulamaan se meidän biisi, Aapeli jatkaa.

Einon ja Aapelin ensimmäinen kappale Mä voisin olla se ilmestyi musiikkipalveluihin keskiviikkona. Sitä on kuunneltu Spotify-musiikkipalvelussa parissa päivässä jo 26 000 kertaa. Videolla on yli 100 000 katselua.

– Se on sellainen pieni ihastusjuttu. Se kertoo sellaisesta leikkimielisestä ihastuksesta, niin kuin kaveruudesta, pojat kertovat.

Miten kaksi kymmenvuotiasta päätyy tällaiseen tilanteeseen? Kaikki alkoi pari vuotta sitten, kun pojat päätyivät tanssiharrastuksensa kautta mukaan Robinin Hula Hula -kappaleen musiikkivideolle. Sen jälkeen he ovat harrastaneet kolme kertaa viikossa tanssia ja käyneet kerran viikossa laulutunneilla.

Sitkeä työ, valtava into ja halu esiintyä palkittiin, kun pojat solmivat artistisopimuksen Universal Musicin kanssa ja pääsivät kesällä studioon tekemään omaa kappalettaan.

– Aluksi luokkakaverit oli aika ihmeissään siitä, että me käydään laulutreeneissä. Sitten ne oli vielä enemmän ihmeissään siitä, että me julkaistiin biisi! sanoo Eino.

Koulukaverit yllättyivät

Poikien lempiaineet koulussa ovat – yllätys, yllätys – liikunta ja musiikki. Jälkimmäisessä heidän tietoisuutensa on laajempi kuin monien täysikäisten: He kertovat innoissaan kuuntelevansa ”musiikkia aivan laidasta laitaan, poppia ja räppiä”, sekä fanittaneensa jo ihan pienenä euroviisuja.

Kun he olivat alle kouluikäisiä, he järjestivät kotinsa yläkerrassa omia konserttejaan, joissa esitettiin tunnettujen artistien kappaleita perheenjäsenille.

– Laulettiin leikisti muiden artistien biisejä, sellaisia helppoja. Tehtiin esityksiä, missä joku hoiti valoja, joku esitti sitä biisiä ja sellaista, Eino sanoo.

Poikien kappale kertoo ihastuksesta, mutta kaverillisella tavalla.

Sillä aikaa kun luokkakaverit saattoivat ehkä olla parin viikon kesäleireillä, Aapeli ja Eino kävivät Helsingissä studiossa äänittämässä nyt julkaistua sinkkuaan. Studiossa oleminen oli poikien mielestä hauskaa.

– Sanojen muistaminen oli aika helppoa, Aapeli sanoo.

– Mutta se oli vaikeaa, kun joissain kohdissa biisiä piti päästä tosi korkealle. Me ei olla treenattu eri sävellajeja vielä niin paljon, Eino muistaa.

Ja sitten biisi vedettiin poikien sanojen mukaan ”uudelleen, uudelleen ja uudelleen”. Niin pitkään, kunnes se tyydytti kaikkia osapuolia, myös poikia itseään.

– Aika moni koulussa on jo kuullut sen. Ne oli sairaan yllättyneitä siitä. Me ollaan normaalisti koulussa vaan Eino ja Aapeli, jotka käy tanssitunneilla. Tätä kukaan ei arvannut, Aapeli sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?