Laulaja Alma julkaisi uuden kappaleen – taustalla oma selviytymistarina: ”Tällaisena mä itseni näen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Alma julkaisi uuden kappaleen – taustalla oma selviytymistarina: ”Tällaisena mä itseni näen”

Alman uusi kappale Cowboy julkaistiin keskiviikkoiltana.

10.10.2018 22:03

Poptähti Alma on yksi Suomen tunnetuimmista laulajista ja musiikintekijöistä maailmalla.

22-vuotiaan naisen ura on kovassa nosteessa ja keskiviikkona Alma julkaisi pitkästä aikaa myös uutta musiikkia.

– Oon ihan supertyytyväinen tähän Cowboy-biisiin, Alma kertoo IS:lle.

Laulaja selittää kirjoittaneensa jo pari vuotta sitten valmiiksi kokonaisen albumillisen musiikkia, mutta tajusi sitten, ettei musiikki ollut sellaista, mitä hän oikeasti haluaa tehdä.

– Mun piti miettiä uusiksi koko mun identiteetti ja lopulta mä ymmärsin, että kuka mä oon. Cowboy on ensimmäinen biisi, jonka tein, kun hiffasin koko homman.

Kappale on Almalle todella henkilökohtainen – itse asiassa henkilökohtaisin, mitä hän on koskaan julkaissut. Siksi hän miettikin ensin, että haluaako julkaista koko kappaletta.

– Sitten tajusin, että haluan. Musta jotenkin tuntuu, että ihmiset on ihastunut minussa siihen, että mä oon niin avoin ja haluan olla avoin myös mun biiseissä.

Alma kertoo Cowboyn olevan selviytymistarina siitä, kuinka hän lähti Suomesta ja alkoi luoda itselleen uutta ja voittamatonta identiteettiä.

– Näin itseni cowboyna, joka vetää tuolla eikä murru mistään. Mun mielestä tämä on hyvä biisi aloittaa uusi levy, koska tällaisena mä itseni näen, Alma selittää.

Alma on kirjoittanut kappaleen itse ja sen on tuottanut jenkkituottaja BloodPop. Hän on tuottanut aiemmin kappaleita esimerkiksi Justin Bieberille ja tällä hetkellä hän työstää musiikkia yhdessä Lady Gagan kanssa.

Alman mukaan heidän yhteistyönsä oli todella onnistunutta ja heillä klikkasi heti. Cowboy-kappale syntyikin todella vauhdikkaasti.

– Biisi syntyi meidän ekalla sessarilla noin kolmessa tunnissa.

Alma on valtavassa nosteessa maailmalla ja hän on kiertänyt keikkailemassa ympäri maailmaa. Erityisen hyvin hän on viihtynyt Los Angelesissa Yhdysvalloissa, jossa hän on tehnyt myös uutta musiikkiaan.

Alma on tehnyt Yhdysvalloissa yhteistyötä esimerkiksi supertähti French Montanan kanssa, joka on mukana Alman viime vuonna julkaistulla Phases-kappaleella. Sinkun ilmestyttyä musiikkipalvelu Spotify mainosti sitä näyttävästi New Yorkin Times Squaren valotaululla.

Itseänsä lisäksi Alma on tehnyt kappaleita myös muille artisteille. Yksi nimekkäimmistä on Miley Cyrus.

– Joo, kyllä me ollaan oltu Losissa aika paljon tekemisissä ja oltu studiossa aika paljon, laulaja paljasti kesällä.

Alman ura alkoi Idols-laulukilpailusta vuonna 2013. Laulaja julkaisi ensimmäisen singlensä Karma kesäkuussa 2016 ja kappale sai heti runsaasti huomiota Suomessa.

Alman myöhemmin julkaisemat Dye My Hair-, Chasing Highs- ja Phases-kappaleet ovat nousseet singlelistoille myös ulkomailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?