Janita Lukkarinen, 25, joutui myrskyn silmään kerrottuaan syövästään somessa – ”Vain suomalainen voi olla kateellinen toisen syövästä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Janita Lukkarinen, 25, joutui myrskyn silmään kerrottuaan syövästään somessa – ”Vain suomalainen voi olla kateellinen toisen syövästä”

Julkaistu: 10.10.2018 18:12

Tosi-tv-ohjelmissa nähty Janita Lukkarinen sai kuulla kerjäävänsä huomiota kerrottuaan sairaudestaan Instagram-tilillään.

Kun Janita Lukkarinen, 25, sai heinäkuussa tietää sairastavansa aggressiivista lymfoomaa eli imusolmukesyöpää, kertoi hän asiasta Instagramissa. Lukkariselle oli selvää heti alusta alkaen, että hän haluaisi jakaa tarinansa sosiaalisessa mediassa ja kertoa syövästään seuraajilleen.

– Halusin jakaa tarinani siellä, koska moni ei ymmärrä, mitä syöpä tarkoittaa oikeasti. Syöpää pidetään tänäkin päivänä mörkönä. Moni ajattelee, että jos saa syövän, kuolee varmasti. Ei. Sinun täytyy taistella sitä vastaan ja voittaa se, Lukkarinen sanoo IS:lle.

– Totta kai on myös niitä tapauksia, että vaikka kuinka taistelisit, et voi voittaa sitä. Valitettavasti, hän jatkaa.

Lukkarisella on kuusi syöpäkasvainta sisäelimissään. Tällä hetkellä hän käy läpi sytostaattihoitoja ja elää päivä kerrallaan keskittyen tulevaisuuteen.

  • Yllä olevalla videolla Lukkarinen kertoo arjestaan syöpähoitojen lomassa.

Kun Lukkarinen kertoi syövästään kesällä Instagramissa, virisi erikoinen keskustelu. Osa hänen kuvansa nähneistä ihmisistä uskoi, ettei tosi-tv-ohjelmista tuttu kaunotar ollut oikeasti sairas, vaan valehteli saadakseen huomiota. Lukkarisen mielestä tilanne oli täysin käsittämätön.

– Siitä alkoi sellainen paskamyrsky netissä, että huh huh, hän muistelee.

– Se oli täysin absurdia. Mietin vain, että eihän tämä ole edes totta. Miten joku voi sanoa niin? Vain suomalainen voi olla kateellinen jonkun toisen syövästä.

Lukkarinen on menettänyt syöpähoitojen vuoksi hiuksensa ja käyttää nykyään peruukkeja.

Lukkarisen sairastumista epäilevät ihmettelivät, miksi hänellä oli hiukset ja miksei hän näyttänyt sairaalta. Moni kommentoi myös, että jos Lukkarinen todella sairastaisi syöpää, ei hän jaksaisi kertoa asiasta sosiaalisessa mediassa. Tosi-tv-tähden uskottiin kerjäävän huomiota, kun sitä ei enää tv-ohjelmien kautta tullut.

– Kaikilla ei edes lähde hiukset, vaikka kävisi kuinka paljon hoidoissa. Eikä syöpä aina näy päälle päin. Et voi tietää, miten sairas ihminen on katsomalla hänen kuviaan, Lukkarinen sanoo.

– Olin silloin aivan alkutaipaleella enkä todellakaan tiennyt, kuinka voimakkaan asian kanssa olen tekemisissä. Ajattelin, että minähän olen tarmokas mimmi saatana, että kyllä niistä hoidoista selvitään. Aika soitellen sotiin lähdin tähän kaikkeen. Vasta myöhemmin ymmärsin, kuinka rankkoja esimerkiksi hoidot ovat.

Lukkarinen ei kokenut tarpeelliseksi todistella sairauttaan tuntemattomille ihmisille. Hän jatkoi sairaalakuvien ja kuulumisiensa julkaisemista somessa aina kun jaksoi ja sai niistä myös runsaasti positiivista palautetta.

– Ihmiset kertoivat minulle omia syöpätarinoitaan ja tsemppasivat minua eteenpäin. Sain ihania viestejä, joissa minulle toivottiin voimia taisteluun.

Sairaudesta kertominen somessa toi Lukkarisen elämään myös uuden ihmisen. Hän tutustui sen kautta toiseen lymfoomaa sairastavaan potilaaseen, josta tuli hänen ystävänsä.

– Sain Instagramin ansiosta ”syöpäkaverin”. Meillä on hyvin samanlainen tilanne ja hän otti minuun yhteyttä. Siitä saakka olemme yhdessä taistelleet tätä vastaan, jakaneet fiiliksiämme ja pohtineet, mistä tietyt tuntemukset johtuvat.

– Olisi upeaa tavata jossakin vaiheessa ja uskon, että kyllä se vielä tapahtuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?