Aku Hirviniemen tähdittämä Gaala-ohjelma floppasi täysin: katsojaluvut kyykkäsivät – kanavalla tehtiin tiukka päätös - Viihde - Ilta-Sanomat

Aku Hirviniemen tähdittämä Gaala-ohjelma floppasi täysin: katsojaluvut kyykkäsivät – kanavalla tehtiin tiukka päätös

Nelosen suursatsaus Gaalan katsojaluvut lähes puolittuivat muutamassa viikossa.

9.10.2018 11:17

Aku Hirviniemi ja Kummeleista tutut Heikki Hela, Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen yhdistävät voimansa Nelosella 15.9 alkaneeseen viihdeshow Gaalaan.

Gaalan ensimmäinen jakso keräsi televisioiden ääreen 349 000 katsojaa ja oli tuolloin viikon 28. katsotuin ohjelma. Sijoitus oli yllättävän matala ottaen huomioon, että ohjelmaa esitettiin lauantaisin parhaaseen katseluaikaan.

Finnpanelin tuoreet luvut ovat kuitenkin karua katsottavaa: viime viikolla Gaalan pariin päätyi vain 185 000 katsojaa. Sijoitus ei yltänyt edes viikon Top 100 -katsotuimpien ohjelmien listalla. Katsojalukujen tippumisesta kertoi ensin Iltalehti. Viikon katsotuin viihdeohjelma oli Suomen Huutokauppakeisari 498 000 katsojallaan.

Heikosta menestyksestä riippuvaa tai ei, Gaalan esitysaika siirrettiin tällä viikolla pois lauantain primetime-ajasta. Ohjelma-aikatauluista selviää, että kanavalla on päätetty siirtää aiemmin puoli kahdeksalta esitetty ohjelma alkamaan vasta klo 22.

Puolitoista tuntia kestävän Gaalan tilalla esitetään kahdeksalta Haluatko miljonääriksi? -visailuohjelma. Gaala ja Haluatko miljonääriksi? vaihtoivat siis esityspaikkoja lauantai-illassa.

Gaala ei ole löytänyt yleisöään.­

Ohjelman esittelytekstin mukaan Gaala parodioi eri alojen palkintojenjakojuhlia ja mukana hiihtää pitkä liuta Akun ja Kummeleiden vanhoja sketsihahmoja. Punaisen maton säihkeen ja tähtipölyn lisäksi Gaalassa nähdään liuta kotimaisia supertähtiä esiintymässä ja jakamassa palkintoja.

Gaala on kirvoittanut kovaa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kipakimmissa kommenteissa todettiin, että mainoskatkokin on parempaa katseltavaa. Toiset taas lämpenivät Aku Hirviniemen ja Kummeleiden yhteistyölle. Katsojaluvut kuitenkin kielivät, ettei Gaala ole tavoittanut sisällöllään suurta yleisöä.

Edit: Juttua täydennetty 14.00: Lisätty juttuun tieto siitä, että Gaalan tilalle siirtyi Haluatko miljonääriksi? -ohjelma.

Nelosen ohjelmatietoja lauantaina 13.10.

Klo 20: Haluatko miljonääriksi?

Klo 20.58: Keno ja Synttärit

Klo 21: The Wall Suomi

Klo 22: Gaala

Klo 23.30: Konttori

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?