Syke jatkuu marraskuussa vanhojen tuttujen hahmojen voimin – luvassa 40 uutta jaksoa - Viihde - Ilta-Sanomat

Syke jatkuu marraskuussa vanhojen tuttujen hahmojen voimin – luvassa 40 uutta jaksoa

Ylen viime vuonna päättynyt suosikkisarja Syke saa uuden elämän Ruutu+:ssa.

8.10.2018 13:39

Kaikki vanhoilta kausilta tutut hahmot ovat mukana uusissa jaksoissa, jotka alkavat 16. marraskuuta. Viides kausi hyppää kahden vuoden päähän neljännestä kaudesta.

Jaksojen pituus puolittuu edelliseltä kaudelta. Neljä jaksoa muodostaa oman kokonaisuuteensa, ja niiden rinnalla jatkuvat pidemmät juonikuviot läpi kauden. Uusia jaksoja on yhteensä 40.

Uusina hahmoina sarjassa aloittavat muun muassa psykiatri Ella (Sanna Stellan), akuuttilääkäri Jesse (Sebastian Rejman), sairaalaklovni Santtu (Jenni Banerjee).

Leena Pöysti esittää Johannaa.­

– Oli palkitsevaa lähteä tekemään uutta kautta, koska tunsimme jo päähenkilöt, mutta saimme myös mahdollisuuden kehittää uusia henkilöitä mukaan sarjaan. Aloitimme työt kahdesta suunnasta; toinen ryhmä ideoi henkilöiden tarinoita, toinen ryhmä lähti lääkäreiden avustuksella metsästämään mahdollisimman mielenkiintoisia potilastarinoita. Niistä keräsimme noin sadan tarinan pankin, joita sitten yhdistettiin jaksoihin sitä mukaa, kun niiden juonilinjat alkoivat löytyä. Sykkeen tekemisessä mielenkiintoisinta onkin se, että saa yhdistää tieteen ja tunteen, tuoda ihmisille tärkeää tietoa ja jopa vaikuttaa mielipiteisiin isojen emotionaalisten tarinoiden kautta, selittää Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa.

Ohjelman loppuminen herätti aikanaan paljon harmitusta.

– Kauhean paljon sitä silloin kyseltiin muun muassa kaupan kassajonoissa, että onko se oikeasti nyt loppu, Leena Pöysti on kertonut IS:lle.

Sykkeen 5. kausi on vain Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Viidennen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa nähdään myös Nelosella 16.11.

Ilta-Sanomat ja Ruutu+ kuuluu samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?