Evelina avautuu tv:ssä kouluaikansa karuista tapahtumista – yksi tilanne luokkahuoneessa ei unohdu koskaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Evelina avautuu tv:ssä kouluaikansa karuista tapahtumista – yksi tilanne luokkahuoneessa ei unohdu koskaan

Varo juonipaljastuksia! Suomen kirkkaimpien naisartistien joukkoon noussut Evelina avautuu kouluaikojensa karuista kokemuksista tv:ssä. Laulajan kertoo Vain elämää -sarjassa, että häntä lyötiin ja hakattiin yläasteella toistuvasti.

8.10.2018 10:14

23-vuotias Evelina on saavuttanut lyhyessä ajassa paljon. Laulaja nousi julkisuuteen vain 17-vuotiaana The Voice of Finland -kisasta, hänen esikoisalbuminsa 24K teki suomalaista musiikkihistoriaa, ja myi platinaa jo ennen julkaisuaan vuonna 2016 ja viime keväänä hänet valittiin Emma-gaalassa vuoden naissolistiksi. Evelinan kappaleita on striimattu huimat 75 miljoonaa kertaa ja hän on lukuisien nuorten idoli.

Turusta kotoisin olevan laulajan tie huipulle ei kuitenkaan ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Perjantain Vain elämää -jaksossa Evelina paljastaa, että hän kärsi kouluaikanaan rajusta kiusaamisesta. Myöhemmin kiusaaminen jatkui sosiaalisessa mediassa.

Evelina kertoo sarjassa, että hänen olemuksensa ja sen, että hän tiesi jo varhain, mitä halusi tehdä, ärsytti muita oppilaita. Se johti laulajan mukaan kiusaamiseen, jota jatkui vuosien ajan.

– Koulussa itselläni oli putkinäkö siihen, että nämä on jutut, joissa olen hyvä ja näissä haluan olla esillä. Ymmärrän, että se on provosoinut tyyppejä, joilla ei ole ollut niin selvillä, mitä ne haluaa tehdä, Evelina kertoo Vain elämää -ohjelmassa.

– Teinityttöjen sanallinen nokittelu on sellaista, mistä tajuaa vasta, kun kasvaa aikuiseksi, että herranjumala, lapset on superilkeitä, hän jatkaa.

Evelina iloitsi Vuoden naissolisti -palkinnosta Emma-gaalassa maaliskuussa.­

Kiusaaminen ei ollut Evelinan mukaan vain sanallista, vaan myös fyysistä. Häntä esimerkiksi lyötiin ja hakattiin.

– Sain joka vuosi vähintään kerran isosti turpaan, laulaja kertoo tv-kameroille.

Evelinan mukaan hänen kiusaajansa olivat hänelle tuntemattomia ihmisiä, joita hänen olemuksensa jostain syystä ärsytti.

– Vasta aikuisena on tajunnut, että eihän se ole normaalia, että yläasteella joka vuosi joku päätti purkaa omaa turhautumistaan muhun.

Rajua kiusaamista tapahtui Evelinan mukaan myös aivan opettajan silmien edessä ilman, että kukaan puuttui siihen. Eräs pelottava tilanne luokkahuoneessa on painunut pysyvästi hänen mieleensä.

– Luokkahuoneessa oli kerran opettaja paikalla, kun mut heitettiin seinää vasten ja kuristettiin, ja sanottiin, että jos ikinä enää puhut musta, aion tappaa sut. Opettaja ei tehnyt sille mitään. Kukaan siinä luokassa ei tehnyt asialle mitään.

Nuoren laulajan kokemukset saavat muut Vain elämää -tähdet järkyttymään. Tuure Kilpeläinen ihmettelee, miten Evelina lopulta selvisi kokemastaan.

– Tuntuu, että kaikkia on kiusattu. Se on enemmän normi kuin poikkeus, valitettavasti, Evelina toteaa.

Hurjan suosion myötä Evelinan elämään tuli mukaan myös täysin uudenlaista kiusaamista. Hän saa sosiaalisessa mediassa valtavasti huomiota, ja häntä on esimerkiksi syytetty siellä plagioinnista ja hänen ulkonäköään on puitu keskustelupalstoilla ilkeästi.

Laulaja on kertonut Instagramissa kuulleensa kommentteja esimerkiksi reisistään ja siitä, että hänen pitäisi laihduttaa ja urheilla.

– Se on rajua. Siinä missä lapset eivät tiedä, että näitä asioita ei pitäisi sanoa, niin aikuiset netissä valitsee olla välittämättä, Evelina pohtii Vain elämää -sarjassa.

Vain elämää -tähtien mukaan ihmisten on helppo huudella ruutujen takana ilkeitä kommentteja, sillä julkisuudenhenkilöt tuntuvat vain etäisiltä hahmolta.

– Ihmiset eivät tajua, että mä olen ihminen, Evelina sanoo.

Laulaja myöntää, että kiusaaminen on vaikuttanut hänen käytökseensä. Hän kertoo suhtautuneensa aiemmin asioihin negatiivisesti ja varautuneesti välttääkseen ikävät yllätykset. Parin viime vuoden aikana hän on kuitenkin huomannut itsessään muutoksen.

– Kun on löytänyt itseään parin vuoden aikana, on pystynyt luottamaan, että voin silti olla minä eikä mun tarvitse kovettaa itseäni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?