Toimintatähti Steven Seagal ehdolle Venäjän vaaleissa – ”Haluan kuvernööriksenne” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toimintatähti Steven Seagal ehdolle Venäjän vaaleissa – ”Haluan kuvernööriksenne”

Mikäli Seagal valittaisiin kuvernööriksi, hän joutuisi luopumaan Serbian ja Yhdysvaltain kansalaisuuksista.

Steven Seagal Vladimir Putinin virkaanastujaisissa keväällä 2018.­

7.10.2018 7:41

Takavuosien toimintaelokuvien tähti Steven Seagal, 66, ilmoitti kuluneella viikolla halukkuudestaan asettua ehdolle kuvernöörinvaaleissa Primorskin alueella Venäjän Kaukoidässä.

Primorskin alueen pääkaupunki on noin Helsingin kokoinen Vladivostok. Se sijaitsee Japaninmeren rannalla ja tunnetaan erityisesti Siperian radan päätepysäkkinä.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

– Haluan perehtyä Primorskin alueeseen, nähdä enemmän ja ryhtyä kuvernööriksenne, Seagal sanoi Meridiany Tihovo -elokuvafestivaaleilla Vladivostokissa. Asiasta raportoi ensin venäläinen Rossija 24 -televisiokanava.

Seagal sai Venäjän kansalaisuuden suoraan presidentti Vladimir Putinilta vuonna 2016. Hän on hyvää pataa presidentin kanssa ja oli mukana tämän tuoreimpien virkaanastujaisten juhlallisuuksissa.

Putin ja Seagal ovat tiedettävästi hyvää pataa. Kuva marraskuulta 2016.­

Mikäli Seagal valittaisiin kuvernööriksi, hän joutuisi luopumaan Serbian ja Yhdysvaltain kansalaisuuksista.

Elokuussa Venäjä nimitti Seagalin erityislähettilääkseen vastaamaan humanitaarisista väleistä Yhdysvaltojen kanssa. Seagalin tehtävä on edistää maiden välistä vuorovaikutusta esimerkiksi kulttuurin, taiteen ja nuorisovaihtojen osalta.

Kuvernöörinvaalit on määrä järjestää joulukuun 16. päivään mennessä. Kyseessä on uusintavaali, sillä Venäjän keskusvaalilautakunnan mitätöi kuvernöörinvaalien tuloksen vaalivilpin vuoksi.

Steven Seagal nousi maailmankuuluksi 90-luvulla, kun hän tähditti useita suosittuja action-elokuvia. Erityisen menestyksekäs oli Seagalin tuottama elokuva Kaappaus merellä(1992), jonka pääosaa hän esitti itse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?