Näyttelijäkaunotar katosi jäljettömiin – synkkiä paljastuksia mystisestä katoamistempusta: pidettiin eristyksissä kuukausien ajan - Viihde - Ilta-Sanomat

Kiinalainen näyttelijäkaunotar katosi jäljettömiin – synkkiä paljastuksia mystisestä katoamistempusta: pidettiin eristyksissä kuukausien ajan

Näyttelijä Fan Bingbingin pelättiin olevan hengenvaarassa. Nyt kiinalaismedia kertoo totuuden näyttelijän oudosta katoamistempusta.

Fan Bingbing kuvattuna toukokuussa.­

6.10.2018 9:31

Kiinalainen supertähti Fan Bingbing on kotimaansa tunnetuimpia näyttelijöitä. Fan, 37, on luonut menestyksekästä uraa myös Yhdysvalloissa ja hän tuttu lukuisista suurista Hollywood-tuotannoista, kuten Iron Manista ja X-Men -elokuvista. Fan on näytellyt myös Renny Harlinin ohjaamassa Skiptrace-elokuvassa vuonna 2016.

Heinäkuun alun jälkeen Fan vaikutti kadonneen jäljettömiin. Maailmankuulu tähti lopetti sosiaalisen median päivittämisen, eikä häntä nähty enää julkkiksia tihkuvissa tilaisuuksissa. Kuten Ilta-Sanomat on aikaisemmin kertonut, sosiaalisessa mediassa käynnistyi valtava huhumylly kiinalaistähden kohtalosta.

Lue lisää:Supersankarielokuvista tuttu tähtinäyttelijä katosi jäljettömiin: kaunottaren nimi poistettiin mainoksista – huhumylly käynnistyi

Amerikkalaismediat kertoivat, että huhujen mukaan tähti olisi pidätetty ja hän olisi paennut Yhdysvaltoihin hakemaan turvapaikkaa. Nyt totuus Fan Bingbingin oudosta katoamisesta on selvinnyt.

New York Post -lehti kertoo, että Kiinan viranomaiset julkaisivat tiedotteen, jossa he kertoivat Fan Bingbingin olevan epäiltynä veropetoksesta. Supertähteä vaaditaan maksamaan peräti 112 miljoonan euron sakot.

Tähti palasi yli kolmen kuukauden jälkeen julkisuuteen ja julkaisi tunteikkaan anteeksipyynnön kiinalaisessa Weibo-palvelussa, joka on maan vastine Twitterille.

Fan Bingbing on Kiinan kovapalkkaisin naistähti. Häntä epäillään nyt veropetoksesta.­

Fan kirjoitti olevan syvästi häpeissään veropetoksesta. Hän kertoo jättäneensä ilmoittamatta elokuvista ja mainosdiileistä saamansa palkkiot kokonaisuudessaan.

The Guardian -lehti kuvailee, että Fanin tulot joutuivat syyniin toukokuussa, kun näyttelijän syytettiin julkisuudessa huijanneen tietoisesti verottajaa. The Guardianin mukaan Fan olisi tehnyt työnantajiensa kanssa kaksi sopimusta: asiakirjan, jossa hänen saamansa palkka ilmoitettiin totuudenmukaisesti ja valesopimus, jossa palkka oli merkattu roimasti alakanttiin. Valesopimus toimitettiin viranomaisille.

– Tunnen häpeää ja syyllisyyttä teostani. Pyydän vilpittömästi anteeksi. Olen häpeissäni, että tein veropetoksen Unbreakable Spirit -elokuvaan ja muihin projekteihin liittyen, Fan kirjoittaa Weibo-tilillään.

Fan kirjoittaa viranomaisten käyneen läpi hänen ja hänen yrityksensä kirjanpidon ja hänen auttaneen viranomaisia parhaansa mukaan.

– Näiden päivien jälkeen olen ymmärtänyt, että julkisuuden henkilönä minun olisi pitänyt noudattaa lakia ja olla hyvä esikuva yhteiskunnalle ja elokuva-alalle.

– Ilman kommunistista puoluetta ja valtiota, ja ilman ihmisten rakkautta, ei olisi olemassa Fan Bingbingia, näyttelijä totesi ja viittasi menestyksekkääseen uraansa.

Vietti eristyksissä kolme kuukautta

Fan Bingbing jätti kirjoituksessaan kertomatta missä hän on majaillut viimeiset kolme kuukautta. South China Morning Post tietää kuitenkin kertoa, että kiinalaistähti olisi viety Wuxin kaupunkiin, jossa hänet oli asetettu kotiarestiin.

Lehden tietojen mukaan veropetoksesta epäilty Fan oli viettänyt kolme kuukautta huippusalaisessa laitoksessa tiukan valvonnan alla. Mistään vankileiristä ei kiinalaismedian mukaan ole kuitenkaan kyse, vaan laitoksen kuvaillaan toimivan myös lomakeskuksena.

Kiinalaismedia uskoo, että Fan välttää vankilan, jos hän maksaa yli 112 miljoonan euron sakot mahdollisimman nopeasti.­

Laitoksella on lehden mukaan synkkä historia, sillä siellä on aikaisemmin pidetty vankina kommunistisen puolueen jäseniä, joita epäiltiin rikoksista.

Hollywood Reporter -lehden mukaan viranomaisten asettama kotiaresti tarkoittaa käytännössä sitä, että Fan on pidetty täysin eristyksissä muusta maailmasta kuukausien ajan, eikä hän ole saanut esimerkiksi olla yhteydessä perheeseensä tai asianajajaansa

South China Morning Post kertoo Fan Bingbingin olevan Kiinan kovapalkkaisin näyttelijä heti toimintatähti Jackie Chanin jälkeen. Fanin arvioidaan tienaavan vuosittain noin 38 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?