Hollywood-tähti Keira Knightley romahti uransa huipulla täysin ja katosi julkisuudesta – paljastaa nyt, mitä 10 vuotta sitten tapahtui - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywood-tähti Keira Knightley romahti uransa huipulla täysin ja katosi julkisuudesta – paljastaa nyt, mitä 10 vuotta sitten tapahtui

Keira Knightley kertoo saaneensa hermoromahduksen 22-vuotiaana.

Julkaistu: 5.10.2018 15:08

Keira Knightley avautuu ensi kertaa vaikeuksista, joita kuuluisuus toi mukanaan.

33-vuotias Hollywood-tähti Keira Knightley nousi valtavaan kuuluisuuteen 2000-luvun alussa näyteltyään Parempi kuin Beckham- ja Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan ensimmäisessä osassa.

Elizabeth Swannia Pirates of the Caribbean -elokuvissa näytelleestä Knightleystä tuli yhtäkkiä tähti, jonka kaikki tunsivat. Hän sai lukuisia rooleja suurissa Hollywood-tuotannoissa ja näytteli Pirates of the Caribbeanin jatko-osissa.

Nyt Knightley avautuu vaikeuksistaan valtavan suosion aikaan ensi kertaa. Näyttelijä kertoo The Hollywood Reporterin haastattelussa, että kuuluisuuden varjopuolena hän sai julmaa palautetta ja että paparazzit alkoivat piinata häntä taukoamatta. Knightley kertoo sivustolle, että samoihin aikoihin julkisuudessa levisi kuvia hermoromahduksen saaneesta Britney Spearsista, ja valokuvaajat tekivät kaikkensa saadakseen kuvia romahtavista naistähdistä.

Orlando Bloom ja Keira Knightley Pirates of the Caribbean – Maailman laidalla -elokuvassa.

Paparazzit alkoivat piinata Knightleya, missä ikinä hän liikkuikin. People-lehden mukaan Knightley kertoi, että mikäli tähti ei romahtanut kuvaajien edessä, yrittivät he saada tämän murtumaan.

– Yhtäkkiä ilmassa tuntui olevan väkivaltainen tunnelma, joka asia, johon kukaan ei reagoisi kovin hyvin. Luulen, että minulla on aina ollut ”haista vi**u” -nappula ja oli selvää, että he halusivat minun romahtavan, ja minä ajattelin ”En anna teille, mitä haluatte”, Knightley muistelee Hollywood Reporterin haastattelussa.

Keira Knightley vuonna 2007. Hän oli tuolloin 22-vuotias ja sai hermoromahduksen.

Lopulta paparazzien vainoaminen sai Knightleyn pelkäämään kotoaan poistumista.

– Kotoa poistumisesta tuli jokapäiväistä taistelua, näyttelijä myöntää.

Tilanne kärjistyi lopulta niin pahaksi, että Knightley katosi julkisuudesta ja romahti täysin 22-vuotiaana.

– Sain hermoromahduksen 22-vuotiaana, joten otin vapaata ja sain diagnoosin traumaperäisestä stressihäiriöstä kaiken tapahtuneen vuoksi, Knightley kertoo Peoplen mukaan.

Knightley kuvattuna syyskuussa Kaliforniassa.

Äkkikuuluisuuteen noussut näyttelijä hakeutui terapiaan, josta hän sai apua mielenterveysongelmiinsa. Knightley paljastaa kärsineensä esimerkiksi pahoista paniikkikohtauksista, jotka saattoivat iskeä missä vain.

Vuonna 2008 Knightleyn oli määrä näyttäytyä BAFTA-gaalassa, mutta olisi halunnut jättää koko gaalan väliin välttääkseen ikävää huomiota. Hän kuitenkin joutui menemään paikalle ja poseeraamaan punaisella matolla lukuisille valokuvaajilöle.

– Minä itse asiassa kävin hypnoterapiassa, jotta voin seistä punaisella matolla BAFTA-gaalassa saamatta paniikkikohtausta. Hypnoterapia auttoi, koska seisoin siellä enkä saanut paniikkikohtausta, Knightley kertoi.

Knightley sai ammattiavun turvin elämänsä kuntoon ja on sittemmin loistanut useissa elokuvarooleissa. Hän on naimisissa muusikko James Rightonin kanssa ja heillä on 3-vuotias Edie-poika.