Suosikkikirjailija Paulo Coelho kertoi IS:lle kotonaan Sveitsissä vankila-ajastaan: ”Kesti pitkään, että toivuin kidutuksesta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikkikirjailija Paulo Coelho kertoi IS:lle kotonaan Sveitsissä vankila-ajastaan: ”Kesti pitkään, että toivuin kidutuksesta”

Maailman käännetyin kirjailija kertoo uudessa kirjassaan, kuinka Brasilian turvallisuuspoliisi sulki hänet telkien taakse. Nyt, lähes 50 vuotta myöhemmin hän elää väljästi Geneven hienostoalueella – näkymät ovat Alpeille.

Kirjassaan Coelho palaa elämänsä vaikeimpiin kokemuksiin: Brasilian turvallisuuspoliisi sulki hänet telkien taakse kidutettavaksi.­

6.10.2018 7:02

Paulo Coelhon tuorein teos Hippi (Bazar Kustannus) palaa vuoteen 1970, jolloin kirjailija oli parikymppinen, pitkätukkainen haaveilija. Omaelämäkerrallisessa teoksessa Coelho on jälleen matkalla, tällä kertaa hippien ”pyhiinvaelluksella” Amsterdamista Nepalin Kathmanduun. Nuori mies lähtee rähjäisellä bussilla tuhansien kilometrien matkalle seikkailunhaluisen hollantilaistytön houkuttelemana.

Coelhon nuoruudessa hipit vannoivat vapaan rakkauden ja liberaalin huumepolitiikan nimeen. Samaan aikaan nuoren miehen vapautta rajasivat Brasilian sotilasdiktatuuri ja konservatiiviset, katoliset vanhemmat.

 Sotilasdiktatuuri piti vaarallisena kaikkea, mitä se ei ymmärtänyt.

Coelho ei koe katkeruutta.

– Sanotaanko niin, ettei kapinallani ollut rajoja. Toisaalta kuri oli kotonani ankarampi. Mutta jos nuori ei kyseenalaista perheen muodostamaa mikrokosmosta, se on hirveää. Ei sellainen nuoruus valmenna elämään.

Kirjassaan Coelho palaa elämänsä vaikeimpiin kokemuksiin: Brasilian turvallisuuspoliisi sulki hänet telkien taakse kidutettavaksi.

– Sotilasdiktatuuri piti vaarallisena kaikkea, mitä se ei ymmärtänyt.

Lue Paulo Coelhon koko haastattelu viikonvaihteen Ilta-Sanomien Plusista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?