Suosikkikoomikko ja huippumalli pidätettiin kohuoikeudenkäynnin mielenosoituksessa – halusivat itse poliisin huomaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikkikoomikko ja huippumalli pidätettiin kohuoikeudenkäynnin mielenosoituksessa – halusivat itse poliisin huomaan

Koomikko Amy Schumer ja malli Emily Ratajkowski pidätettiin torstaina Brett Kavanaughia vastaan järjestetyssä mielenosoituksessa Washingtonissa.

Amy Schumer ja Emily Ratajkowski vastustavat Brett Kavanaughin valintaa yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi.­

5.10.2018 10:19

Yhdysvaltalaiskoomikko Amy Schumer ja huippumalli ja sometähti Emily Ratajkowski on pidätetty, kertoo CNN. Sivuston mukaan Schumer ja Ratajkowski pidätettiin torstaina, kun he osallistuivat yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaughia vastustavaan mielenosoitukseen.

Kavanaughia kohtaan on esitetty syytöksiä useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta, mutta hänen nimitys korkeimman oikeuden tuomariksi vaikuttaa silti olevan varsin lähellä.

Senaatin oikeusasiain komitean puheenjohtaja, republikaanisenaattori Chuck Grassley ilmoitti torstaina, ettei FBI ole löytänyt tutkimuksissaan näyttöä Kavanaugh'n tekemästä ahdistelusta.

Lue lisää: Epävarmat republikaanisenaattorit alkavat taipua Kavanaugh'n kannalle – satoja pidätetty mielenosoituksissa

CNN:n mukaan Schumer ja Ratajkowski osallistuivat torstaina Washingtonissa järjestettyyn mielenosoitukseen yhdessä satojen muiden kanssa. Poliisi pidätti USA Todayn mukaan yhteensä 302 mielenosoittajaa, jotka vastustivat Kavanaughin nimitystä tuomariksi.

Schumer ja Ratajkowski ottivat satojen muiden tavoin osaa suureen mielenosoitukseen.­

CNN kertoo, että yhdysvaltalaistähtien pidätys tallentui videolla, jolla näkyi, miten poliisi tiedusteli heiltä haluaisivatko he tulla pidätetyiksi. USA Todayn tietojen mukaan Schumer vastasi myöntävästi, jonka jälkeen hänet pidätettiin.

Schumer protestoi päättäväisesti.­

Hieman myöhemmin Ratajkowski kertoi Twitter-tilillään tulleensa myös pidätetyksi.

– Tänään minut pidätettiin protestoimassa korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaughia vastaan. Miestä, jota on syytetty useiden naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Miehet, jotka satuttavat naisia eivät saa enää päästä valta-asemaan, Ratajkowski kirjoitti.

Schumer puolestaan vahvisti oman pidätyksensä CNN:lle.

Ratajkowski jatkoi keskustelua aiheesta Instagramissa. Hänen mukaansa se, että Kavanaugh nimitetään tuomariksi kielii siitä, ettei naisilla ole merkitystä. Ratajkowski vaati Instagramissa hallitusta kunnioittamaan ja tukemaan naisia samaan tapaan kuin he tukevat miehiä.

Mallikaunottaren kirjoitus on saanut Instagramissa ja Twitterissä runsaasti tukea tämän seuraajilta.

Emily Ratajkowski tunnetaan nykyään huippumallina.­

37-vuotias Amy Schumer tunnetaan koomikkona, käsikirjoittajana ja tuottajana. Sketseistään tunnettu nainen on nähty useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Schumer ja Ratajkowski ovat esiintyneet molemmat tuoreessa I Feel Pretty -elokuvassa.

Ratajkowski nousi kuuluisuuteen esiinnyttyään Robin Thicken Blurred Lines -kappaleen musiikkivideolla. Sittemmin hän on luonut uran huippumallina ja noussut sometähdeksi. Ratajkowski tunnetaan myös näyttelijänä.

Amy Schumer kuvattuna Golden Globe -gaalassa kaksi vuotta sitten.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?