Kiinteistökuningatar Kaisa Liski puhuu ex-työnantajansa rajuista syytöksistä: ”Perimmäisenä tarkoituksena kosto” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kiinteistökuningatar Kaisa Liski puhuu ex-työnantajansa rajuista syytöksistä: ”Perimmäisenä tarkoituksena kosto”

Televisiosta tuttu kiinteistövälittäjä Kaisa Liski on peloissaan maanantaina alkavasta oikeudenkäynnistä.

4.10.2018 10:34 | Päivitetty 4.10.2018 10:40

IS uutisoi aiemmin tänään, että entinen työnantaja vaatii Kaisa Liskiltä noin 900 000 euron korvauksia, jonka päälle tulevat korot ja oikeudenkäyntikulut.

Riita johtaa juurensa vuoden 2016 alkuun, jolloin Liski lähti Uudenmaan Viva Oy -nimisestä kiinteistövälitysyhtiöstä. Liski perusti oman kiinteistövälitysyhtiön, mutta se ei Liskin entisen työnantajan mukaan mennyt kaikkien lakipykälien mukaan.

Uudenmaan Viva Oy on sitä mieltä, että se lainasi Liskille tämän työsuhteen aikana yli 170 000 euroa rahaa, jota Liski ei ole maksanut takaisin.

Samaten ex-työnantaja on sitä mieltä, että Liski rikkoi työsopimuksessa sovittua kilpailukieltoa, rekrytointikieltoa, salassapitovelvollisuusehtokieltoa, minkä lisäksi hän ei olisi noudattanut irtisanomisaikaista työaikaa. Näistä ”rikkeistä” syntyvät pääpiirteittäin loput yrityksen kokonaiskorvausvaateesta.

Riidan taustoista voit lukea tarkemmin alla olevasta jutusta.

Liski on kiistänyt kaikki ex-työnantajansa väitteet. Hän vaatii itse yritykseltä yli 200 000 euron korvauksia ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Vaade muodostuu palkkasaatavista. Uudenmaan Viva kiistää Liskin vaatimukset.

Riidan pääkäsittely alkaa Hyvinkään käräjäoikeudessa ensi viikon maanantaina.

– Tämä on ajojahti. Tämä ei ole tavallinen oikeuskeissi. Korvausvaatimusten korvausluokkakin kertoo siitä, Liski sanoo IS:lle torstaina.

Hän uskoo ja toivoo, ettei oikeusprosessi vaikuta hänen liiketoimintaansa. Liski on peloissaan.

– Uusyrittäjää tämmöiset jutut pelottavat tosi paljon. Ei mulla ole mitään muuta mahdollisuutta kuin toivoa vaan, että ihmiset, asiakkaat ja työntekijät ymmärtävät, että asioilla on yleensä vähän enemmän kuin se yksi puoli ja yksi kanta.

– On tämä hirvittävän raskasta. Perhe ja työntekijät ovat kovilla. Yritetään selvitä ja jaksaa, mutta ihan turha kyynelehtiä, Liski sanoo.

Liski purki tuntojaan myös Facebookissa kirjoittamassaan tekstissä.

– Koen, että tämän kanteen perimmäisenä tarkoituksena ei ole edes taloudellisen korvauksen saaminen, vaan kosto. Tuomalla esiin kyseenalaisia väitteitä minusta ja persoonastani oikeusjutun kautta, pyrkimyksenä on vahingoittaa minua henkilönä ja tuhota liiketoimintani, Liski kirjoittaa Facebookissa.

– Mutta tästäkin selvitään, läheisten ja oman superammattitaitoisen henkilöstöni tuella aion keskittyä työhöni edelleen sataprosenttisesti, vaikka julkisuudessa esitettäisiin mitä tahansa, Liski toteaa.

Liskin entisen työnantajan toimitusjohtaja ei halunnut kommentoida riita-asiaa IS:lle millään lailla keskiviikkona.

Liski on tuttu esimerkiksi Kiinteistökuningatar Kaisa -nimisestä televisio-ohjelmasta, jota esitettiin Liv-kanavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?